Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Adman 

všechny recenze uživatele

Film jsem jaxe patří pochopil napoprvé, a jak už jsem u lepších filmů zvyklý, zamyslel jsem se nad hlubšími vrstvami a snažil se dostat hlouběji pod povrchní povrch děje. Bohužel, nešlo to. Děj je o prdu. Na druhou stranu ale jsme svědky vizuálního experimentu, který se vydařil tak napůl. Filmová grafika sama o sobě nemá chybu. Renderovali to snad na největších dělech které tají NASA aby jim rendering videa netrval půl století. Charaktery (,lidské modely) jsou nadmíru vydařilé, ale jedno - dost podstatné tomu chybí. Je to duše, lidskost v pohybech těla a obličejích postav. Cokoliv může vypadat seberealističtěji, jako třeba vlasy, výbuchy, stíny, částicové efekty, odlesky, materiály atd. Ale jediné, co nikdy nikdo nenaanimuje (nevymodelujeme), je lidskost a živost! Vše je jen počítačově mrtvé a studené, včetně polibku. Každopádně zde nechci urážet (převážně japonské) animátory, kterým se nepovedlo něco o čemž tvrdím že je nemožé! Animace je na pokraji reality! Ale je to jen animace. Lidi vidíme každý den každou chvíli a možná také proto je jejich napodobení tak obtížné realizovat. Ostatní tvůrci animovaných filmů věděli proč animovat mamuta, tygra, okrasnou rybku, hračku nebo zelenou obludu! Ač nevypadají tak realisticky, dá se to, aspoň v mém případě, mnohem lépe snést a také se uřetřený čas modelováním a z velké části renderováním, třeba na propracování příběhu a celého scénáře než si ten 3D progam otevřou. Dlouho jsem přemýšlel jak ohodnotím tento experiment, ale nakonec jsem zvolil mezi 3* a 4* tu lepší z kvuli trikově nejnabitější a vydechnout nenechající podívané. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zemi napadne zase jednou kosmickej šmejd, a je na lidech, aby se s ním nějak vypořádali. Bohužel s "tímto" to není tak jednoduchý, a tak musí doktorka Aki Rossová a doktor Sid využít vše co lze (třeba pár esencí života). A také nechybí tvrďák, s jedinou touhou ukázat šmejdu z vesmíru kam patří.. Už při prvních minutách filmu vás napadne jediné - vizuální orgie. Celý film je krásně animovaný, bohužel celý příběh je kapku přitažený za vlasy (vzhledm k tomu, že jsem posledních 15 minut jsem nepochopil ani po třetím shlédnutí, musím jednu hvězdičku ubrat)... Škoda nevyužitého potenciálu... ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

AudioVizuálne orgie ako pri Appleseed a mne tu ani nevadilo to "akože sprznenie" pôvodného Final Fantasy sveta... Bolo to správne sci-fi, bolo to dostatočne americké, aby to nebolo až príliš japonské. Škoda, že nikdy nevzniko pokračovanie, najmä v dnešnej dobe Appleseedov, Vexillov a iných, by to bolo fakt že ešte viac bomba. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

sen zaznamenán 13.12.2065. každou noc stejnej sen, stejně neznámá planeta. proč!? co se jí pokoušejí zdělit? dokáže Dr. Aki Ross včas zachránit zemi?... stvárnění grandiózní! ten film musel dát neskutečnou práci! v počítačovém světě je mnohem snadnější namíchat ty správné barvy. některé scenérie jsou opravdu krásné. tím ale výklad kladů končí. přesto, že se skoro stále něco děje, nedaří se mi přijmout hrdiny ,,za své" a prožívat příběh. vlnová teorie, kanon zeus, duch země - složité a náročné vysvětlování skoro všeho, mě ani ději nepřidá. a bohužel postavy, hlavně jejich pocity, jsou příliš počítačové. přesto času stráveného u tohoto filmu nelituji. a doufám v návrat života. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Unikátní kousek, který je kompletně vytvořený na počítači. Tady stroprocentně platí rčení, že film je světem iluzí, do kterého tak rádi utíkáme před realitou. Při prvním zkouknutí jsem měla problém rozeznat, jestli se jedná o geniální práci grafiků nebo o skutečné postavy. Museli si s filmem pěkně vyhrát. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Když se doktorka Aki Ross dívá na starý NY, mapa na jejím zápěstním počítači je aktuální mapa ulic New Yorku. (Caszidy)
  • Tvůrci vytvořili zábavné video, ve kterém jednotlivé charaktery z filmu, v čele s Aki, tančí ve stylu slavného videoklipu Michaela Jacksona Thriller. (Caszidy)
  • Pôvodný rozpočet filmu mal byť 70 miliónov dolárov, avšak vznikli ohromné náklady pri zachovaní platov zamestnancov a tak sa rozpočet vyšplhal na 137 miliónov dolárov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama