Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Středověkou kriminálku si nechám líbit, už pro tu změnu - není nad strašidelný středověk s jeho maškarami, ohněm a morem, nádavkem dostávám kněze prchajícího před vinou a trestem, nacházejícím útočiště u divadelní společnosti, s kterou společně rozehrají tragédii jak vyšitou, s rozmáchlými gesty a krásným jazykem, kde každé slovo má svůj význam - lze s ním změnit svět i vykoupit vinu. Krom úžasné hudby a skvěle obsazených postav oceňuji, jak lehce dokáže kamera diváka uvést do obrazu předcházejícího děje, jen podstatné úryvky událostí, dodržující koncepci, v jaké je snímek pojat. Nečekaný zážitek. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

MENO RUŽE+ČARODEJNICE ZO SALEMU Vizuálne krásny a myšlienkovo bohatý príbeh. Herci sú fantastickí, hudba pôsobivá aj keď komorná a atmosféra je úžasne temná. Čo trochu škrípe, je réžia, pretože McGigan nedokáže šokovať tam kde treba a niektorým scénam uberá na reálnosti. Paul Bettany je v sutane taký démonický, že si hneď zabezpečil účasť na Da Vinciho kóde.... ()

Reklama

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Film mne ze začátku oslovil hnedle první scénou u potoka (opravdu výborná kamera, která-abych nekřivdil-se tu a tam ještě o tento snímek otře), ovšem poté již úvodní dojem nejen že nebyl překonán, ale častokrát i zbytek snímku za ním jen chabě pokulhával! Co se zde tomuto filmu rozhodně nedá upřít jsou herecké výkony tradičně výborných herců Bettanyho, Dafoea, Cassela, ale i jiných. Rovněž jistá "atmosféra" filmu není cizí. Toto také bylo v posledku to, copřevážilo pomylsné mysky vah na 4*. Ovšem pro mne (znám i mnoho filmových fandů, kterým takovéto věciá nevadí, ale nemohu si pomoci, mě prostě kazí dojem) je zde jedno velké mínus v podobě motivace. Bettanyho motivaci bych ještě dokázal pochopit (konec konců neměl moc co ztratit), ale ostatní? Co JE - přimělo k (SPOILER) k nasazení vlastního života za cizí osobu na které neměli žádný zájem? Nepřišlo mi anim, že by zde proběhl nějaký natolik závažný morální apel, že by je strhl k takto hazardnímu kousku. A chápu také to, že když je to film o hercí, tak zde asi budou chtít hrát, ale ten závěrečný výstup kdy chtěli sehrát pravdivé divadlo a strhnout tak publikum bna svou stranu? Do pěti minut by tam byly stráže a strhly by z nich tak maximálně kůži! Námětem a herci (popřípadě sporadicky zajímavou kamerou) jistě zajímavý film, ale scénář trošičku pokulhával! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knižní předlohu Kdo zabil Tomáše Wellse od Barryho Unswortha a knížka se mi docela líbila, takže jsem byl zvědav, jak se povede filmové zpracování a musím říct, že to nebylo vůbec špatné. Pohled do středověké kočovné herecké společnosti a do tehdejší společnosti vůbec je realistický a dostatečně středověce syrový. Paul Bettany s Willemem Dafoe odvádějí skvělé výkony a výborně jsou doplňováni dalšími hereckými esy Brianem Coxem a Vincentem Casselem. Silné čtyři hvězdičky. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli mě ještě baví koukat, jak Paul Bettany hraje kněze. Už jsme tu měli mnicha zabijáka, anděla mstitele, kazatele rozparovače a teď kněz smilník. Příště si asi zahraje papeže rockera. Ale vážně, Paul je super, jako herce ho mám moc ráda, a tentokrát naštěstí svůj kněžský sestřih shodil už v úvodu. Příběh je to zajímavý - kočovní divadelníci, co chtějí pomoct hluchoněmé ženě obviněné z vraždy malého kluka a nad tím vším bdí oko všemocného Vincenta Cassela. Stejně tak dobrá je atmosféra, oživená detektivní linií, která nedovolí, aby film sklouzl do nudnýho rozjímaní. K tomu je tu pár scén polonahýho Dafoea, jak dělá most, to jste taky ještě určitě neviděli. Ačkoliv se Cassel zjeví jenom v poslední čtvrthodině, jeho účast potěší. Nadprůměrná historická detektivka se skvělými herci, ústící do uspokojivého finále. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Psát levačkou byl ve středověku hřích. Bratr Simon Damiens se to naučil, když se na něj zrovna nikdo nedíval. (akisha)
  • V závěrečné scény zúčtování, jsou scény, kde Lord De Guise mluví, i když ústa má zavřená, to kvůli vytvoření efektu dezorientace. (akisha)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama