Reklama

Reklama

Sahara

  • Velká Británie Sahara (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po legendárním pokladu touží všichni, kdo mu jsou na stopě... Pátrání v mořských hlubinách uvnitř starých vraků naložených poklady je pro Dirka Pitta (Matthew McConaughey), potápěče a dobrodruha milujícího vzrušení, a jeho legračního parťáka Alla (Steve Zahn), práce jako každá jiná. Když se ale tihle dva střetnou s krásnou doktorkou Evou Rojas (Penelope Cruz), zdá se, že je konečně čeká ten pravý lov. Všichni tři se brzy vydávají na svou životní cestu. Když překonávají žhavou výheň pouští severní Afriky, využívají všechny své schopnosti, aby se ubránili krutým nepřátelům ničících svět. V závodě s časem musí tahle neobvyklá trojice hrdinů rozluštit všechny indicie, přijít na kloub tajemné záhadě a zachránit svět v tomto úžasném zábavném filmu, který si užije celá rodina. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (394)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ľahká akčná zábava, pri ktorej nevadí, ak je pritiahnutá za vlasy a "preplácaná". Ako taká ma celkom príjemne pobavila. V tejto oblasti asi jeden z tých vydarenejších filmov poslednej doby. Matthew nemá dostatok charizmy, aby sa stal "moderným Indiana Jonesom", ani Penelope nie je stvorená na akčnú "babu ako remeň". Zato William H. Macy bol vynikajúca postavička a vidno, že komediálne role zvláda s rovnakou bravúrou ako tie vážne. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Clint Mansell: 1. Stay With Me - Faces ,2. We're An American Band - Grand Funk Railroad ,3. Sweet Home Alabama - Lynyrd Skynyrd ,4. Magic Carpet Ride - Steppenwolf ,5. Right Place Wrong Time - Dr. John ,6. Never Been Any Reason - Head East ,7. In a Foreign Land - The Kinks ,8. I'm On Fire - Dwight Twilley ,9. On the Road Again - Canned Heat ,10. Time Loves a Hero - Little Feat ,11. Fire on the Mountain - The Marshall Tucker Band ,12. Boat Montage - Clint Mansell , ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná oddechovka, u které stačí vypnout mozek, naladit uši (vynikající hudební doprovod mistra Clinta Mansella), upražit pár mís popcornu a do vany s ledem naházet karton Coca-Coly. To kdyby náhodou jedna projekce nestačila. Matthew McConaughey v pohodě film utáhne, tentokrát se však může opřít i o výkon Steve Zahna, který je na celém filmu to nejlepší (spolu s honičkou na člunech). Závěr je sice až moc okatě počítačový, to se ale dá od letní popcornovky očekávat. Po skončení zavládla spokojenost a nevylučuji další a další projekce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vaše smrt by v novinách vypadala velice špatně. - Stejně jako slovo MOR." Tato nezávažná blbinka se sice tváří jako novácký velkofilm se závažným poselstvím, ale skutečně jde jen o hledání dávno potopené lodičky a svižně kmitajícího virečku na pozadí občanské válčičky. Jednání postav přitom sice občas postrádá jakoukoli logiku, ale tím vzniká původně neplánované veselí, které je schopné poskytnout zlomyslným jedincům mého typu celkem slušnou zábavu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podobně (nechtěně) zábavná taškařice jako National Treasure, kupodivu můj neoblíbenec McConaughey ve spojení s úžasnou, nádhernou, božskou Penélope působí daleko lepším dojmem než Cage s Krugerovou, ale to je možná tou absencí dementního adorování ubohé dvousetleté historie a totálního bahenního patriotismu. Stejná snůška archetypálních postav a postaviček vršících na sebe jednu efektně vypadající, ale realismu nepříliš pobírající, akční scénku za druhou (moje oblíbená je ta, kde Pénelope leze ze studny, oběma rukama se přidržuje kde se dá, a v rozhodující chvíli zachrání hlavního hrdinu dobře mířenou dávkou z kalašnikova, který před minutou spadl do studny...asi ho vylevitovala silou vůle, či co;)) a pronášejí superdrsné ("loď proplula dál do vnitrozemí a již ji nikdo víc nespatřil" - zapsáno u data X.Y.1866 v jednom řádku v archivu přístavu...už v devatenáctém století asi měli smysl pro dramatično a komično:)) nebo ultravtipné hlášky (typu: "Nazdar, jak se vede?"). No co vám budu povídat, prostě od začátku do konce legrando grando. 40%, protože je to jen efektně vypadající zločin proti lidskosti a inteligenci diváka. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • I když jsou romány Cliva Cusslera o Dirku Pittovi celosvětově známými bestsellery, prodalo se jich okolo 100 milionů výtisků, doteď se jeho hrdina objevil na filmovém plátně pouze jednou. Konkrétně to bylo Vyzvednutí Titaniku z roku 1980. (imro)
  • Film měl být první díl dlouhé série, ale jeho neúspěch tuto sérii předčasně ukončil. (cariada)
  • Cussler založil reálnou společnost N.U.M.A, která se podobně jako její románový předobraz věnuje vyhledávání vraků potopených lodí. (imro)

Související novinky

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

Vin Diesel – kladivo na čarodějnice?

11.09.2012

Nedávno dokončil třetího Riddicka a právě v Londýně maká na Fast Six. Jedním z dalších projektů by mohl být The Last Witch Hunter. Alespoň by si to přáli ve studiu Lionsgate, které před dvěma lety… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

Co dál s Pandorou a Worthingtonem?

03.01.2010

Celosvětové tržby Avatara se během tohoto víkendu lehkou nohou přehoupnou přes 800-miliónovou laťku, což znamená tři věci: 1, hlavouni studia Fox budou střílet šampusy i dlouho po Silvestru; 2, šíří… (více)

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

Z „jumpera“ se stane novodobý Houdini

20.05.2009

Původně plánovaných dalších dílů Jumpera se zřejmě nedočkáme (slzy neroníme), a tak se Hayden Christensen pokusí o hit hlavní rolí v adaptaci klasického komiksového stripu Mandrake. Hlavním hrdinou… (více)

Reklama

Reklama