Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enid (Thora Birch) a Rebecca (Scarlett Johansson) práve dokončili strednú školu a lomcuje nimi puberta. Miesto vo fast-foodovej americkej spoločnosti si hľadajú bombardovaním okolia uštipačnými hláškami. Navyše majú depresiu z toho, čo ich čaká. Budú si musieť nájsť nudnú prácu, čakať na prvý románik. Kým Rebecca sa zamestná v miestnej kaviarni a začne si šetriť na byt, Enid je bližšie flákanie sa s neurotickým romantikom Seymourom (Steve Buscemi). Skúška dospelosti je za dverami - obe majú čo robiť, aby si obhájili svoje identity, splynuli so "systémom" a pri všetkých osobných zmenách zostali stále priateľkami. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (323)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film začíná poměrně "akční" rokenrolovou scénou, což je asi nejdramatičtější pasáž v jeho průběhu. Jinak je děj opravdu "nenápadný", ale na konci filmu s překvapivě silným dopadem. Steve Buscemi coby gramodeskový "maniak" a neúspěšný "balič" opět předvádí, jak dobrým a nedoceňovaným hercem je. Z obou hlavních protagonistek je rozhodně více "na koni" Thora Birch, nejen pro více zkušeností a větší prostor, ale i díky tomu, že se do role více vložila a její konání je věrohodnější, byť se může zdát místy pěkně "ujeté". Opravdu jde o film, jenž si na nic nehraje, neklade si žádné velké nároky a není plný očekávání mnoha filmových cen - o to je ale silnější a zajímavější. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi blockbusterovou komédiou a nezávislou drámou. A práve toto je kameňom úrazu, pretože film balansoval medzi týmito žánrami a ani jeden nebol dotiahnutý do konca. Herecké výkony hlavných predstaviteliek boli fajn, ale oveľa viac pozornosti a pochvaly si zaslúžia vedľajšie postavy. 60%. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o podivínech mnohem radši než o velkých borcích s nabušenýma kárama a tunou trapných keců. Asi možná i proto, že sám se za podobného podivína považuju. Nevadí mi to. Každý je nějaký. Tenhle film je však perfektně napsaný, co dialog to perlička, líbí se mi ten pohled na američany, taková ta drobná a nenápadná kritika americké konzumní společnosti. Všechno to prostě utváří velmi zajímavý pohled do duše jedné mladé američanky, která prostě nezapadá mezi (ne)normální většinu. Na maximum to nevidím, ale ty 4 hvězdy jsou na místě. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

93% - Nádherný film, který má v sobě mnoho moudra a symboliky, pokud chce člověk hledat. Pokud nechce, nebo to nemá u tohoto druhu filmu za potřebí, pak je tu naprosto parádní atmosféra podporovaná jednak bezva hudbou, ale predevším luxusními hereckými výkony. Ghost World mi zkrátka zalezl pod kůži, a já jsem rád, že tam stále je - po druhém shlédnutí snad ještě víc! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Enid udělá všechno, jenom aby šla proti davu. V tom s ní sympatizuju, i když způsob jakým to dělá, zdá se mi poněkud nešťastný. Becca je vlastně jenom Scarlett s culíkama, o níž víme bezpečně, že s dospělostí se dočkala i výrazného sex appelu. Film není o ní, i když se zpočátku zdá, že sledujeme příběh dvou dívek. Ve středu pozornosti naopak je skvělý Steve Buscemi, jehož nekonzistence s Enid je podstatou všeho. Pak je tu ještě Norman, ale ten nakonec odjede z města. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Autor komikové předlohy a scénáře k filmu Daniel Clowes si zahrál jednoho z návštěvníků porno obchodu. (HellFire)
  • Všechny filmové plakáty, které vidíme u Seymoura viset na zdi, nakreslil Ernesto Cabral. (HellFire)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama