Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Viktora Navorského, který přijíždí do New Yorku. Netuší, že během dlouhého letu proběhl v jeho zemi vojenský převrat. Nesmí vstoupit na území USA. Bezprizorní, s pasem neexistující země, musí Viktor Navorski strávit nějakou dobu v tranzitní části Kennedyho letiště a čekat, až v jeho zemi skončí občanská válka. Týdny a měsíce jsou čím dál tím delší. Viktor pomalu objevuje labyrint terminálu - zhuštěný svět plný absurdit, velkorysosti, ctižádosti, zábavy, společenského postavení, ale i romantiky, kterou pozná s překrásnou letuškou Amelií. Pro Viktora však ještě neskončilo uvítání letištním úředníkem Frankem Dixonem, který ho bere jako poruchu v byrokratickém systému, jako problém, který nemůže vyřešit a kterého se zoufale snaží zbavit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (831)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů od Spielberga, co mi prostě nesedly. Tom Hanks podle mě dost přehrával ( opravdu je to můj oblíbený herec ), děj byl moc málo uvěřitelný, nepřišlo mi to ani nijak vtipné a jediné, co se mi líbilo, byl příběh portugalského řidiče vozíku a imigrační úřednice a role Catherine Zeta-Jones, kterou jinak moc nemusím. Jako oddechovka je to dobré, ale jako film, na který bych se ráda znovu podívala je to málo. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

TERMINÁL se s desetiletým odstupem ukazuje být lepším filmem, než jak se jevil v době svého uvedení. Pozitivní hodnocení - či přehodnocení zprvu nepříliš nadšené reakce - bude nejspíš odvislé od slabosti každého pro klasickou hollywoodskou kinematografii, s jejímiž konvencemi si snímek pohrává a odkazuje přitom na poetiku několika tvůrců-imigrantů (zejména Franka Capry a Ernsta Lubitsche). Je k tomu příležitost díky vydání snímku na Blu-rayi, v jehož recenzi jsem důvod svého přehodnocení rozvedl a zdůvodnil. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Sladkobolný kýč s odporně ukoktaným a špatně nalíčeným hlavním představitelem, ve kterém chce režisér rozvrhnout několik rovin, aby pak sám sobě podrazil nohy a rezignoval na něco tak neskutečně tupého, až přechází zrak. Ze sledu sitcomových a notně ubrečených scén se za jistých okolností dá poskládat celovečerní film, ovšem proč to má někdo jako Spielberg sakra zapotřebí? Další variaci na téma otec a syn bych možná ještě pochopil, bohužel přímočaré „poselství“ plné rádoby komických figurek mi uniká, stejně jako nulová a tak trochu žánrově povinná výplň většiny filmu. Vývoj psychologie postav neznámý – známý – oplakávaný a oslavovaný už raději nezmiňovat. Film, který si zaslouží smést ze stolu... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásný snímek, postavený především na geniálním hereckém projevu Toma Hankse. Bez něj by to měl i mistr Spielberg hodně složité, ale takhle mohl vzniknout vtipný i dojemný romantický příběh, kterému snad lze vytknout jen to, že se jedná o skutečně trestuhodné plýtvání Spielbergovštinou - schéma celé druhé poloviny neodpovídá největšímu režisérovi dnešní doby, nýbrž řadovému hollywoodskému pohádkáři na téma "romance pro celou rodinu"... Přesto, už jen s přihlédnutím k mé platonické lásce k přenádherné Catherine, fajn biják :)) 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Amerika CLOSED. Alespoň tedy pro sběratele autogramů. Ta samá, co pro teroristy byla ještě donedávna OPEN.. Ač se to nezdá, nežádoucí občan fiktivní východoevropské země Viktor Navorski v roztomilém podání T.Hankse a Marilyn Monroe mají hodně společného - oba na čas uvízli na JFK.. Tvrdím to pořád, Spielbergova aura v 21.století postupně ztrácí na záři a ono vlastně není divu, když jsou jeho filmy mimo žánr sci-fi bez jiskry. Pár vtipných jednotlivostí a precizní kamera Janusze Kaminskeho tak nemají šanci zachránit vlekoucí se vlažný celek s klišovitými postavami jak z nějakého filmu, co běží v televizích na konci prosince a v názvu má v různých pádech skloňována slova "Santa Claus", či "Vánoce". Vždyť nakonec i ta empatie některých pracovníků kolem amerického imigračního úřadu zaváněla až veskrze pohádkovou atmosférou.. Stanley Tucci začíná podezřele často protláčet do svých filmů jablko jakožto prostředek k úderné demonstraci nějaké události - jen jestlipak ho neplatí jedna nejmenovaná počítačová firma s akcionářským podílem pana Gumpa.. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (36)

  • Postava Viktora (Tom Hanks) pochází z fiktivní země Krakozhia, ale Hanks ve filmu mluví bulharsky, což se prý naučil od své ženy, která z Bulharska pochází. Výstřižek z novin je zase v ruštině, plechovka od oříšků v neurčeném jazyce a řidičák, který ukazuje, je vypsaný na ženské jméno a je z Běloruska. (don corleone)

Související novinky

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

Spielberg a Hanks si našli nový projekt?

24.04.2014

Steven Spielberg stále neví, jaký bude jeho příští film. Před několika dny začal kroužit kolem historického dramatu The Kidnapping of Edgardo Mortara, teď ale jeho pozornost zaujal thriller z období… (více)

Reklama

Reklama