Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový pyrotechnik Danny O´Neill se pokouší zastavit zločince likvidující s pomocí nové trhaviny americké senátory zapletené do nelegálního obchodu se zbraněmi. Je pekelně silná a mísí se s obyčejnou vodou. Stačí se napít. Ač je bez chuti, barvy a zápachu, stává se po aktivaci žaludečními šťávami smrtelně viditelnou a slyšitelnou. První obětí se stane půlka washingtonské restaurace, poté co se jistý senátor při snídani napije vody. FBI je zmatená, protože se nepodařilo najít ani stopu po trhavině. Nemůže ji najít dokonce ani Danny. Když krátce nato zahyne další senátor, je už zřejmé, že za vším jsou teroristé, vedení chladnokrevným a bezcitným Michailem Rašídem, požadujícím deset milionů dolarů po senátorech zapletených do nelegálního kšeftování se zbraněmi. FBI se případem prokousává jen velmi pomalu a na stopu výbušniny se dostává, až když exploduje soudkyně předsedající procesu s Rašídovým teroristou. Danny pochopí, že další na řadě je sebevědomý senátor Traveres, a tak všichni spěchají na slavnostní otevření Dětského centra, kde má pronést úvodní projev. Podaří se jim všechny evakuovat a zlikvidovat teroristu, který se v sebevražedném pokusu napije kontaminované vody. Teroristé se nevzdávají a obklíčí senátorův dům. Danny se je však pokusí zlikvidovat pomocí výbušnin rozmístěných v domě. (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Béčkárna od začátku do konce, která se nebere vůbec vážně. Líbil se mi nápad s výbušnou vodou, explodující lidi byli velice zábavnym béčkovym prvkem (klaun na vozíku) a Brosnan sypal jednu hlášku za druhou. Je ale velká škoda, že si režisér Duguay pořádně neuvědomil, že netočí TV film (jak má dle svý filmografie ve zvyku), takže i v rámci béčkovýho žánru neni kvalita uplně nejlepší (hlavně herci nebo hudba), dvě silnější hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného ale nakonec se z toho vyklubala přece jenom průměrná akční podívaná. Okořeněná především několika povedenými lidskými bombami a pohlednou Lisou Eilbacher, která ukázala i své ženské přednosti. Ale to bylo vedlejší, Pierce Brosnan byl jasným tahounem filmu – předvedl slušný výkon – asi nejvíc mě bavila ta úvodní seznamovačka s nevěrnou buchtou v autě a bombou. Určitě mohli tvůrci ještě více přitvrdit a obešlo by se to i bez některých rodinných dramatických vsuvek a výčitek. Ztráta času to není! ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Příjemná stylovka a oddychovka na nedělní večer...dávali v televizi, jinak bych se k tomuhle filmu asi v životě nedostal. Role jak ušitá pro Pierce Brosnana, protože ten v 90.letech představoval ideální ksicht na ztvárnění podobných "specialistů" - dobře vypadající a hlášky trousící, tentokráte likvidující béčkové teroristy,co dávají nálože do vody,hahahah...................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměrný, ale rozhodně to mělo slušnej potenciál aby z toho bylo něco lepšího, ale Duguay toho jaksi nedokázal využít. Rozhodně nápad s výbusnou vodou, která se aktivuje v lidským těle nebyl vůbec špatnej a docela se mi zamlouval, stačilo to jen dotáhnout. Hlavní herec Pierce Brosnan hraje v podstě podobně jako ve filmech o Jamesi Bondovi, ale tohle bylo jaksi trochu o něcem jiným, takže ty jeho akce se k nějakýmu expertovi na výbušniny moc nehodily , ale zase to nějak výrazně nezkazil a dalo se na to celkem koukat, možná se to dalo troch oživit nějakým vtipem nebo dobrou hláškou, o který se teda Brosnan snažil, ale moc se mu nevedly, ale to už bych chtěl moc. Škoda, takhle to je jenom průměrnej film ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

pírs není zrovna můj favorit -samozřejmě nejen kvůli tomu, že se podílel na pozvolném propadu Bonda někam do vod tripl ixek ale také díky jeho neobyčejně špatným počinům jako je indián (kde se mohl pořádně herecky vyřádit). Na Live Wire jsem narazil tak nějak náhodou při večerním ležinku. Je to takovej ten typickej film o drsným poldovi jake bucharovi co likviduje psychopatické klauny a hláškuje při tom jako gramec. Co se týče akce tak to naštěstí není tak zlý, ale pírs je prostě konva a co je nejhorší, že místo toho aby čas od času vytloukl dušičku z nějakýho toho darebáka tak jenom vede debilní kecy o tom jak rozbije držku senátorovi kterej mu přefikl starou. Navíc Ron Silver je asi tak dvakrát charismatičtější maník ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od 22. října do 10. prosince 1991 ve městech Washington a Los Angeles. (GASTON73)

Reklama

Reklama