Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (308)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tento osobitý snímek byl pro mne příjemným překvapením. Tak na 75% s tím, že bych šel ještě výš, kdyby ho kameraman Tom Siegel (především filmy Bryana Singera) obdařil pěknějším obrazem, protože ty přeexponované a desaturované záběry mému oku příliš nelahodily. Zato mě potěšil odvážně pojatý příběh, v něž krom napětí i humoru nechyběla ani iluze bořící zvolání adresované té části západní civilizace, která žije v domnění, že utrápy kuvajstkého lidu skončily spolu s válkou v Perském zálivu. A je tu samozřejmě zjevná analogie s jinými novodobými konflikty na blízkém východě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsme armáda Spojených Států Amerických, všechno zabavujeme, všechno je naše a VY nemůžete říct ani popel a už vůbec si cokoliv dovolit. Drsně, zásadově a striktně přichází tento film k divákovi ukázat druhou stránku války. Takovou, kterou člověk nevidí v televizi, v novinách a občas ani voják si ji nepovšimne v samotné válce. Tahle událost se mohla ale nemusela stát a Tři králové jsou o tom jaké to ve skutečnosti je, že jsou lidé takoví a takoví a nemá cenu ani smysl je rozdělovat na národy, přitom z podstaty za svojí národnost ani nemůžou a ani s tím vším souhlaset nemusejí. Není divu, že ihned při premiéře zakázali v Iráku vysílat tento film. Posmívá se totiž jak Američanům a jejich vládě tak i Iráku a jeho vládě v čele s in mortis Sadám Hussein. Tři králové je film, které možná každýmu nesedne. Je surový, je neskutečný, je bohužel také dosti pravdivý ač se to nemusí zdát. Provokace je to sice neskutečná, ale když beru fakt, že se u toho taky dost zasměju nemůžu jinak, tak skvěle nadhledový film a k tomu válečný se často nevidí. Napadá mě srovnání snad jen s Ukradni, co můžeš. --- Hele nechceš tu blbost sundat? - Já trénuju noční vidění - Ale ve dne to nefunguje! - Podle mě jo. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách vydařené válečné drama, které přináší neokoukanou zápletku s nesmírně emotivním vyvrcholením a vyvážený poměr mezi akcí, humorem a morálním poselstvím. Konečně válečný snímek kde se dočkáme více příběhu na úkor rozsáhlých bojových scén!!! Nesmím zapomenout vyzdvihnout herecké výkony - hlavně Mark Wahlberg a George Clooney jsou skvělí! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trošku netradičně natočenej film z válečnnýho prostředí, ale za to skvěle zábavnej se suprovou muzikou, která provází takřka celým filmem, všichni herci jsou výborný, hlavně hlavní trojice Clooney, Wahlberg a Ice Cube, co se týče příběhu, tak ten je možná trošku protahovanej, ale rozhodně nenudí a je ve výborným tempu, je tam opravdu jen málo chvil na vydechnutí, jenom mi trošku vadilo zpracování některých akčních scén, v podstatě to neni ani tak špatně udělaný, jenom bych si to představoval trochu jinak, ale to zase vyváží skvělá kamera v jiných scénách, takže jsem se stejně dobře bavil ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný film než na jaký jsme z Hollywoodu zvyklý. Ale to vůbec nevadí. Spíše naopak. Originální, akční, napínavá a chvílemi humorná (většinou černě) honba za pokladem s výborným obsazením v čele s charizmatickým Georgem Clooneym, kterého skvěle doplňují Mark Wahlberg (v jedné ze svých nejlepších a možná i nejnáročnějších roli) a Ice Cube (moc se tu neprojevuje, takže se na něj i dá koukat). Takovýhle film jste ještě určit neviděli (a to fakt nekecám). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • V 91. minutě filmu, kdy Conrad (Spike Jonze) dostane zásah od iráckého vojáka do levého ramene, při dalším záběru, když ho položí na zem, je však vidět, jak se drží za rameno pravé a zastavuje krvácení. (bejkovec)
  • Scenárista a režisér filmu David O. Russell strávil celých osmnáct měsíců studiem zákulisí iráckého konfliktu. Sám o tom říká: „Když jsem začal se shromažďováním informací, znal jsem pouze oficiální verzi, podle které jsme naburáceli do zálivu a vykopali Saddáma z Kuvajtu. Jenže potom jsem začal zjišťovat, že všechno nebylo tak jednoduché. Především, že Amerika ústy George Bushe slíbila Kurdům, že když se proti Saddámovi vzbouří, dostanou naši plnou podporu. Pak jsme je nechali bez pomoci jejich osudu a Husajn je zmasakroval. Dospěl jsem k závěru, že toto pozadí celého konfliktu může být zajímavým východiskem pro surealistickou atmosféru příběhu odehrávajícího se v situaci plné zmatku panující těsně po válce.“ (pornogrind)

  • Podle George Clooneyho (Archie Gates) opravdu nebylo snadné pracovat zároveň na tomto filmu i na tehdy stále ještě mimořádně populárním seriálu Pohotovost (od r. 1994): "Točili jsme hodinu cesty od Phoenixu v Arizoně a já musel skoro každý den po skončení práce na Pohotovostí létat z Los Angeles. Musel jsem zvládnout spoustu třicetihodinových dní. (...) Většinou pomohlo, když jsem si nakapal do očí nějakou žíravinu. Zvláštní je, že se občas dostanete do fáze, kdy si řeknete, 'tohle je příležitost, kterou si nemůžu nechat ujít, bez ohledu na to, jak tvrdě budu muset pracovat.' Některé dny byly docela síla, protože jsem v půl páté ráno po sedmnácti hodinách práce dotočil Pohotovost, sedl jsem na letadlo do Arizony a dalších dvanáct hodin pracoval na Třech králích. Ale řekl jsem si, že na postavě, kterou hraju, pak bude vidět, jak jsem utahaný a zničený, a to by mohlo být pro dobro věci - a taky nakonec bylo." (NIRO)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama