Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Adman 

všechny recenze uživatele

Film jsem jaxe patří pochopil napoprvé, a jak už jsem u lepších filmů zvyklý, zamyslel jsem se nad hlubšími vrstvami a snažil se dostat hlouběji pod povrchní povrch děje. Bohužel, nešlo to. Děj je o prdu. Na druhou stranu ale jsme svědky vizuálního experimentu, který se vydařil tak napůl. Filmová grafika sama o sobě nemá chybu. Renderovali to snad na největších dělech které tají NASA aby jim rendering videa netrval půl století. Charaktery (,lidské modely) jsou nadmíru vydařilé, ale jedno - dost podstatné tomu chybí. Je to duše, lidskost v pohybech těla a obličejích postav. Cokoliv může vypadat seberealističtěji, jako třeba vlasy, výbuchy, stíny, částicové efekty, odlesky, materiály atd. Ale jediné, co nikdy nikdo nenaanimuje (nevymodelujeme), je lidskost a živost! Vše je jen počítačově mrtvé a studené, včetně polibku. Každopádně zde nechci urážet (převážně japonské) animátory, kterým se nepovedlo něco o čemž tvrdím že je nemožé! Animace je na pokraji reality! Ale je to jen animace. Lidi vidíme každý den každou chvíli a možná také proto je jejich napodobení tak obtížné realizovat. Ostatní tvůrci animovaných filmů věděli proč animovat mamuta, tygra, okrasnou rybku, hračku nebo zelenou obludu! Ač nevypadají tak realisticky, dá se to, aspoň v mém případě, mnohem lépe snést a také se uřetřený čas modelováním a z velké části renderováním, třeba na propracování příběhu a celého scénáře než si ten 3D progam otevřou. Dlouho jsem přemýšlel jak ohodnotím tento experiment, ale nakonec jsem zvolil mezi 3* a 4* tu lepší z kvuli trikově nejnabitější a vydechnout nenechající podívané. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Animace prostředí je kvalitní, ale postavy, i když jsou hyperrealistické tak přesto je poznat, že jsou umělé, právě proto mě moc neohromila, protože na ni lze obdivovat jen ten pokus o realističnost bez nějakého nápadu, což je u mě velký mínus. Příběh jednoduchý(místy až předvídatelný), hudba kvalitní. Některé situace hodně připomínali film Vetřelec a Vetřelci(nebudu scény popisovat, spoilerovat nechci, ale schéma je hodně podobné...)těžko říct, jestli se tvůrci zmiňovaných filmů inspirovali, ale jinak jsem se u filmu nenudil, tak myslím, že 2,5 hvězdičky si zaslouží... a co se týče filmu jako adaptace, těžko říct, já jsem nějaké společné znaky nenašel, snad jen název a tu grafiku(myslím jako, že vypadá dobře) :-) ()

Reklama

majxik 

všechny recenze uživatele

Obsahem sice né až tak ůžasný film, tam bych ho řadil do lehkého průměru. Na druhou stranu vizualní a zvuková stranka je velmi povedená a zachraňuje celý snímek od lehce nadprůměrných a dokáže ho dostat do nadprůměrných filmů. Takže moje doporučení, koukněte se na to pokuď máte rádi anime nebo sci-fi, nejspéše se vám bude líbit, u ostatních to už tak žhavé být nemusí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit pouze děj, tak by to vyšlo stěží na 3 hvězdičky. Ale ta animace, ta naprosto geniální animace, která se opravdu VELMI blíží skutečné realitě, ta tenhle film povyšuje trochu výše. Jako v jistém slova smyslu "průkopnický" film to Final Fantasy určitě nemá lehké a měli bychom k němu i z toho důvodu být trochu shovívavější. Vzpomeňte na 1. díl Jurského parku. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Neviem, neviem, možno to je už príliš dávno, čo som to videl, ale v pamäti mi Esencia života utkvela ako kvalitný sci-fi film šmrncnutý mystikou, ktorá vytvára veľmi príjemný kontrast, a navyše v pôsobivom vizuálnom háve - preto celkom nechápem všetci tie vlažné hodnotenia okolo, ale to je asi len môj problém. Predbežne dávať štyri *, ale čo najskôr to vzhliadnem zas, nech je to objektívne... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • V štúdiách Square Pictures Hawaiian Diamond Head sa predhrávali pohybové scény - ľudia oblečení do priliehavých čiernych kostýmov s 37 reflexnými značkami simulovali skutočné pohyby, ktoré snímalo 16 špeciálnych kamier prepojených s obrazovkami počítačov. Tieto nahrávky boli potom spracované v štúdiu Square centre Honolulu, kde programátori stvorili typy 3D postáv, ktoré by mohli byť neskôr použité na animáciu CGI "hercov". (Greenpeacak)
  • Když se doktorka Aki Ross dívá na starý NY, mapa na jejím zápěstním počítači je aktuální mapa ulic New Yorku. (Caszidy)
  • Tvůrci vytvořili zábavné video, ve kterém jednotlivé charaktery z filmu, v čele s Aki, tančí ve stylu slavného videoklipu Michaela Jacksona Thriller. (Caszidy)

Reklama

Reklama