Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Estrellita odpad!

všechny recenze uživatele

Humus. Jediný Burtonův film, který prostě za žádnou cenu nezvládnu dodívat. Co to s tím režisérem proboha bylo? Kdo mohle TOHLE vymyslet? Nechutný hlavní herec, barvičky a plast všude kolem, ty debilní dialogy - a hlavně to hihňání... neustálý hihňání... hihi... hehe... to je prostě k poblití. Naštěstí jsem to vypla ještě včas, takže to tak daleko nedošlo, ale žaludek už se mi zvedal. TFUJ! ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co je tady špatně. Podle tržeb byl film velký hit, podle zdejších hodnocení celkem také. Pro mě se ale jedná o neuvěřitelnej shit s naprosto debilním hlavním hrdinou, kterej se debilně chová, směje, mluví, jedná. Je to sice vše schválně, ale je tak debilní, že jsem měl celou dobu chuť mu jednu vrazit. Tenhle humor šel úplně mimo mě. První a zároveň nejhorší Burton. Jediná vtipná scéna je v závěru, kde James Brolin telefonuje z hotelu s prezidentem. Jinak ani ťuk. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Bicykl je skvělá věc. Jinak by o něm Queen nezpívali. Je to první věc, která vám dá přes držku. Snad každý si vzpomene na nějakou tu hubu, kterou na kole hodil. Zároveň je to i laciný dopravní prostředek, který vám zlepšuje zdraví. Proto není divu, že Pee-Wee svoje kolo tolik miluje, ale to je teď pryč... Docela často se mi stává, že se k debutům svých oblíbenců (Tarantino, Coeni) dostanu až na závěr jejich filmografie. A rozhodně to není na škodu, člověk alespoň vidí, jak jeho oblíbený režisér začínal a jakou za tu dobu urazil cestu. Pee-Weeho velké dobrodružství je prvním celovečerním snímkem Tima Burtona a jeho rukopis je na filmu velice znát. Sice tu ještě nejsou Timovy temné, vizuální hrátky. Přesto je film se svojí barevnou mizanscénou po vizuální stránce zajímavý. Také je zde znát černý humor tolik typický pro tohoto umělce. Jenže tento černý humor je přebíjen hlavně tím infantilním, který do hry přináší sám Paul Reubens se svým chichotáním. Někdy to je vtipné, jindy zase ne, ale já osobně jsem se více bavil, než že bych se nudil. Některé odkazy na staré horory, projížďka Hollywoodským studiem a závěrečné sledování filmu jsou totiž neskutečně fajn. Film samotný je tak za 3*, ale za Elfmanovu hudbu přihazuji do hry čtvrtou hvězdu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Trošku z jiného soudku. Jeden z prvních Burtonových filmů. Originální, záživný to film. P. Reubensův hlas mě dostával při každém dalším dialogu. Inteligentní ba až geniální ale přesto značně pošahaný Pee-Wee si najde cestu k vašemu srdíčku, ačkoliv to na začátku vidíte jinak a říkáte si, co je to za cvoku v obleku s milionem hraček kolem sebe...není nikdo, kdo by neměl Pee-Weeho rád, ani banda motorkářů:) Aneb jak natočit celý film o výpravě za ukradeným kolem, tak aby vás to ani na okamžik nenudilo, aby jste chtěli být jedna z postav, se kterou se na cestě Pee-Wee setká, aby jste netrpěli čekali, kdy se konečně konečně setká se svým milovaným vyšperkovaným kolem. P.S. Zdá se mi to, nebo byl trošičku inspirací pro roli Sheldona? ()

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Souhlasim s větou, že jde o "vrchol úchylných komedií", ale narozdíl od djkomy a dalších mi to nepříde ani vtipné, ani roztomilé, a uchylárna to je tedy spíše taková, že se mi z ní zvedal žaludek. Paul reubens aka Pee Wee herman byl zřejmě v té době ve státech fenomén jako Mr. Bean nebo Cimrman, soudě dle tohoto filmu, soudě dle toho, že mu byl film věnován, že kvůli němu se film natočil a dokonce ho dělal sám Burton. Podle mě je to nechutná, trapná, opravdu odpudivá věc. Jak může někomu ten týpek přijít zábavný? Takovej slizoun. Ne, todle opravdu nechápu. Američani sou fakt jiná rasa. Ale koukám, že spousta čechů asi taky. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Prvý film, na ktorom spolupracoval Tim Burton s dnes už jeho dvorným skladateľom Dannym Elfmanom. (lilina133)
  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama