Reklama

Reklama

Obsahy(1)

prvním filmu se hlavní hrdina Karel Král ocitl v ženském těle. V druhém díle poznáváme na počátku Irenu Kopáčovou (Anna Polívková), psycholožku, specialistku na partnerské vztahy. A nutno říct, že neprožívá zrovna dobré období. Její doporučení klientům se trochu míjejí účinkem, Irena dostává výpověď z nájemní smlouvy v domě, kde má ordinaci a vzápětí přistihne svého přítele při nevěře. Nejlepším lékem na životní trable je vyrazit s kamarádkou Marcelou (Tereza Kostková) na víno. Kroky opilé Ireny následně vedou do stanu vědmy Zoltany (Zuzana Kronerová), kde vysloví osudové přání: Chci bejt chlap! Ráno se Irena probudí a ocitne se v podobné situaci jako Karel Král. Je v těle, které nenávidí, ale poté, co opadne prvotní šok, má možnost zjistit, jací muži vlastně doopravdy jsou.
Irena/Iren (Jiří Langmajer) se musí o sebe postarat a není nikdo, kdo by jí zpočátku uvěřil, že je to pořád ona. Nakonec jí podá pomocnou ruku soused Radim (Marek Taclík), který je odjakživa do Ireny zamilovaný. Věří jí a doufá, že někde tam uvnitř toho postaršího chlapíka je jeho milovaná a on ji jen musí, jako správný princ, osvobodit. Udělat z ženy muže není snadný úkol, a tak má Radim ve výcviku pořádné obtíže. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (177)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

U prvního filmu jsem se k vlastnímu překvapení dost dobře bavil; o to větší obavy jsem měl z jeho pokračování. A ukázalo se, že jsem se obával oprávněně. Veškerá inovace spočívala v tom, že nebyl napravován šovinista ale feministka. No, a to bylo celé. Tím byly vyčerpány všechny čerstvé nápady a dál už jelo všechno ve vyjetých stopách, což byla docela pruda. Tvůrci si ale alespoň vytvořili dostatek prostoru pro zviditelnění svých chlebodárců, a to je podstatné, protože hlavním úkolem současné české filmové tvorby není bavit diváka, nýbrž zajistit dostatečně viditelný product placement. Já tedy nezpochybňuji důležitost financí ve světě filmu, jen si myslím, že by jednotlivé snímky neměly fungovat jen jako jakési bilboardy, ale měly by hlavně bavit diváka, přičemž by se mělo myslet i na lidi, které neoslovují novácké a primácké seriály. Tento snímek jsem chtěl původně zodpadovat, protože mé zklamání bylo značné, ale přestože mě už vytáčí všudypřítomnost Jiřího Langmajera, tady jsem musel jeho dokonale nastudované pohyby ocenit jednou pěticípou. / Poučení: S přáními opatrně. Pamatuj na Opičí pracku. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jedničce jsem dal tehdy 4 hvězdy u dvojky to vidí tak mezi 3  a  4 hvězdami. Režisér slíbil kdysi v rozhovoru , že vysvětlí návaznost na jedničku což nevysvětlil a já osobně to jméno Král tam teda neslyšel tak, že jestli je to prequel nebo sequel nebo nevím co nezjistíme. Jinak začátek je slabší ten měla jednička lepší tady , ale zase od té proměny to je vtipnější a vtipnější jednička, ale měla zase lepší postavy a i námět s tou firmou tady jen prostě poslouchá kecy chlapů a radí jim. Navíc tady se hodně linek nevyřeší otec trenér syn fotbalista vyjde do ztracena to s tou barmankou se vyřeší až na konci a vyloženě třeba ta kosmetička je tam hodně na sílu přidaná. Jinak nevěřte těm kecům a recenzím , že je to jen o prdění a plivání to někdo evidentně viděl jednu scénu a hned dal závěr a dělá chytrého/chytrou. 60 procent ()

Reklama

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

No... Jednička v sobě měla skoro všechno a fungovala. Proč přesně se natáčela dvojka, nechápu. Příběhově to nijak nenavazuje, je to prostě další samostatný film na stejné téma (jen opačné proměny) se stejnými herci. Dobře není to hnedka nějaký odpad, nechybí humor, furt to je jistým stylu vtipný. Jen už občas i trapný oproti jedničce. Neurazí to ale zároveň už to bylo celé asi zbytečné. 60-65% a jestli vyjde trojka, tak se obávám že už klesneme na pade ... :D ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První díl mi přišel zábavnější a zajímavější, ale v rámci českých komedií pořád lepší průměr. Langmajer si svou roli užíval, ale občas byl na hranici trapnosti, což vzhledem k námětu se dalo čekat. Nejzábavnější mi přišla pasáž na stavbě, tam jsem se nasmál dost. Neurazilo, nenadchlo, ale pobavilo. 55%. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Začátek je křečovitá trapárna, pak nastoupí Langoš a je to na pár minut brutální jízda, kde se herecky vyřádil a já zasmál. Zbytek filmu dojede na pokřiveném klišovitém vidění světa: ženský jsou jednoduchý pipky, kterým stačí koupit kytka a je vše v cajku a pořádnej chlap prdí, kouká na fotbal a chlastá. Na základě traileru jsem to čekal nezábavné a trapné, ale ono to nakonec bylo sice trapné, ale docela i zábavné, protože dvojka Taclík Langmajer fungovala dobře. ()

Galerie (125)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama