Reklama

Reklama

Hodina nejistoty

  • USA The Desperate Hour (více)
Trailer 1

Ovdovělá Amy Carrová truchlí nad ztrátou svého manžela, který zemřel před rokem a dělá vše pro to, aby pomohla svým dvěma dětem překonat smutek a obnovila normální život. Její dospívající syn reaguje vzpourou a jednoho pátečního rána odmítne jít do školy.  Amy s ním ztrácí trpělivost a radši si jde zaběhat do lesa poblíž domova. Klid, který v tichu lesa hledá, je ale neustále přerušován vyzváněním telefonu, až se ho rozhodne vypnout. Když ho znovu zapne, s hrůzou zjistí, že ve škole, do které chodí její syn, se střílelo. Uvědomí si, že je hluboko v lese, daleko od města a její syn určitě potřebuje pomoc. Amy zoufale závodí s časem, aby ochránila svého syna… (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (37)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pozor covid! Některé filmy si svým námětem přímo říkají o natočení během pandemie. Tady jedna mamina hodinu pobíhá po lese a telefonuje, takže se to celkem nabízelo. Výsledek naštěstí není tak tragický, jak by se na první pohled mohlo zdát. Watts je ve formě a dokáže udržet zájem o vývoj událostí, i když se nenašla odvaha tnout do živého. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ryze telefonní drama. To si šla takhle (dříve více sličná) Naomi Watts  jednoho rána zaběhat a její každodenní rutina byla narušena projíždějícími policejními vozy. Konaly se totiž policejní manévry v nedaleké střední škole, kde byla hlášena střelba. A shodou všech špatných okolností tuto školu navštěvoval i její syn, který je tam i tentokrát. Naomi zpanikařila, otočila běžecký kurs směr škola, duchapřítomně přivolala taxi, co má kvůli zátarasům zpoždění, a vydatně telefonuje. Telefonuje s policií, s autoservisem, se synem i pachatelem... prostě telefonuje neustále. A do toho se její počáteční svěží běžecký styl postupně mění na styl po třídenní souloži. Běžet necelých devadesát minut, co film trvá, může být únavné jak pro běžce, tak i diváka. Píchání v boku je hrdě potlačeno. Píchání Naomi také. Klikaté lesní pěšiny a silnice jsou takřka liduprázdné, takže běhej, holka, běhej. Nikdo tě hned tak nesveze. Stárnoucí Watts spojila síly se zkušeným režisérem Phillipem Noyce a vyprodukovala si drama, které nám sled dramatických událostí zprostředkuje pouze přes telefonní linky. Není to objevné, ovšem není to nikterak hrozně podáno, aby se to v pohodě nedalo vydržet. No, trvat to dvě hodiny, tak to už by si raději divák přál, aby hrdinka zakopla o bludný kořen, upustila telefon, který by se jí zakutálel do mokřiny, a běh Terryho Foxe by se předčasně ukončil. Film také může fungovat jako návod na levnou produkci. Určitě se náklady pohybovaly na velmi skromné úrovni. Můžeme být rádi, že nám Watts úspěšně dotelefonovala, nijak se u toho běhání nezpotila a příště může ve vytrvalostním běhu i reprezentovat, aby si udržela ten správný fyzický fond. 6/10 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vyslovene zlé to nebolo, napätie filmu nemožno uprieť, avšak postava Naomi Watts je neuveriteľne otravná puča a svojim chovaním kazí celkový zážitok! Záver by mohol byť tiež trošku dramaticky vypointovaný. Slabé tri hviezdičky. 40% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept, kedy z akcie v škole nevidíme (skoro) vôbec nič, respektíve iba zopár fragmentov prostredníctvom mobilu. V rámci filmov o streľbe na amerických stredných školách tak ide o novinku, trochu pripomínajúcu napríklad Searching (informácie iba cez technológie), alebo Locke (jedna postava celý film telefonuje) ale predsa len menej atraktívnu. Ono pobehovanie po lese a príjazd na miesto činu nedokáže nikdy naplno strhnúť, ale pri tak krátkej stopáži je výsledok uspokojujúci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No tak neviem, z celkového filmového času je Naomi dve tretiny v lese, kde beží a beží, 95% celého času je na telefóne a fakt neviem, kde ten jej syn tú školu mal, ale myslím, že prebehla pol zemegule, možno aj viac než kedysi Forest Gump. Aspoň to naťahovanie diváka vyšlo, to odhalenie, čo stojí za tým. Ale napätie minimalistické, tak ako celý tento film. Je to len o herectve Naomi, ktorá je super, ale zaslúži si niečo väčšie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Minimalistický ale bohužel pitomý, špatně zahraný a nudný thriller o matce, která bojuje o svého uneseného syna. Větší škoda, že to je od klasika Phillipa Noyce, který přinesl nejlepší filmy o Jacku Ryanovi. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento thriller a socialni kritika s hlavni postavou Iphonem nedosahuje kvalit podobnych filmu jako Uplne bezvetri (1989) nebo Rabbit proof fence (2002). Reziser se zrejme snazi zkoumat zarmutek pri tragedii a k tomu nabizi lacine vzruseni.  Naomi Watsonova dela co muze. Hodinu bezi, tezce dycha, telefonuje a tvari se silene s rozsirenyma ocima, coz neni moc zabavne. Je to pochopitelne. V pandemickem case se zadne hromadne sceny tocit nedaly. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

To běžela snad z Kanady, ne? Já jsem teda Naomi Watts ochoten odpustit cokoliv a i v budoucnu se podívám na cokoliv, co natočí, ale asi by se přeci jenom měla lépe vybírat role. Dívat se na ní, jak klopýtá lesem a střídavě mění bolestivý a hysterický výraz, bylo občas k uzoufání. Asi nejsvětlejší chvilka přišla po půl hodině při rozhovoru s policistou a téhle linie se měl film držet, ale pak šlo zase všechno do kytek. K těmhle one man show resp. one woman show to chce dobrý scénář a ten tady nebyl. 15% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

spíš průměrná one woman show, která sice disponuje silným tématem v podobě oblíbené americké kratochvíle střílení ve škole, ale bohužel jí lehce sráží ne zrovna logické kroky. Chápu,že v podobné situaci člověk asi nebude myslet úplně racionálně, ale opravdu nechápu, proč se hlavní postava při zjištění, že se ve škole jejího syna střílí (a navíc by on mohl být střelec) prostě neotočila, nedoběhla domů (zas tak daleko být nemohla) a místo toho začala zmateně pobíhat po lese? Naomi Watts nicméně stále dobrá a sama film bez problémů utáhne. Škoda, že se v posledních letech neobjevila v nějakém větším filmu...60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Podptrůměrný. Tak to je přesná charakteristika tohodle zcela nefunkčního filmu. A Naomi jako matka. Moc nepřemýšlela. Zavolá v dramatický sItuaci synovi zpět na mobil, aniž by promyslela, že ho může ohrozit. Pak volá dokonce člověku ( únosci) na mobil, aniž by domyslela, co tim může odstartovat. Fakt jen stěží sledovatelný. Ještě že to netrvalo tři hodiny. Slavnej rejža, slavná herka, a takový nic. 30%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Presne to je ten formát, čo mám rád. Príbeh nebol zlý, len som vedel, ako to skončí, nakoľko sa to ani nesnažilo hrať na temnú strunu. Napätie tam ale bolo a to je hlavné. 3 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Námět parádní zpracování tragické na to, že to točil režisér Sběratele Kostí bída. Ženská si jde zaběhat nejspíše do Mexika podle vzdálenosti a mezitím ve škole kam chodí dojde ke střelbě. Tak si různě volá lidem a lidi volají jí a nakonec se tam dostane a vyřeší to. Pominu to, že má všude signál (absolutně nereálné) to, že se nedokáže otočit a je tak blbá, že si nedokáže zavolat třeba záchranku, aby ji vyzvedla  a tím pádem se z toho lesa dostala nemluvě o nějakém gps polohy podle , kterého by ji našly, ale co nepominu je to, že podělaný taxikář s navigací se tam ztratí taky . Jinak ten mobil co měla bych chtěl mít taky volala hodiny a nevybil se a pokud si normálně nechává policie řešit případy střeleb ve školách s rodiči tak se nedivím, že to tam tak vypadá. 40 procent ()

netahlo odpad!

všechny recenze uživatele

Ty kravo tak tohle ne. Moderni americka maminka (rozumej pica) prvnich cca 20 minut klopyta (o behu se v jejim pripade nedalo mluvit) lesem a  za prvnich pet minut pritom telefonuje s vice lidma nez ja za poslednich deset let. Rikam si, ze by se asi pomalu mohlo zacit neco dit. Ale ono hovno. Tak to posunu o dalsi pul hodinu dopredu, protoze na to nemam zaludek, a hle - maminka se stale potaci v lese a telefonuje! Cili nasleduje jedina normalni reakce a tou je urychlene odstraneni tohodle blabolu do kose. Nechapu lidi, co tohle dokoukali az do konce. To uz musi bejt clovek fakt v prdeli ... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zatímco Naomi Watts prožívala v tomto filmu 80 minut nejistoty o život svého syna, tak já jsem prožíval 80 minut utrpení při sledování největší filmové p*či filmových dějin. Jako pardon, ale skutečně ona postava, ztvárněná výše zmíněnou herečkou, patří na naprosté dno a popravdě, lidé, chovající se i v realitě jako právě žena v této podívané, si nezaslouží nic jiného, než pořádnou přes držku. Prostě totálně iritující figurka, chovající se jako hysterická kráva, jejíž reakce se nedají ospravedlnit ani situací, do které se dostala, a jež je sice opravdu zatraceně nezáviděníhodná a nervy drásající, nicméně už vážně naposledy opakuji, to její jednání je zde fakt hloupé, nesmyslně nepříčetné a doslova až obtěžující. Škoda je to pak o to větší, že samotná zápletka, respektive navozená daná situace není vůbec marná, především pak funkčnost postupné gradace je vyloženě působivá a efektní, s úplně jinak jednající a chovající se postavou by navíc určitě fungovali i silné emoce a vážně často tu zaúřadovalo i velice slušné napětí, vždy ale zazděné opět nějakým hódně smysluplným telefonátem té pindy. Zkrátka, o námět se jedná o velmi slušný a nabízející strhující filmový zážitek, nicméně běžící postava v ústřední roli se chovala tak, že dokázala celý tento snímek nekompromisně potopit. ()

Dodmund 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to vlastně jen sólo běh Naomi Watts po lese, tak dobrý. Viděl jsem hodnocení 46 %, chtěl jsem si  to tak dát kulisu a ejhle. Je to zřetelně tak dobře natočené, dějově i emočně přirozeně proměnlivé, že pozornost udrží. Nezaslouženě nízké hodnocení. Hned jdu na další filmy Phillipa Noyce. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Příběh co mohl mít sílu a jednu dobrou herečku v hlavní roli. Je to vlastně další film o jednom herci, který se to snaží utáhnout. Ono se to docela daří i délka snímků je fajn, akorát to podání mohlo být trochu silnější. Nějak mi to nevtáhlo do děje. Jedno ale vím jistě a to, že do téhle situace se dostat nikdy nechci. 55% ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

To si ta ženská šla ráno zaběhat na druhý konec Ameriky? Musím přiznat, že mě neskutečně štvalo (slušně řečeno), jak většinu stopáže filmu si hopsá po lese a řeší telefonní hovory. Napětí ve filmu, které tam mělo určitě být, tak toto nešťastné řešení úplně zabilo. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Režisér Phillip Noyce sa snaží využiť všetky svoje skúsenosti, aby udržal pozornosť diváka počas celého filmu. Základ scenáru je čerpaný zo súčasných dianí v USA, avšak jednotlivé kúsky príbehu nie sú ďalej dostatočne rozvíjané. Situácia – slečna bežiaca dva tretiny v lese snažiaci sa riešiť veci – je miestami trochu idealizovaná (ani jeden poriadny výpadok mobilného spojenia v lese, či iné veci, ktoré by viac sťažili danú situáciu?), podobne ako dva kratšie dialógy matky a psychopata. Naomi Watts hrá svoju rolu prehľadom. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Když poběžím po celkem v pohodě cestě jedním směrem cca 20 minut, je nejlepší se vydat zpět oklikou prostředkem lesa kde není žádná cesta aby mi to zpět travalo 50 minut .... No logika utekla někam jinam. Už za kameru a její kejvavý třesoefekt, bych někomu urazil hlavu. Chcete koukat na film a půl filmu nevíte na co čumíte protože kamera vypadá jak od ožralého dementa co ji drží v ruce poprvé. Tak takhle určitě ne. Co se týká filmu, nestojí za to. V podstatě se tam nic neděje a i těch pár věcí které se snaží fim odhalit a vysvětlit moc nefunguje. Naomi bych 50 nehádal ani omylem. ()

Reklama

Reklama