Reklama

Reklama

Buko

  • Slovensko Buko
Trailer

Obsahy(1)

Jarmila (Anna Cónová) se po ztrátě muže ocitne na životní křižovatce, kde se musí rozhodnout, zda zbytek života už jen trpělivě “přečká”, nebo se vzepře a vrhne se do dobrodružství s nejistým koncem. Navzdory dobře míněným radám svých dospělých dětí si zvolí druhou možnost. Tou je život na chalupě v romantické divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád především její muž. Ten jí navíc v závěti odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což na první pohled vypadá jako drsný vtip, protože Jarmila se koní bojí. S pomocí sousedů se rozhodne vzniklé situaci postavit čelem a brzy zjišťuje, že i když to tak zpočátku nevypadalo, právě s tímhle koněm by se jí do života mohlo vrátit štěstí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

castor 

všechny recenze uživatele

Nalézání nového životního směru po nějakém zásadním milníku není ani v našich končinách něčím úplně neznámým. Doktorka v důchodu přišla o manžela, který si pro ni posmrtně připravil překvapení: koupil jí stárnoucího cirkusového koně. Lišák podšitý, ač se obrovitých lichokopytníků vždycky bála. Má v ní totiž probudit zájem o (jeho vysněnou) vesnickou chalupu namísto návratu do města, postavit se několika letitým obavám a prosadit si svoje potřeby. To, co divák rozpozná hned a tvoří jakýsi děj, se odehraje v první polovině snímku, četně prokládané pokusy o navázání kontaktu se zvířetem, obyčejným pasením koně na louce či jeho sledováním. Odehrají se v ní „nástrahy“ po manželově smrti či naléhání dcery vesnické stavení prodat. A vesměs se vše vyřeší. Následně ovšem přijde ještě druhá polovina, ve které jdou „konflikty“ stranou a kdy se postupně všechny postavy na koni projedou. Má to být část, kdy přibude úsměv na rtech, kdy Alice Nellis sází na přirozenost a volnost, kdy se máme vnitřně dojímat. Má to být část o přijetí reality, o prosazení si vlastních názorů, o překonávání strachů. Jenže je to hrozně dlouhé. I na hledání klidu a na správné odbočení na životní křižovatce by měl dohlížet někdo (dramaturg) povolaný. Fakt dlouhé. A záběry na romantizující venkov mohly být mnohem poutavější. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek Alice Nellis o stárnutí a strachu, o pochopení a přijetí, příběh ovdovělé ženy mě pomalu vtáhnul, ovšem potom až do konce nepustil.. Příjemným překvapením je pro mě Anna Cónová, která ztvárnila hlavní postavu tak přirozeným způsobem, že mě po pravdě posadila na zadek, moc pěkné, chválím.. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nellis sice vaří z vody, ale zase hodně ušetří. Skoro dvě hodiny si totiž vystačí jen s bandou exotů, kteří se učí jezdit na koni. Nebýt kouzelného Kokořínska a rozjeté Issové, tak se může jít zahrabat. Malé filmy určitě mají svoje kouzlo, ale nesmí být o hovně. Alice, příště ten scénář nechte koňovi! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho Kokořínska, možná bych se do filmu tolik nenadchnul, ale pravda, že příběh to byl veskrze i tak hezký. Příjemný a protkaný nečekaně pěknými hereckými výkony. Především pro mě neznámá Anna Cónová byla fantastická, ale neméně se tu převedla i Martha Issová, která si tu roli autistiky střihla naprosto famózně. Jinak je to takový ten klasický příběh o vyrovnání se s realitou. Mám takové filmy rád. A když se mnou emotivně hnou, mají vyhráno. Zde se to povedlo. Ve všech ohledech milá a neotřelá záležitost. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Laskavý a zároveň přemýšlivý film o tom, co nám v životě vlastně nejvíce chybí. A to je porozumění. Nebránil bych se kratší stopáži, ale nudu také rozhodně nečekejte. Velký prostor získal nedoceněný Martin Kubačák, Martha Issová jako vždy vynikající. Místy se je i čemu pousmát a pokochat se po krásné krajině Českého ráje. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natáčen ve vesnici Bořejov v okrese Česká Lípa. (raininface)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno