Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každým vyhraným zápasem si vybojoval další dny života navíc v táboře smrti... Nedlouho po obsazení Řecka nacisty se do nelidských podmínek koncentračního tábora v Osvětimi dostává s celou svou rodinou bývalý boxerský šampion střední váhy Balkánu Salamo Arouch (W. Dafoe). Krátce po svém příjezdu ihned upoutá pozornost zdejšího majora Rauschera, když Salamo v pěstím souboji porazí svého dozorce, taktéž boxera. Esesman v řeckém šampiónovi spatří potenciál a nasazuje ho jako svého zápasníka v boxerských kláních určených pro pobavení důstojníků. Salamo je sice výtečný bojovník, jemuž se v ringu daří, ale ví, že od smrti jej dělí jen jediná porážka... Americký životopisný film režiséra Roberta M. Younga je inspirován skutečným příběhem řeckého boxera židovského původu Salama Aroucha (1923–2009), který byl také přítomen u samotného natáčení jako konzultant. Do Osvětimi se dostal v květnu roku 1943 a bojoval zde ve více jak 200 zápasech. S blížící se frontovou linií byl poslán v lednu roku 1945 na těžké práce do tábora Bergen-Belsen, kde zůstal až do osvobození. Po válce pak nalezl nový domov v rodícím se státě Izrael. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Málo známy a donedávna dosť ťažko dostupný film je remakom slovenského filmu Boxer a smrť. V konečnom dôsledku je to o dosť iný film a spoločné majú iba ten box a koncentrák. Film sa natáčal prevažne v skutočných priestoroch koncentráku Osvienčim i Brezinka, čo filmu pridáva na zaujímavosti a dôveryhodnosti. Na moje prekvapenie sa film boxu až tak nevenuje a takmer celý je ukážkou každodenného neľahkého života i krutých pomerov v koncentráku. Davové scény ma príjemne prekvapili, čakal som podstatne komornejší film a ono je to vážne jeden z najlepších filmov z koncentráku, hlavne z dôvodu uceleného pohľadu , kde sme svedkami niekoľkých ľudských osudov od ich nástupu na vlak, každodenný boj o prežitie až po oslobodenie. Rozmýšľal som o plnom hodnotení, ale jediné, čo filmu chýba je trošku surovosti a provokatívnosti, kde napríklad miesto pohľadu do vystrašených očí stačil sekundový záber na hromadu mŕtvol pri peci. W. Dafoe samozrejme podal výborný výkon a jeho lúčenie s otcom ma dojalo. Silné štyri hviezdička a pekný záverečný tanec. 80%. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Už brzy poteče horká voda." Jsou asi dva způsoby, jak přežít koncentrační tábor Osvětim II- Birkenau; a dva způsoby, jak o tom natočit film. Ty první ukázal Roberto Benigni ve svém Život je krásný , ty druhé ještě o osm let dříve Robert M. Young v příběhu řeckého boxera zápasícího o holý život. Zatímco před číšníkem Guidem zůstávají všechna zvěrstva jakoby skryta, Salamo Arouch nás provází peklem. Benigni se do detailů příliš nepouštěl, avšak Young ano, ale oba snímky se hrdě mohou řadit mezi ty hodně povedené. Postřehy: Tak si říkám, jestli v tomhle filmu (v kině) nebyly použity Leniny záběry z Triumfu vůle?___ Trochu nepochopitelný dialog (i s absurdní podstatou tlumočení) při rozdělování věznů po příjezdu do tábora: "A nemohla bych si ji nechat?". Proti všem očekáváním a nacistickému rozumu byla odpověď: "Ano!"___Televarieté v Osvětimi→→→ Kouzlící a zpívající cikán (byl dobrej) a psi.___Ten boxer z Düsseldorfu vypadal jako poslanec ODS Tluchoř.___Dabing pro MGM v roce 2008 studio Bear (čili zase Libor Terš, tentokrát mluvil "jen" asi pět postav :-( ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Silný snímek o tom, jak na tom byli boxeři, kteří se za druhé světové války dostali do koncentračního tábora. Krásně je na tom ukázána moc nacistů, kdy se chtěli bavit, tak si našli cestu a přinutili tak člověka bojovat o život ještě jiným způsobem. Willem Dafoe zde prokazuje svoje herecké mistrovství. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil náhodou při připínaní kanálů při noci, kdy nemůžete usnout. No zajimavý film o tom, jak neztratim jistou hrdost a srdce bojovníka. Edward James Olmos- Admiral Adama jako velicí cikánský kappo pobaví nejen nacistické publikum, ale i vás. Hanna z Předčítače, jestli tam seděla, tak se taky bavila. Řecký boxer židovského původu Salamo Arouch-Willem Dafoe, kdyby mu do ringu jeho věznitele dali Rockyho Balbou v nejlepší kondici, tak by milý Rocky klesnul k zemi jako akcie Třetí říše na konci tohoto filmu. Díky Bohu, za to pro většinu z nás. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Je to celé podvod. Pořád jsem čekal, kdy se objeví nějaký duch všechny k smrti vyděsí a zvítězí. A ono nic. Žádný duch se neobjevil, pouze houstla atmosféra v koncentráku. A teď vážně... Je to docela hustý, a na amíky překvapující. Je neuvěřitelný co člověk dokáže člověku udělat, přesto, že ho ani nezná. Přišlo mi to hodně věrohodný a velmi dobře zahraný. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Costas Mandylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Film sa z veľkej časti natáčal v skutočných priestoroch koncentračných táborov Osvienčim a Brezinka. (gogo76)

Reklama

Reklama