Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Společně s Beetlejuicem nejujetější film Tima Burtona, prošpikovaný milionem odkazů na starší filmová díla i satirou na různé kulturní či společenské konvence a všemožná klišé. Originální vesmírní okupanti (děsně mě baví, jak pokaždé prohlásí, že přichází v míru a pak spustí palbu) a parádní herecké obsazení, jsou jen sladkým bonbónkem téhle zábavné šílenosti, kterou si Tim natočil pro radost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parodie čerpající z obskurních sci-fi o mimozemských invazích, co se může bezpochyby honosit nejvyšší procentuální úmrtností hollywoodských hvězd na minutu filmu. Díky zvolenému žánru měl Burton prakticky volné ruce a trestuhodně toho nevyužil. Jedna tygří hvězda z Walesu navíc za závěrečné 'It´s not unusual' od sokolníka Toma Jonese v obležení srneček. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý bol natočený čisto pre mňa (a pár ďalších trpiacich mentálnou poruchou, plus povojnových pamätníkov Zlatého veku brakovej zábavy, ktorý zmenil Ameriku na zem snov a zázrakov). Kde inde uvidíte čivavu s hlavou Sarah Jessiky Parker, Piercea Brosnana ako elegantného zvodného vedca, dve černošské deti zachraňujúce amerického prezidenta v podobe Jacka Nicholsona a Natalie Portman ako jeho dcéru, či Jacka Blacka ako mladého vyholeného hrdinského patriota, príslušníka americkej armády, hynúceho v boji proti odporne vyzerajúcim návštevníkom z Marsu? Priamočiaro skvelé, zvrchovane zábavné! Tieto parodicko-úletárske pocty milujem! Približne 2066,6 periodických intergalaktických percent (násobí sa s užitím alkoholu a akýchkoľvek omamných a psychotropných látok). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení: ano, je to nejspíš pitomost. Ale pitomost natočená všemi zúčastněnými s láskou, úctou, nadějí a humorem. Film, který se na rozdíl od jiných nebere smrtelně vážně a nedělá ze sebe nic jiného, než je. A někdy je vyčerpanému a naštvanému divákovi, ztrácejícímu víru v budoucnost filmu, zatraceně zapotřebí, aby si s rozpustilým pousmáním řekl, že přesně takhle to má vypadat, protože správný film je hřištěm pro nikdy nedospěvší děti. A Tom Jones je prostě...Tom Jones. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejcáklejších vesmírných dobrodružství, které kdy vzniklo, představí vizionář Tim Burton. Jak šíleně bychom dopadli, kdyby byl Jack Nicholson prezidentem, a na planetu Zemi se zrovna rozhodli zaútočit emzáci? Proč můžeme být rádi, že máme mozkovnu ukrytou v lebce? A škodí klasická hudba zdraví? Všechny odpovědi naleznete právě a jen zde, stejně jako rozdováděného Michaela J. Foxe, Pierce Brosnana nebo Dannyho DeVito. Fakt úlet! ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Danny Elfman při natáčení hudby spolupracoval s hlavním kytaristou skupiny Oingo Boingo Stevenem Bartekem. (Olík)

Reklama

Reklama