Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Buckaroo Banzai, vědec, neurochirurg, tajný agent a rocková hvězda v jedné osobě, objeví zvláštní zařízení, které umožňuje cestování mezi dimenzemi. Vše by bylo skvělé, kdyby ovšem nezačal hrozit útok vetřelců. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Snad i trochu divnější, než jsem čekal, ale ne vždy je to u Buckarooa k dobru. Začněme nějakými pozitivy. Buckaroo Banzai je strašně super jméno a Peter Weller (kterého jsem před tím viděl jen v Nahém obědu, tedy dalším kurevsky divném filmu) mi pro tu roli přišel jako dobrá volba, působí vyrovnaně, schopně a taky disponuje jistou "i don't give a fuck" kvalitou... což je pro geniálního vědce/kytaristu/chirurga/zachránce vesmíru asi ideální... Popravdě mi ale jeho postava přijde tak nějak strašně nejasně definována, ani nevím, jestli jsem všechny ty jeho funkce vypsal správně. Potěšil i Jeff Goldblum, ale tam už vůbec netuším, co byl kurva zač. Asi jeden z jeho kámošů a taky... kovboj? Celou dobu jsem prostě moc nechápal, co se děje a ze začátku mě to asi i trochu mrzelo, ale pak už mi to bylo dost jedno. Jo a bylo hustý vidět Jonathana Bankse za mlada, páč jsem ho doposud měl zařazeného do kategorie herců, co se jako staří už asi narodili. Oblíbená postava: Perfect Tommy. PS: Závěrečné titulky, kde všichni prostě jen tak chodí a hraje hudba, byly super. PPS: meloun. 5/10 ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Toto dílko zřejmě vzniklo, když David Bowie, David Cronenberg, Morihei Uešiba, Bob Marley a Nikola Tesla uspořádali joint party a skončili v osmé dimenzi. Buckaroo Banzai - experimentátor, neurochirurg, umělec, mistr meče a všech ostatních umění, vědec i jednoduše prima citlivý chlap (ostatní jeho talenty neuvádím pro ušetření místa i času) - nejen zachránil Zemi a navázal kontakty s mimozemskou a jinodimenzionální civilizací, ale i stal se kultovní postavou hipsterů v 9., 10. a 11. dimenzích. ___ Film, který mi svojí dobovou odvázaností, ztřeštěným tématem a kultovní stylizací připomíná Repo Mana ze stejného roku - oba jsou určeny pro hikikomori a speciálně pro Sheldona Coopera, normálním jedincům se doporučuje těmto filmům zdaleka vyhnout. ___ Odpovědi na nejčastější otázky na Buckaroo Banzai jsou zde: http://www.figmentfly.com/bb/bbindex.shtml ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Určite menší bizár, než som vzhľadom na šialenú povesť snímky čakal. V podstate "iba" béčkový scifi trash s áčkovým obsadením, kde vysielanie Orsona Wellesa nebolo fiktívne, ohrozované sú dve planéty a treba zabrániť zničeniu ruského mesta mimozemšťanmi. Samozrejme tam by si mysleli, že za útok môžu Američania. Vizuál sa pohybuje v rozmedzí od osemdesiatkového gýča po príjemný industriál a tá ôsma dimenzia je vlastne úplne nevyužitá. Rovnako aj postava Ellen Barkin je len reklamným ťahom. 50% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těžko popsatelná záležitost. Už název je totiž trochu z jiné (třeba osmé) dimenze a film se o nic méně nekrotí. Buckaroo Banzai jako "muž, který všude byl a vše umí" je neskutečný a některé dialogy filmu by se mohli stát kultovní klasikou nejednoho pošuka. Popravdě právě k tomuhle má celý BB dost blízko, protože tohle je natolik odvázané a šílené, že se od toho těžko odtrhávají oči. Divák chce vidět, co dalšího si autoři vymyslí a stále tomu nedokáže věřit. Na konci snímku dokonce naběhne titulek o pokračování, které by zašlo určitě ještě dále.... Tak jako tak je tohle dobrodružství ojedinělou záležitostí, která si troufne na vše od překonání rychlosti zvuku a tím vstupu do jiné dimenze až po tvory z jiné dimenze mezi obyčejnými obyvateli (když je pak vidí jen Buckaroo, vznikají zajímavé situace:)). Pro fanouška sci-fi povinnost a chuťovka, kterou v dnešní době asi už nikdo nestvoří... Pro ostatní je to hromada šílených nápadů, poměrně slavných herců a příběhu, který těžko člověk bez fantazie dokáže přijmout... ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Robocop, Moucha, Dr.Emmett Brown,Mimozemšťan a do toho interdimenzinální příšery z Mogadonova mračna! Tak tolik ujetou věc jsem dlouho neviděl. Buckaroo Banzai umí všechno, že MacGyver by mohl hodit svůj nožík do řeky a jít žebrat na Václavák. Svět napadnou emzáci z jiné dimenze a jen on nás zachrání. Film kombinuje tolik věcí, že pochopím jak to dokáže zamotat hlavu. Dokonce chvílemi nejde poznat, co to je ku*va za film. Plejáda 80tkových hereckých hvězd, které se proslavily až později viz. Lloyd, Weller a Goldblum (fešný kovboj). Od poloviny, kdy začne Buckaroo vidět mimozemštany ve své skutečné podobě to dostane konečně drajv. Tady si myslím, že dost kopíroval John Carpenter v jeho filmu Jsou mezi námi. Pro fanouška filmových UG sci-fi magořin je tu možná jedna perla. Já si však musím v hlavě srovnat, co jsem to viděl. Nebo se mi jen do hlavy dostal emzák? Buckaroo pomoc!!! Hodnocení OST: 80.léta, sci-fi témata....groovy 7/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie ve městech Los Angeles, Torrance, Vernon a u vyschlého jezera El Mirage. (Terva)
  • K filmu bylo napsaných celkem sedm verzí scénáře. (Šindy)
  • Už když Earl Mac Rauch psal scénář, chtěl aby roli Dr. Emilia zahrál John Lithgow. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno