Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

975. hodnocený film: Jackie Chan tentokrát řeší dilema: Kdo že je na té správné straně a zda pomáhá dobrým či zlým lidem? Určitě můžu tenhle snímek jenom doporučit. Dnes jsou sice kung-fu filmy již dávnou minulostí, ale na druhou stranu i milou vzpomínkou. Tenkrát se tyhle filmy pašovaly a každej je hltal. I já je miloval. Mezi jejich nejznámnějšího zělesňujícího bojovníka jistě patří Jackie Chan, který září se svým vtipem, akcí i bojovými kousky. 4* znamenají, že film je báječně vymyšlen a že jej mohu dále jen doporučit. Tentokrát však nezvítězila ani forma nad obsahem, nýbrž Jackie nad rozumem filmu. 4* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na Jackieho Chana slabej pokus. Jeho filmy se vždycky vyznačujou skvělou choreografií soubojů a tu a tam vtipnou vložkou, která film odlehčí, ale tady se to nějak nedaří. Akce je velice slabá, děj podprůměrný a nezáživný a Chan nudnej. Je velká škoda, že tady nebyl skoro vůbec využitej potenciál, kterej v sobě má Chan. Jemu stačí jen prostor v soubojích aby dokázal i podprůměrný film vytáhnout víš, ale tady se mu moc prostoru nedostává, ale i tak za 3 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je prostě šílenec, ale neskutečně mě pořád baví. Je zábavný a takové měly být i jeho filmy. Především v minulosti se zaměřil na to, aby diváky bavil. Tohle je ryzí ukázka, kde je navíc ještě to ruské prostředí a následně i australské, kam ani v jednom případě nezapadá, ale o to zajímavější pak jednotlivé konfrontace jsou. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Je to tak trochu guláš - sice nesourodý, ale chutný a pikantní: Hong Kong říznutý Jamesem Bondem v dárkovém balení à la Hollywood. Kromě toho - díváte se snad na filmy s Jackie Chanem kvůli bezchybnému scénáři ? P.S.: S žádným dílem "Police story" se "První rána" srovnávat nemůže, ale díky dynamické, kreativní choreografii akčních scén na slabší 4* přece jenom má. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sa rozhodol natočiť svoju vlastnú bondovku, čo už na prvý pohľad neznie moc dobre a dokonca ju zaradil do svojej vydarenej série Police Story, čo mi prišlo úplne zbytočné, aj tak s ňou má spoločné len minimum a navyše len kazí jej meno, pretože Prvý boj sa podľa mňa moc nevydaril. Už zápletka mi príde nanajvýš neprehľadná, nevýrazná a nezaujímavá, tu skutočne nie je o čo stáť, ale zase tempo je mimoriadne svižné, tu sa neustále niečo deje a často sa cestuje po celom svete, čo v kombinácii s veľmi krátkou dĺžkou zaisťuje, že sa na to dá bez problémov pozerať. Trochu sklamaním je ale aj akcia, určite nie je zlá, je jej tu plno, tu akcia strieda akciu, technicky a vizuálne je samozrejme prvotriedne zvládnutá, odohráva sa v atraktívnych lokáciách a ani po stránke rozmanitosti ju kritizovať nemôžem, ale celkovo ma jednoducho moc nebavila. Páči sa mi úvodná akcia pripomínajúca bondovky, v ktorej nechýba streľba, výbuchy, vrtuľníky, ozbrojení lyžiari a samozrejme Chanove kaskadérske kúsky a ešte aj naháňačka v hotelovej izbe s dvojicou agentov, medzi ktorými poteší obrovský Nathan Jones, ale tým to vlastne aj končí. Ešte sa občas objaví nejaký slušný moment, alebo typické rýchle Chanove premiestňovanie do náročných miest, ale celkovo ma už žiadna akčná sekvencia moc neoslovila. Hlavne tu chýba nejaký poriadny súboj. A humor je na tom ešte horšie, tu som si nevšimol ani jednu skutočne vtipnú scénu, možno len pár trochu úsmevných momentov. Obsadenie je tiež skôr sklamaním, Jackie Chan je stále ten mrštný sympaťák, s ktorým nemám najmenší problém, ale mimo neho ma už vlastne vôbec nikto nezaujímal, teda okrem spomínaného Nathana Jonesa, ktorý je tu ale len v jednej scéne, záporáci nestoja za nič a vedľajšie postavy tomu tiež moc nepomôžu. A režijne je to štandardný Chan tej doby, takže nemám najmenší problém. A tak ani Prvý boj nie je zlý film, videl som ho už viackrát a nikdy som sa nenudil, jednoducho taká obstojná oddychovka, ale na Chanove pomery je to podpriemer a aj z druhej polovice deväťdesiatych rokov, kedy sa už Chanovi zase tak moc nedarilo je asi zo všetkých jeho filmov najslabší. A dojem kazí aj fakt, že je čiastočne štvrtým pokračovaním série, na ktorú nemá ani omylom. 56% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Existují dva sestřihy, ale zdroje se rozcházejí v délce: podle IMDB americký 88 minut a hongkongský 107 minut, podle Wikipedie americký 83 minut a hongkongský 110 minut. (Rominator)
  • Annie Wu nevedela v čase nakrúcania hovoriť kantonskou čínštinou (v tej dobe sa ju len učila), preto boli všetky scény natočené s mandarínskou čínštinou. (Peter-1307)

Reklama

Reklama