Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

sud 

všechny recenze uživatele

Panečku, to je tedy sestava! Dva kolíci ve světlém Ferrari, dvě blonďaté kočky v tmavém Porchi, rozpustilý Talián v červeném kabrioletu, černobílá dvojice v policejním autě, dva postarší pánové v Mercedesu, motorkář a ještě několik dobrodruhů. Ti všichni se vydávají na dlouhý tajný závod bez pravidel a omezení rychlosti. Před lety opravdu bomba a i dnes zábavná podívaná. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Hrooomada postaviček se snaží dělat legraci z toho, že porušují předpisy, zákony, atdddd. Smíchá se to s době poplatnejma super kárama, zahustí zmatkem a nelogičností, a ejhle. Není to totální kokotina, jak se původně zdálo, ale docela prdel, u který se človík dokáže zvesela potlemit i po mnoha letech. ()

Reklama

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Nesmíte nad tím moc přemýšlet ... jen se nechte unášet nadupanými krasavci na čtyřech kolech a jejich rychlou jízdou a nenáročně se bavte nad tím, jak jsou policisté hloupí, předvídatelní, pomalí, krátkozrací, směšní ... a pak si pomyslete: páni, také bych se chtěl zúčastmit takovéto šílené jízdy bez omezení a s překážkami, které hravě překonám ... a pak probuďte i svého ducha recesistu a zalíbí se vám i ta myšlenka, že to vše jen pro automat na žvýkačky... ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Klasická závodní komedie, kde než o vtip a hlášky, jde spíše o nadupané mašiny kultovním potenciálem ještě dalece převyšující samotný film. AC Cobra, Chevrolet Camaro, Porsche 911 a další bez triků, bez zbytečných řečí v hledáčku geniální kamery, která nám alespoň z části přibližuje a dává pochopit šílenství jménem usednutí za volant super silného bouráku :-). ()

ForzaJuve 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě moje srdcová záležitost! 5 hvězd a ať si říká kdo chce, co chce! Zvuk dvanáctiválce Ferrari, za jeho volantem blázen z Talošky a kolega motorkář na Kawě nemají chybu! A hláška: "Seznámím tě s mým italským stylem řízení, co je za mnou mě nezajímá", je prostě boží! Víc takových filmů, prosím! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme boli použité autá Ford Shelby Cobra 427 (1966), Ferrari Daytona (1974), Porsche 911 Targa (1974), Dodge Polara 440 (1971) a 1/2 Chevrolet Camaro Z28 (1970). (tarponko)
  • V úvodní části závodu projíždí tým Ferrari přes Times Square kolem kina. Je na něm velký poutač na film Čelisti, který byl vydán v roce natáčení, tedy 1975. (Jiri_Jaros)
  • Fotky dívek v Playboy z prostředních dvoustran na stěnách v garáži, odkud začíná závod: Liv Lindeland (Leden 1971), Heather Van Every (Červenec 1971), Vicki Peters (Duben 1972), Francine Parks (Únor 1974) a  Daina House (Leden 1976). (Maulincio)

Reklama

Reklama