Reklama

Reklama

Adrenalinová jízda po rozvrácené Americe blízké budoucnosti, která balancuje na ostří nože. (Vertical Entertainment)

Diskuze

ad0lph

ad0lph (hodnocení, recenze)

Film som zatiaľ nevidel, ale ten slovenský preklad je ... mrazivo prorocký?

na příspěvěk reagoval mm13

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

ledzepfan

Tak prezidentovi co bombarduje vlastní národ, byť se tam o tom jenom mluví a naznačuje se prostě musí vzepřít. Už jenom z principu to je tak nějak jasný. Jenom tam není nic řečeno o tom co na to Evropa? A zbytek světa? ale myslím si, že pokud by to nepřešlo v použití atomovek, tak by to asi měli všichni tak nějak u prdele. Ať si to už Amíci vyřeší po svým. Ale ty možnosti co ten film nastiňuje jsou docela zajímavý a nemyslím si, že by to do budoucna muselo bejt úplný sci-fi. Uvidíme, čas ukáže.

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

To není problém, ale tvůrčí záměr, který má 1)narušit hledání paralel v realitě USA (protože Garland tady nekomentuje politické rozložení sil USA, ale nějaké konkrétní, znepokojivé a celosvětové fenomény součastnosti) 2)Naznačit, že ten problém proti kterému se ty dva státy vzepřely je závažnější než žabomiší dichotomie těch dvou států.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Tak kdo chce, tak si do tý postavy prezidenta může dosadit libovolnou existující osobu, ale spíš je to v tom duchu, že jakýkoliv vládnoucí systém může postihnout takovejhle kolaps a rozvrat. Ale jak říkám dalo se to ještě víc rozvinout. Někteří píšou, že na konci měli takový pocit jako tohle bylo všechno? A já to mám tak nějak podobně. Ten film jde prostě tak rychle dopředu, že není čas nic moc vysvětlovat. Na druhou stranu to, že je to vesměs v neutrálním duchu to kvituju. Víc napíšu v komentáři. Jenom se k němu dokopat.

ledzepfan

ledzepfan (hodnocení, recenze)

Dadel

Podle toho co si představuješ pod pojmem "antiwoke".. Ale spíše ne. Je to samo o sobě zatvrzele apolitické (jakkoliv si do toho může kdokoliv snadno projektovat cokoliv). 

luciasce

luciasce (hodnocení, recenze)

co se tyce zajimavosti, kde je uvedeno, že je to druhy snimek Kirsten a Jesseho, tak jedine mozna filmovy, hráli spolu např. i v serialu Fargo, kde tedy ještě nebyli spolu jako par. 

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

mm13

Ďakujem že si mi skopíroval to čo je napísané nižšie ale to som vôbec od teba nechcel. 🤦‍♂️ Si hlučný ale nič nehovoríš... 

na příspěvěk reagoval mm13

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

mm13

Jo takhle, tak to chápu. Tak či onak Izrael má vlastně ještě o záminku co dává smysl navíc. :) Jinak souhlasím, je to válka prostě.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Ja som len upozornil na FAKT, že nepriateľská armáda (či akákoľvek iná skurvená vyzbrojená pliaga) sa nemusí schovávať v civilných objektoch, aby tieto boli bez váhania zbombardované, akonáhle (akýkoľvek) vojenský konflikt (kdekoľvek) vypukne.

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Je to tak, i já věřím tomu že celá populace Gazy jsou teroristé :) - asi si ze mě děláš teď prdel, ne? Samozřejmě že má Gaza rozsáhlou teroristickou síť, kterou je potřeba vymýtit, a znovu říkám, zahynou přitom i civilisté a to mi nepřijde jako něco chvályhodného, ale chápu proč Izrael postupuje jak postupuje, a souhlasím s tím. Ale opravdu nejsem takovej imbecil abych si myslel že každej Palestinec je terorista, to bych byl pak už opravdu naivní. Jinak skvělá argumentace. Až se rozhodneme sestřelit maďarské velvyslanectví v Dánsku, protože je to přece stát co podporuje jiný teroristický stát, tak k tomu máme určitě dobrý důvod :) WTF.

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Co to mění, vypálili rakety na území suverénního státu kde útočili na úřad jiného suverénního státu. Rád bych připomněl že ani to, že vedle ambasády sídli teroristická buňka Iránu, nedává jinému státu právo poslat na tu ambasádu rakety. Iráncům muselo být jasné že jejich drony moc škoda nezpůsobí, jednalo se o demonstraci ve stylu "vy nám, tak my na Vás taky" a sami to poté prohlásili za uzavřené. Podporuji Izrael, ale státní suverenita je pro mě no - go zóna, v tomto případě. Je něco jiného chytat nacistické zločince v Argentině a útočit na "budovu vedle velvyslanectví kde podle izraelských zdrojů byli teroristi". Nepodporoval jsem Turecko když překročilo hranice Sýrie aby vraždili Kurdy a nebudu slepě podporovat každé narušení sousedního státu Izraelem. Už tak člověk zavírá oči nad Libanonem ob rok, který je pro ně jak střelnice. Jako reálně, tohle mě opravdu irituje. Znáš přece historii té části světa.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Darth_AK , Darth_AK

