Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když vlivný mafiánský boss (Christopher Walken) požádá bývalého gangstera Jimmyho Světce (Andy Garcia) o poslední službu, nemůže Jimmy odmítnout. Shromáždí svou starou partu, aby společně provedli zdánlivě jednoduchý úkol - odradili nežádoucího nápadníka mafiánovy dcery. Když ale při akci někdo neplánovaně zemře, Jimmy i jeho kumpáni se ocitnou na seznamu "mrtvých mužů". Jimmymu zbývá pouhých osmačtyřicet hodin na to, aby dal všechno do pořádku a zachránil život kamarádům i ženě svých snů. (HBO GO)

(více)

Recenze (84)

HrochOch 

všechny recenze uživatele

Hned nadvakrát souhlasím, že Jimmy the saint was the bigges bastard:)Skvělé obsazení, hravé až lehce komiksové vykreslení charakterů. Velký strejda Christopher se snaží vykřesat každičký kousek perverzní radosti z jediného čeho si užívat ještě může a to společenského postavení. Roztomilý válečnou agresí a paranoiou postižený Hovnař (jak hanlivé oslovení pro ten kousek bobku, vždyť neměl ani žádnou chuť:)) přemůže charismatického pana pššt..až mi slzička ukápla. Orgastická scéna vraždy lepráka Oldena, jehož život je neznámou chorobou stejně zpackaný jako poslední akce do které byl vtažen -huray. Vše svižné až na lásku a romantiku. Je príma vědět, že je Andy kavalír s neotřelou balící technikou, dál bych ale něžnou část jeho povahy nerozvíjela..rozhodně ne do finálního melodramatu. Zplodit syna, věnovat prsten, zbavit lidi trápení a hurá do umírání. Kdybych věděla, že se můj posmrtnej život bude odehrávat na lodi s bandou nejlepších přátel, nakašlat na to, co po sobě nechám.) ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerny film s vybornym hereckym obsadenim avsak nepochopitelne spravanie niektorych osob po vyneseni rozsudku nedokazem pochopit. ****SPOJLER: Ked sa nasi tvrdi hrdinovia dozvedia o polovacke na nich, preco sa aspon nepokusili zadavatela odstranit, ale len pasivne cakali na svoj koniec, je nad moje pochopenie. **** V kazdom pripade si ho rad opat pozriem. ()

Reklama

Brooks 

všechny recenze uživatele

Kvalitným castingom ovenčená, scenáristicky a režijne podivne vedená gangsterka. Ploché postavy, slabá a nezmyselne tvarovaná romantická linka. Soundtrack, ktorý vo filmoch tohto žánru považujem za jednu z najdôležitejších zložiek, taktiež priemerný. Zaujme len zvolená rozprávačská metóda a sympatický Andy Garcia, ktorý mal dostávať viac podobných príležitostí. Svoje si uhral prakticky vždy, len mu chýbal čuch na naozaj kvalitné úlohy. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tenhle film působí příliš nepřirozeně a všechno je v něm přitažené za vlasy, stejně jako jeho zápletka, která je opravdu nepovedená. Nechápu, proč bylo potřeba na jednoduchý úkol (postrápit jednoho frajírka, který ani nepatří do podsvětí) pět gangsterů. Na to by snad měli v pohodě stačit dva (pokud ne jeden). Nechápu, jak mohli takhle jednoduchý úkol až tak pohnojit. Snad jen proto, že to byli naprostí diletantni. Nechápu, jak může někdo s tak dobrým srdcem jako Garcia v tomhle filmu být zároveň drsný gangster. Atd. atd. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V jadre je to vlastne romantika o chlapíkovi, ktorý vie, že sa konca filmu nedožije kvôli posratej prácičke pre miestneho kápa a tak sa snaží zostávajúci čas, čo najlepšie využiť. Vyrieši si všetky svoje záležitosti a hlavne si naplno užíva svoju životnú lásku s ktorou sa bohužiaľ stretol práve vo chvíli, keď to má spočítané. Práve vďaka tomu ich vzťahu to je ten typ filmu u ktorého by som prijal kľudne aj dvojnásobnú stopáž a čo najviac si vychutnal ich spoločné scény. Chémia medzi charizmatickým Garciom a nádhernou mladučkou Gabrielle Anwar je dokonalá. Pre mňa je to najobľúbenejší film s Garciom v hlavnej úlohe. Ale aj ostatné postavy gangu, ktoré stíha neľútostný trest sú dostatočne zaujímavé a gangsterská línia nie je o nič pozadu za tou romantickou. Rozpadávajúci sa Lloyd, šialený Williams, ktorý si je istý, že hovná nežerie (teda zadarmo určite nie), rodinne založený Forsythe a typický ukecaný černoch Bill Nunn. Z mafiánov si svoje party vychutnávajú hlavný kápo na vozíku Walken a mlčanlivý zabiják Buscemi. Aj keď je tu pár humorných scén, tak k Tarantinovkám by som to neprirovnával. Má to takú melancholickú atmosféru o chlapíkoch, ktorý sú so svojím osudom vyrovnaní, takže záver v nebi na loďke je vlastne perfektný happyend. 8/10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Obleky pro Andyho Garciu vybral a dodal samotný Giorgio Armani. Informace je uvedena na konci závěrečných titulků. (dokec)
  • Velšský hudebník John Cale se filmem nechal inspirovat při psaní písně „Things" (2003). (WernerDMZ)

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama