Reklama

Reklama

Wimbledon

  • Velká Británie Wimbledon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tenisová kariéra smolaře Petera Colta se rychle blíží k neslavnému konci. Na poslední chvíli dostává divokou kartu na věhlasný šampionát ve Wimbledonu. V hotelu v Londýně mu dá recepční omylem jiný klíč a Peter se ocitne v luxusním apartmá, kde se právě sprchuje mladá naděje amerického tenisu, půvabná, ale také nadmíru energická a dravá hráčka Lizzie Bradburyová. Náhodné setkání těchto tenisových protipólů zažehne jiskru lásky. Rozvíjející se vztah i úspěchy na kurtu Peterovi dodají elán. Postupně se propracovává na přední místo a ocitá se blízko splnění svého životního snu - účasti v duelu o nejvyšší titul ve wimbledonském turnaji. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (660)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná romantická komedie, kterou nad průměrné hodnocení povyšuje sympatický anglický humor, vynikající P. Bettany a můj neoblíbenější sport (tenis). Jediné, co trochu nesedí v nastavení (settings of motion picture), je Kirsten Dunst, u které bylo velmi těžké si ji představit jako světovou tenistku. Byla tu pouze jako nutné kolečko. Nebýt jí a mírně patetického konce, hodnocení by se možná vyšplhalo na 90%. Atmosféra kurtů mi zase jednou zpříjemnila den. Ačkoli se film pořád drží zuby nehty zaběhnuté kostry, rád mu to odpustím...filmů s tenisovou tematikou je málo. Golfista je golfista, salahadin je tenista. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená romantická komédia obsahujúca všetky "povinné" prvky. Občas je to možno až príliš detské, ale skvelo to vyvažuje humor. A samozrejme snímanie zápasov patrí k tým zaujímavejším a aj preto tento film vyčnieva z ostatnej športovo-romantickej produkcie... Po dosť dlhej dobe sa niekomu podarilo priblížiť k skvelému ĽADOVÉMU OSTRIU... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V tomto romantickém díle se tvůrci tentokráte už diváka nesnaží ani napínat s nějakým chozením kolem horké kaše. Kirsten a Paul se do sebe prostě zamilují hned od začátku a basta. Romantické filmy díky svému jasně danému a předvidatelnému ději stojí tím pádem většinou na hercích a nejvíce na ústředním duu. Neřekl bych že tentokráte byla volba nejlepší. Paul Bettany rozhodně nedokáže utáhnout film. Vedlejší postavy jsou typicky anglické a tak tady máme sympatické rodiče, nepřejícího tenisového trenéra (otec hrdinky) anebo bratra našeho tenisty, který sází zásadně proti svému sourozenci. Kýčem se tady ale bohužel nešetří (co mělo proboha znamenat to interview v televizi, kdy se tenista veřejně vyznává k lásce? Viděl snad někdo něco podobného u nějakého sportovce? Třeba u Jardy Jágra nebo u Dominika Haška? Co je vlastně veřejnosti po tom? Tak k tomu přistupují sportovní celebrity a já jim rozumím), když někdo napíše u Avatatu "tenhle příběh jsme viděli už mockrát" uvědomuje si že co se týče Wimbledonu tak "tenhle příběh jsme viděli už milionkrát". Je to opravdu tak, chci být jen spravedlivý. Film je to příjemný a určitě si svých 50% zaslouží i ode mě. Ale tím to končí. PS: Proč se tedy ti tenisti tolik válejí po zemi? ()

k212 

všechny recenze uživatele

Díky za anglické nefekální a nenechutné komedie, díky za opravdu vtipný a výstižný scénář, stojící hlavně na vnitřních hláškách hlavního hrdiny. Také díky za perfektně a zajímavě natočené tenisové zápasy, bylo to poprvé, co jsem si tenis opravdu užila a nezdál se mi nudný ač v podání anglických sucharů. Bettany je prostě fajn chlap k pohledání a navíc také komiky schopný herec. O jeho americkém protějšku Kirsten Dunst mám trochu pochyby (tedy hlavně z dob Spider-mana), ale i přesto jim to spolu jde. Tak proč ne? Tento film osvěží duši a rozesměje. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Slušně romantická a slušně komediální romatická komedie. Nic víc, nic míň aneb nechápu to pozdvižení;) Všichni jsme už několikrát zjistili, že tyhle věci jde filmově zvládnout daleko lépe - tak, aby se důležité věci (jako třeba zlomové zápasy) neděly jen tak jakoby mezi řečí, aby se postavy chovaly trochu logicky (zdravíme Sama Neilla), a aby se neopakovalo klišé všech sportovních filmů "vím, že to tu vypadá děsně, ale tady jsem začínal, a teď všichni udělají áááách":) Jistě, Paul je sekáč a Kirsten sexy (ačkoliv nevím, které ženě s jejíma nohama by dělalo problém být sexy v tenisovém outfitu;)), James McAvoy jako vtipná figurka taky funguje dobře, stejně jako jeho a Paulovi rodiče jako takový ten životně mentorský hybatel, zatímco na sport tu máme sympatického Němce, ale já se prostě mezi těmi lajnami necítím tak jak bych měl. Po technické stránce je to výborné, barvy jen hrají, zápasy jsou stravitelné a svižné (což je s realitou tohoto rasově nekorektního sportu mírně řečeno v rozporu), k tomu věhlasná jména skutečného tenisového světa...ale jako celek to prostě postrádá to něco, co by mě donutilo se podívat znovu. Do doby než budu mít nějaký výčitkoidní záchvat a budu mít náladu se ujistit, že jsem tomuhle kousku neukřivdil, samozřejmě:) Pro tentokrát tedy 60% a nashle za pár let. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel během skutečného Wimbledonu v roce 2003, pričemž herci se pohybovali na kurtech před začátky zápasů a po jejich skončení, jako by se jich skutečně účastnili. Rozhodčí a diváci byli často opravdoví. Bylo to poprvé v historii turnaje, kdy někdo získal takové povolení. (imro)
  • 31milionový snímek vydělal během úvodního víkendu (17.-19. 9. 2004) v severoamerických kinech jen průměrných 7 mil. amerických dolarů, když se umístil na čtvrtém místě. Nakonec se s filmovým kurtem rozloučil s obratem 17 milionů, v celosvětových kinech to pak souhrnně bylo 41,7 mil. (imro)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama