Reklama

Reklama

The Breach

Trailer 1

Obsahy(1)

John Hawkins (Allan Hawco) odpočítává poslední dny ve funkci policejního náčelníka v malém městečku Lone Crow a musí vyšetřit poslední případ, když se na břehu řeky Porcupine vyplaví zohavené tělo s podivnými zraněními. (JasonCZ)

Recenze (17)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Detetektivně thrillerový úvod s vykostěnou mrtvolou a skvostným strašidelným strojodomem je moc fajn, ale to je pouhý začátek, zápletka je o dost členitější. Šílený/geniální fyzik, jiná dimenze, černá magie, buněčná mutace, nelidští "náhradníci"... Objektivně je tenhle bizarní horrůrek možná scénáristicky poněkud přeplácaný, subjektivně mě ovšem určitě mnohem víc bavil než nebavil. A potěšila mě i slušná filmařina a slušní, typově výrazní herci. Silné tři. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pěkně atmosférická lokace, chytlavý námět a pár slušně zpracovaných nechuťáren, tím se The Breach chlubit může. Ale také je krkolomně napsaný, přinejlepším ochotnicky zahraný a především příšerně zrežírovaný. Vůbec nefunguje, jakejkoli náznak atmosféry nebo napětí je okamžitě něčím zabitej. Do filmu jsem šel i přes nic moc ohlasy kvůli jménu režiséra, jehož prvotina se mi před pár lety dost zamlouvala, ale nevím teda. Buď z nějakého důvodu tentokrát předvedl o několik levelů horší výkon, anebo jsem byl tehdy při sledování Rosalind Leigh ožralej na sračky, že jsem si nevšiml, jaká je rejža lopata. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slash je výkonný producent i autor hudby a jeho typická dvoukrká kytara je i jistým náznakem premisy této nízkorozpočtové návštěvy v kanadské pobočce CERNu. Tu provází marná snaha „lovecraftovat“, žalostná představení herců a mdlá atmosféra, kterou má zajistit lesní chata, její zanedbaný interiér a změť drátů visích ze stropu, protože vědecká laboratoř. Někde kolem adaptace on-lineové střílečky Dead Zed se to malinko zmátoří a na poli tělesné transformace to možná i potěší krajana Cronenberga, nicméně řekněme si otevřeně, že tímhle si kytarista Guns N' Roses na složenky nevydělá.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Začátek navnadí krásnou přírodou a prapodivnou smrtí vědce, co provádí pokusy hluboko v lesích v domě, který je fakt hororový. Dostat se k němu dá jen po řece, případně letadlem. Pátrat se tam vydá šerif se svým bývalým rivalem Johnem a Meg, která zapůjčí loď a zná cestu. V domě je samozřejmě nečeká nic příjemného a postupně je hůř a hůř. Akorát že dvě třetiny se táhnou a až směrem k závěru dostane film konečně spád. Monstra jsou fajn a konec výborný. Asi kvůli urychlovači jsem měl neustále pocit, jako bych sledoval variaci na snímek podle Lovecrafta - From Beyond (jak zde také uvádí Taškář). Slabé 3*, ale potěšil závěrečný song Soluk od mé oblíbené kapely She Past Away... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat menší SPOILER. Začátek nebyl vůbec špatnej a vypadalo to hodně nadějně. Zmrzačený tělo, hluboký pustý lesy, opuštěný dům. Jenže právě opuštěný dům je kámen úrazu. Myslel jsem, že film primárně využije nádherné přírody hustých lesů a že se většina děje bude odehrávat právě v lesích. Mýlil jsem se. Hodně se toho odehrává v domě a les(příroda) moc prostoru nedostane. Dalším překvapením bylo to co se nacházelo v domě. Urychlovač částic. To bych tady v opuštěném domě v hlubokých lesích potažmo v tomhle filmu opravdu nečekal. Což o to nápad s urychlovačem částic nebyl úplně špatnej. Do opuštenýho domu v hlubokých lesích se mi prostě nehodil. Navíc tento nápad s urychlovačem(jakkoliv byl dobrej) nebyl vůbec využit. Nebo alespoň né tak jak by mohl. Takže z The Breach vzniklo něco co by možná určitej potenciál mělo, muselo by to být ale pořádně dotaženo. Což v tomhle případě nebylo ani náhodou. Velká škoda. 2hvězdy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kvantový vědec s radostí, ženu i dceru vykostí.“ Cronenbergova Moucha hází jaderným vědcům vidle do fotonového urychlovače aneb bez skrupulí pod kupolí, později už jen v baráku na samotě u zombi lesa. Na pitevnu s úžasem, do Frankensteinovy laboratoře, provoněné zkratovanými přístroji a hnijícími kořeny stromů, s obavami, tváří v tvář beztvářníkům spíš pobaveně než se strachem, no a při bezpáteřním finále bych si rval vlasy, kdybych nějaké ještě měl. OKÉNKO HADRONOVÉHO URYCHLOVAČE: [][] Kvantoví fyzici z CERN hlásí: [Σ] Je to sympaticky nechutné a fyziologicky mokvavé, bohužel však dějově rozhárané a s těžce stravitelným příběhem. [Σ] V kvantové fyzice neukotvené, držící se logiky jen jedním mutantím prstem, tím jedenáctým. [Σ] Náš LHC, čili Large Hadron Collider, je z toho na hadry. [][] Úvod s vykostěncem v loďce byl fajn a tajuplný, pak ale kvalita scénáře klesala po hyperbole, málem až k nule. Ostatně, já bych všechny ty mutanty zakázal. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený Horor z Kanady. Hned v úvodu najde rodinka u břehu loďku a v ní zmordované tělo. Policista, koroner a blonďatá šťabajzna, se vydávají do lesů, najít chatrč, odkud měla mrtvola pocházet. Nechyběla tu celkem slušná atmosféra, místy to bylo hezky strašidelné a tajemné, sympatické duo polda a jeho píchačka, při prozkoumávání barabizny, už bylo jasné, že to bude mít nádech scífka, ale to mi ve finále  vůbec nevadilo. Masky mrtvých jsou dost znepokojivé, na nějaké Gore vyloženě nedojde, ale proměna koronera (a nejen jeho), byla dostatečně nechutná. Za mě dobrá podívaná, po delší době zase něco Hororově atypického. (6. komentář, 42. hodnocení) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta vyšetřovatelů, prolejzá chatu v lesích, ve které šílený fyzik prováděl pokusy, které měly...........co  vlastně měly? Nějak se nepochopil, o co vědátorovi vlastně šlo. Ale to by byl asi ten nejmenší problém, kdyby se bylo na co dívat. A to nebylo. Ano, barák má potenciál púůsobit strašidelné, ale to se mu daří jen ve výjimečných chvílích. V těch ostatních je to nuda, proložená příšernými dialogy a vztahovým trojúhelníkem, který působí směšně. Když se pak na scéně objeví nějaké ty potvory, tak je to o malinko lepší, ale fakt jen o malinko. Masky působí jak gumíci pocitnaní kečupem a trocha slizu to taky nevytrhne. Další kandadská zbytečnost. 10% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som už od začiatku tušil prúser, lebo už scéna, kde je asi osem ľudí na deke, potom záhadne všetci okrem jednej niekde idú a ta spozoruje loď a kričí na ostatných, že niečo sa deje pri jazere a najprv som tam počul nejaké nechápavé hlasy a potom všetci sa rýchlo rozhodli isť pozrieť, čo že to tam je. Nevadil mi ani ten logický laps, ale to, že ostatní odišli k mŕtvemu bodu a aj sa z neho vracali. Prečo tak náhle odišli a aj prečo tak všetci potom vyštartovali, to mi bolo záhadou. Film sa dlho rozbieha a keď už bolo jasné, že hlavne postavy majú dočinenia s vedcom, tak bolo aj jasné, že originalitu sa tu jednať nebude. Pokusy na ľuďoch mi pripomenuli niektoré schopne diely v krajných medziach a tento sa o ne opiera. Ale znetvorene či zdeformované trupy tiel boli v tomto mizernom koncepte slušne spracované. Keby sa popracovalo na forme, tak by obsahovo nebol tak rozpačitý a mal by celkom inú úroveň. Slabé 2*. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Slátanina, která měla dobrý nápad, ale to je asi tak vše mělo mě už zarazit to, že to vytvořila Kanada ta horory neumí . Chlápek je vědec a vodil lidi do urychlovače částic  jich to nějak změnilo a zabilo jednou se tam dostala jeho dcera a udělalo jí to to samé on se ji snažil oživit a vlezl tam taky.  Pak tam přijedou policajti a místní žena  a začnou to vyšetřovat jelikož na začátku se objevila mrtvola v kánoi. Je to nudné a většinou času se nic neděje na konci to jde i do háje , když si tam chodí svlečené mrtvolky asi , aby tam byla nějaká akce . Jinak ten policajt je hodně neschopný a vše za něj musí dělat ženská .  Film ani nevysvětlí  jak to funguje jelikož jsou tam stejné postavy dvakrát přičemž jedna nežije.  40 procent Herečka ze Sawu 5 herec z Quicksandu. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Herci se docela snažili, režisér má možná rád Cronenberga, ale k lepší atmosféře a srozumitelnosti ledasco chybělo. Nicméně jako film inspirovaný Mouchou nebo From Beyond na jedno odpoledne v cajku. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem si připadal, že sleduji jeden z dílů Akta X, The Twilight Zone nebo The Outer Limits. Začátek filmu velmi slibný, záhadná mrtvola bez kostí, opuštěný dům v lesích a tajemné zvuky. Bohužel napětí a tajemno domu dlouho nevydrželo. ()

kacir 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších hovadín, aj keď je to stále hovadina na ktorú si už ráno nespomeniem..ale koniec to zachránil pred odpadom a Emily Alatalo je celkom šťava na ktorú sa dobre pozeralo, ale herecké výkony nebudem rozoberať. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Mně nevadí že je to silně nízkorozpočtové céčko, však to mělo docela dobrej námět. Mohl to být úplně fajn víkendový monster film, ale tvůrci se vůbec nesnažili. Nějaké záběry se snaží být pěkné a líbivé, ale proboha, ten střih je občas naprosto katastrofální. To bych ještě odpustil, jenomže postavy jsou hrozně otravné a příšerně nesympatické, herecké výkony strašně ubohé, scénář ňaňaňa no nevím. U hlediska fázování je taky hroznej, to protože více než dvě třetiny filmu se na obrazovce děje úmorná nuda, všechno (!) se začne dít až v závěru a to je prostě špatně, vzhledem k tomu že to je fakin monster film. Nakonec je to spíš giga mrdka. Dávám tomu body hlavně za finální vzhled monster, ten je imho takřka dokonalej a správně nechutnej, taky za prostředí, kameru v nějakých scénách a zápletku (kromě té druhé linky wtf co to bylo). Kvalitativně určitě podprůměr, cítím se jako by za mnou ten film přišel a řekl "co je ty píčo?". Kolem 35% ()

Reklama

Reklama