Je dobré říct, že Irán je spojenec Hamásu - teroristická organizace a Ruska - teroristická země, takže pokuď Izraelci uznali za vhodné odstřelit jejich velvyslanectví, tak asi za tím něco bude. A co se týče civilistů v Gaze, už si viděl tamnější civilisty ? 

na příspěvěk reagoval Darth_AK, Wacoslav1

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

mm13

No vždyť to říkám, že bez civilních obětí to nejde, to jsme se nějak nepochopili. Je mi jasné že jich bude spousta a o to víc v Gaze, kde jsou prostě tunely na střechách domů a úkryty Hamásu pod školama. Tomu se nejde vyhnout. Co rozporuji je to, že Izrael bezdůvodně bombarduje iránské velvyslanectví a pak je strašně "pobouřen" že Irán provedl odvetnou akci a prohlásil odvetu za ukončenou.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune, mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Tvoj posledný odstavec je značne naivný, v tom, ako píšeš, že to bez civilných obetí nejde, lebo... žiadne lebo... bez civilných obetí to nejde. A je úúúplne jedno, kto s kým a za akých podmienok bojuje. Civilisti sú, minimálne od druhej svetovej vojny, štandardnou (a čo do počtu stále väčšou) položkou v rámci strát. Vo väčšine prípadov žiaľ vylovene cielenou! Sme kurvy. Všetci komplet. Celá planéta je plná ľudských kuriev. Bodka.

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Já myslím že je to i proto že Izraelců umřelo ve vyšších stovkách a Palestinců už desetitisíce. Já jsem na straně Izraele, ale dává smysl proč to teď svět tak vnímá. Ten region je komplikovanej a lidi rychle zapomínají, včetně šoku z toho úvodního útoku Hamásu. 

Mimochodem já jako velkej fanda Izraele jsem příšerně rozčarovanej z toho že bombardují ambasádu suverénního státu na území jiného suverénního státu, a pak se diví že na ně ten stát pošle drony. Nechápu - chápu že zničit palestinský systém se bez civilních obětí neobejde, skrz to jak jsou vystavěny tunely pod místy pobytu civilistů, nemocnicemi atp., ale ta záležitost s Iránem mi přijde naprosto retardovaná. To že Irán finančně podporuje Hamás pořád nedává Izraeli právo bombardovat jeho ambasády.

na příspěvěk reagoval mm13, Yoshitsune, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Darth_AK

To protože ve světě je plno Klusů, kteří si myslí, jak nejsou cool, když na sebe hodí černo-bílou šálu a mávají vlaječkou Hamásu. Jak říkám, ti sou víc nebezpečnější, protože omlouvají to co oni dělají a podporují to, vždyť si vezmi jak Mosad odhalil to, že v OSN je spousta lidí, co posílají peníze Hamásu. Mosab Hasan Júsuf, se k tomu dost dobře vyjádřil, že Hamás by ty podporovatele bez mrknutí oka zabil a ještě by si to natočili, hodili na tik tok, kde by to nasbíralo asi tak deset milionů laiků, od dalších mentálů.  

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

karloszK

Mnohem horší sou spíš ti, kteří podporují tyhle teroristické státy a žijí v normálních zemích, odkaď je podporují a snaží se zavlést jejich politiku, myšlení a násilí, do těch zemí.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

karloszK

proč ? Stačí je jenom odzbrojit a nebo jim ukázat, že když něco zkusí na sousední zemi, tak hořce toho budou litovat, viz Izraelci kteří ukazují hezký příklad, toho že Hámás velice lituje sedmého října. 

na příspěvěk reagoval Darth_AK

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

A já bych všem doporučil absolutní high fantasy anime klenot, který přepisuje veškeré žebříčky, které se dají přepsat Frieren.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Sepp37

Mám dnes extrémne dobrú náladu, už behom dopoludnia sa mi podarilo päť vecí z dvoch naplánovaných, takže nech sa páči:

Yoshitsune: "když Texas uzavřel hranice, jak mohou teda mafiáni, sexy gayové a lesbičky, drogový dealeři a komiksový padouši typu Kingpin překračovat hranice, jak si uvedl. Nemluvě o tom, že na té hranice s Texasem dostanou ty neomezená prává nebo jak tedy ? "

Sepp37 (odpovdá Yoshimu): "Texas nie je jediná hranica s Mexikom. Choď sa radšej izolovať pri anime, tam ti je najlepšie :D "

Yoshitsune (odpovedá): "je škoda, že ses snížil k tomu, že bych se měl dle tebe izolovat v anime, ale co se dá dělat :) "

mm13 (v reakcii na YOSHIHO, opakujem: v reakcii na YOSHIHO): "Znížil? Ako sa vraví "trafil klinec po (pekne hlúpej, dodávam) hlavičke"."

Čo odo mňa teda vlastne chceš?! Čakám na tvoju reakciu.

na příspěvěk reagoval Sepp37

Související novinky

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Reklama

Reklama