Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Eso!!! Na tenhle druh filmů mají prostě britové vrozený talent. Asi je to nějaký nebeský dar, možná je to v jejich nátuře a krvi, ale nikdo jiný na světě nedokáže s tak nakažlivě pohodovou grácií namixovat tucty naprosto nesourodých složek do tolik sympatického filmu. Wimbledon je dokonalý žánrový hybrid, galán, který ve mě rozezněl skrytou strunu spokojenosti a potěšení. S klidným svědomím jej zařazuji po bok tak parádních snímků jako je Láska nebeská, Bridget Jonesová nebo Cashback, a čert vem, že to byl turnaj předvídatelný jako hrom, když mi tvůrci sevírovali ten nejkrystaličtější britský humor (nemá konkurenci!). Speciálně musím ještě přechválit scénář a přímo božské obsazení, kde dostane každý tak akorát prostoru, aniž by stál ve stínu ústřední dvojice. Abych nezapomněl, zřejmě nejpodstatnější složkou filmu je kamerová virtuozita Daria Khondjiho - ten chlapík předvádí vážně úžasné kousky! Dženkuji!_____Vnitřní monology, přezápasové nervozita, napětí v průběhu "mače" i všelijaké další stavy Paula Bettanyho ve víru sportovního dění byly perfektně vystižené. Na to bych rozhodně žaludek neměl. :)_____P.S. Hodně mě rozesmála situace okolo režisérská verze Hlubokého hrdla. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Výborné spojenie romantickej komédie so športovou drámou. Bettany mi opäť raz dokázal, že postavy neistého smoliara mu sadnú ako uliate. S tým je spojené aj pekné posolstvo, a síce, že láska hory prenáša, dodáva na sebaistote a prispieva k lepším športovým výkonom. Len to s ňou treba vedieť a snažiť sa, aby potom vydržala. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemné překvapení. Sportovní romance většinou nebývají nijak nápadité, ale tentokrát je zobrazení tenisových utkání naprosto strhujícím zážitkem, a to mě jinak tenhle sport vůbec nezajímá. Paul Bettany dostal daleko víc prostoru než jeho partnerka a bravurně ho využil. Vlastně by se dalo říci, že v hlavních rolích je on a tenis. Hodně se povedla režie, práce kameramana zasluhuje obdiv a pochválit musím i hudbu. Navíc je tu spousta zajímavých vedlejších rolí. Poslední sportovní komedie, která mě zaujala, byla Blafuj jako Beckham, ale tahle je ještě lepší. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Inu co, docela dobré, jenže přestože bych měl spíš koukat na Kirsten Dunst, film povyšuje hlavně Paul Bettany, kterého jsem si oblíbil jako Maturina v Master and Commander. Tenisové zápasy, i když zoufale předvídatelné, byly pěkně udělané. Angličani si aspoň na plátně splnili sen a vyhráli Wimbledon. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Velmi obyčejná romantická komedie. Zápletka je zasazena do tenisového prostředí nejznámějšího světového turnaje. Románek mezi nadějnou tenistkou a s kariérou se loučícím tenistou budí ve svém podání ještě menší dojem reálnosti, než jsem u filmů tohoto druhu zvyklý. Film ničím moc nepřekvapí, ale ani neurazí. Rozhodně to není můj šálek kávy. 53% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Pro hlavní postavu Petra Colta (Paul Bettany) byl tvůrcům inspirací chorvatský tenista Goran Ivaniševič. Ivaniševič platil za velký talent a kvalitního tenistu, ale bohužel se mu nikdy nepodařilo vyhrát žádný z grandslamových turnajů, i když byl několikrát ve finále. Když v roce 2001, ve svých třiceti letech, stagnoval na 125. pozici světového žebříčku, dostal možnost startovat na divokou kartu na slavném Wimbledonu. Probojoval se až do finále, kde v pětisetové bitvě porazil Patricka Raftera a získal titul jako první hráč v historii, který startoval na divokou kartu. Zároveň nastřílel protihráčům 213 es, čímž vytvořil nový rekord turnaje. (Wishkah)
  • 31milionový snímek vydělal během úvodního víkendu (17.-19. 9. 2004) v severoamerických kinech jen průměrných 7 mil. amerických dolarů, když se umístil na čtvrtém místě. Nakonec se s filmovým kurtem rozloučil s obratem 17 milionů, v celosvětových kinech to pak souhrnně bylo 41,7 mil. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama