Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S filmem Příšerky, s.r.o. pootevřete dveře do světa podivných figurek a rošťáků, kteří rozesmívají každého přímo ďábelským smíchem. James P. Sullivan a Mike Wazowski pracují v továrně Příšerky, s.r.o., největší společnosti v Monstropolis, která přeměňuje křik na elektrickou energii. Všichni tam věří, že děti ze světa lidí jsou nebezpečné a žádná příšerka se jich nesmí dotknout, Proto všechna ta monstra dokonale vyděsí, když se do jejich světa nedopatřením dostane malá holčička Boo. Sulley a Mike dělají vše proto, aby ji bezpečně vrátili do jejího dětského pokoje, odkud se ztratila. Čekají je ale přímo příšerné překážky, než se jim to povede. Nikdo nikdy ještě nevymyslel film, ve kterém by se objevilo tolik podivuhodných postaviček a příšerek, Spolu s dokonalými dialogy a neuvěřitelným humorem pro děti i dospělé se tato komedie okamžitě od svého vzniku zařadila mezi největší světové hity! (Magic Box)

(více)

Recenze (670)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavný i originální animák, který mi ale bohužel k srdci příliš nepřirostl. A to i přes to, že vůči Mikeovi se Sullym nemůžu říct vůbec nic. Zkrátka mám od Pixaru raději jiné kousky. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Vtipná animovaná pixarovská komedie pro značně menší a výrazně mladší publikum, která zaznamenala velký úspěch. Koukněte se na ni s Vašimi nejmenšími! Verdikt: 5* a 80 - 85 %. ()

Aerine 

všechny recenze uživatele

Je to miloučké, příšerky jsou fajn, nejkrásnější a nejmilejší je ovšem Boo. Snad se až divím, že se do ni nezakoukal i Waternoos :D Správná dávka dobra i zla, pěkný pohádkový konec... ()

FunThomas 

všechny recenze uživatele

Originální nápad a příjemná animace. Film má dobrý příběh a dobře působící charaktery postav. I hudba je dobrá.. ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Animace je zde přímo roztomilá (a to tohle slovo neříkám moc často). Animátoři se na příšerkách skvěle vyřádili a kvůli netradičnímu příběhu to mohli s různými pestrobarevnými příšerami pořádně rozjet. Nesrší to moc vtipem, ale pro menší děti to může být přesto úžasné. 90% hlavně kvůli dobrému nápadu a animátorské práci. ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Najlepší animák od Pixaru. Nádherne vytvorené prostredie a atmosféra. Originálny nápad a výborná animácia, o ktorej snáď ani nemusí byť reč. Také množstvo výborných postáv, ktoré si pamätám dodnes a čo sa cení, tak aj dobrý slovenský dabing. Prvý pixarovský animák, ktorého humor oceňujem aj dnes (Život chrobáka bol čisto detský a Toy Story ma nejak minulo). Všetko na vysokej úrovni a všetko je to vtipné aj bez popkultúrnych narážok, bez ktorých dnes animáky ani nevznikajú. 95% ()

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Momentálně mám možná okno, nebo to prostě tak je. Nedokáži si totiž vybavit jediný film od Pixaru, který by nebyl povedený. Na Příšerky jsem si počkal trochu déle, než byla jejich premiéra, ale přesto jsem věděl, že až se k nim dostanu, je jistota, že mě nezklamou. Jak jsem předpokládal, tak se také stalo. Neuměl jsem si představit, o čem může tento film být, ale to, co si pro mne autoři připravili, bylo úžasné. Do příběhu se vešlo všechno, co film dělá zábavným – nechyběly suprové hlášky, dynamické akční scény, výborná kamera, jemné reflexe na jiné firmy, kritika a v neposlední řadě ani vtipné scény "z natáčení" v závěrečných titulcích. Co se týče animace, bylo jasné, že se bude jednat o vrchol toho, co v roce 2001 vyšlo, aby také ne, když se na modelování, stínování a animaci podílely takové špičky z oboru. Na tento kousek se kdykoli rád podívám znovu, klidně třeba hned. Mohu doporučit každému a musím upozornit ty, co si myslí, že je tento film jen pro děti, že se příšerně pletou! ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Bomba, bomba, bomba, prostě úžakrásná pohádka s magickým námětem, který vás rozpláče i rozesměje. Jedna z nejlepších Pixarovek. Mike Wazowski je skvělý parťák a hlavně tempomatem této pohádky. Bábetko je opravdu roztomilé. A ty její skvělý bláboly jsou asi na tom uplně nejvic nej. Ale hlavně to, že dětský smích je něco víc, je opravdu moc pěkný. Mám to rád a abych se přiznal už dlouho před spaním zamykám dveře, aby mě nepostrašilo nějaky strašidlo :D ()

Související novinky

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

Jak to vypadá s Příšerkami s.r.o.?

10.04.2019

Server The Hollywood Reporter přišel s informací potvrzující předchozí plány studia Disney oživit sérii Příšerky s.r.o. na chystané streamovací službě Disney+. Seriálový projekt nese název Monsters… (více)

Hugh Jackman ve městě duchů

Hugh Jackman ve městě duchů

05.05.2009

Produkční společnost Seed Productions, kterou vlastní Hugh Jackman, zřejmě spojí síly se studiem Disney. To právě zakoupilo práva na blížící se komiks Ghostopolis. Hugh bude produkovat filmovou… (více)

Reklama

Reklama