Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během průzkumu ložisek ropy zmizí uprostřed bažin několik zaměstnanců velké naftařské společnosti. Vyšetřování se ujímá místní šerif, který musí čelit staré seminolské legendě, jež se probudila k životu. Man-Thing - přízrak, který se plíží močály a nemilosrdně spálí dotekem každého, kdo má jen trochu strach. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tohle je MARVEL. A vznikl dva roky po prvním Hulkovi a tři před prvním Iron-Manem. Přesto se o něm na stránkách Marvelu nedočteme. Je možné, že se stydí za to, jak moc neotřelý film pod jejich taktovkou vznikl. Je to krvavé a hambaté (ano, šokující jak se kamera u MARVELovky neštítí ani nechuťáren, ani holých ženských bradavek). A přitom to není o moc víc debilní než She-Hulk, ke které se hrdě hlásí. A to, že na Man Thing studio  zapomnělo, dokazuje o neuvěřitelných 17 let později Werewolf by Night. Takže, proč ten poprask s nejhorším filmem od MARVELu? Za mě ani omylem. Ne, není to skvost. Ale rozhodně ne taková tragédie jak se na CSFD píše. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Slátanina. Jenže: Postavy, ikdyž podle tradičních škatulek, jsou dobře zahrané a sympatické. A také močálovitému prostředí se nedá určitá tajemnost zapřít. Z počátku slušná přehlídka vražd a záběrů zblízka na zohavené mrtvoly (a je se nač koukat). Atmosféra filmu je solidně budovaná díky oněm močálům a nejasností co že to vlastně zabíjí. Bohužel celý film je jedno velké klišé bez sebemenšího překvapení. Hodně to zabíjí i plky indianského správnáka. No a v samém závěru se vynoří digitalní MAN-THING v plné kráse a je uplně po atmosféře. ()

Reklama

DjMetal odpad!

všechny recenze uživatele

Som strasne zalozeny na horory, ale toto?? Nie, to nemalo s tym nic spolocne, Jedine ta blondina. To ku horore patri...Ale bolo to fest trapne. Ziadne strhanie, grafika 0, hudba 0, dej 0. Nelubel sa mi vobec. Brettovi Leonardovi sa nejako nedaria tie horory. Ako aj Travnikar. Nie je to moj styl,aj ked sa na to da pozerat. Ale na Man Thing nie! ()

Vikinec 

všechny recenze uživatele

Tento film hodnotím bez ironie. Samozřejmě jde o béčko (céčko?) a já k němu budu shovívavý. Scénář slabý, pár scén by i stálo za komentář, ale.... No jednu si neodpustím. Když jede nový šerif v lodi na začátku do města, velmi inteligentně s důležitým výrazem ve táři se zeptá lodivoda" proč se ta hospoda jmenuje u vody?" ten mu odpoví "protože je u vody". Ona totiž byla u vody :-). Jinak režisér nešetřil na efektních krvelačných scénách morfologicky neodpovídajících těl, na začátku byla nezbytná erotika a na konci mokrý happyend. V první půli jsem se celkem nenudl, druhá polovina film stáhl trochu do bažin. Já osobně bych na tuto stvůru poslal práškovací letadlo. Možná by to pomohlo... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Marveláci si tímto kouskem vybrali hodně slabou chvilku, to je jasná věc. Zvláště pak, pokud se budeme bavit v kontextu komiksových adaptací (dejme tomu) poslední dekády. Když si ale film porovnáme s dalšími béčky stejné kategorie (rozpočet, no-name obsazení), nepůjde o vyloženě nekoukatelný počin. Prostředí bažin, ve kterých se snímek odehrává, má svou působivost i na ten neustálý filtr denních záběrů se dá celkem zvyknout (navíc se tím krotí pocit z celkové lacinosti), zásadní problém ale vidím hlavně v blbosti a kulhavé logice scénáře a neschopnosti režiséra natočit jedinou napínavou scénu - takovou, kde by nesázel na primitivnost zprofanovaných lekaček (ty mu ostatně také nejdou) a pokusil se budovat a gradovat atmosféru tak, aby si divák mohl z pouze tušeného nebezpečí leda tak káknout do textilu. Všechny rekvizity byly přichystány, režisér Leonard (v devadesátých letech natočil solidní thrillery jako TRÁVNÍKÁŘ nebo SKRÝŠ) ale jako by si nedokázal vzpomenout jak s nimi zacházet. 40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Když Teri (Rachael Taylor) po polibku od Kyleho (Matthew Le Nevez) nastoupí do auta, tak to má zavřené okýnko. V následujícím střihu se ale dívá z otevřeného okýnka. (Duoscop)
  • Příběh se sice odehrává mezi státy Florida a Lousiana, natáčení však probíhalo v Austrálii. (Terva)

Reklama

Reklama