Reklama

Reklama

Byl jednou jeden... člověk

(seriál)
  • Francie Il était une fois... l'homme (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Animované dějiny světa ve slavném francouzském seriálu pro děti aneb Co byste měli vědět o své minulosti. (oficiální text distributora)

Recenze (190)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jako malý jsem měl tento seriál velmi rád. Když jsem jej nyní s odstupem viděl znovu, tak se mi leccos připomněl. A překvapila mě jistá nevyrovnanost dílů. Některé jsou zpracovány výborně, jiné už tak ne. Dalším, a to pochopitelným problém, je jistý frankocentrismus. Jinak za mě dobře použitelná školní pomůcka. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Tohle je způsob efektního a zároveň efektivního vyučování. Teď si zahraju na Žula Verna a prohlásím, že za sto let nebudou potřeba učitelé dějepisu. Pár dílů "Byl jednou jednoho člověka" by mohlo postačit. Stovky nezáživných hodin nudného vypravování o Břetislavech a Rastislavech by byly tytam a zábavnou formou by se do mysli mladých lidí vštípilo opravdu jen to podstatné. Což je asitak jedna třicetina z toho, co jsme se učili my. A třeba se dočkáme dalšího pokračování s názvem "Byl jednou jeden milovník literatury"! Kéž by... ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Změna hodnocení ze **** na **. Asi jsem si to spletl s Životem, protože tohle je hodně chabé. Zhuštěné informace vychrlené jedna za druhou, ale blíže se jim nic a nikdo nevěnuje, je to jak nějaké zrychlené shrnutí učiva za minulý měsíc během pěti minut - zbytek dílu zabere většinou třískání po hlavách několika hlavními postavičkami mezi sebou a přejíždění a kopání do nohou, což ale nemá vůbec nic společného s vyprávěním historie. Je vidět, že v Životě se už autoři naučili, jak to dělat. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne nejzabavnejsi serial ze serie Byl jednou jeden, ale stejne jako v pripade ostatnich, i tady se najdou nejaky ty chyby. Tohle je vlastne prvni Barilleovo serial a trosku asi jeste hledal styl. Misty je totiz animace takova divna a krome znamejch charakteru tu jsou vsemozny xichty, obcas, asi z duvodu usetreni casu se postavy nebo pozadi nehejbou, i kdyz by treba meli, obcas tu jsou do deje dany zabery nebo fotky realnejch veci a zabavnost/pouceni je taky dost nevyvazeny, zatimco v nekterym dilu do vas behem peti minut nahusti informaci, ze se to neda pamatovat, jindy celej dil postavy jen tak blbnou a clovek pomalu nevi, co ze to maj predstavovat a o co ze to jde. No a dalsi problem, kdyz pominu fakt, ze to je hlavne zamereny na francii, coz se ale dalo cekat, pride mi, ze nekterejm i treba mene dulezitejm vecem je venovano strasne prostoru a pak tu spousta jinejch, taky dulezitejch veci, chybi a nebo jsou v rychlosti shrnuty treba behem jedny minuty. Obcas se k necemu sice v dalsim dile tvurci vrati, ale preskakovani v case je misty drobet neprehledny. Ale i kdyz to vypada, ze jsem celej serial pekne zkritizoval a nelibil se mi, tak to neni pravda, libil se mi hodne, je perfektne zabavnej, misty mi pripominal Asterixe a neco jsem se precejen dozvedel a zapamatoval a to si 5* zaslouzi. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Historioidní obdoba Byl jednou jeden život. Pravda - tenhle kousek je původní, ale zase ne až tak dobrý jako následovník. Ale jinak jde o celkem vyrovnané seriály - oba jsou velmi poučné a to zábavnopu formu. Dodneška mám v hlavě zaseklej díl o renesanci a to jsem to viděl jen jednou - fakt se podle toho skoro dá učit se :) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (2)

  • Seriál poměrně přesně předpověděl, že v roce 2010 bude na světě žít 7 miliard lidí. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama