Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

vinson003 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tento film může být v modrých číslech. Melanie s Michaelem a Liamem zde nabízejí napětí, romanci a dobrodružství a samozřejmě své bezchybné výkony. Celé to vrcholí v Německu, kdy napětí graduje a vy na gauči řinčíte blahem: takovej biják má přesně být. Málokterý špionážní film (neviděl jsem jich moc :) vám nabídne takhle dobře vykonstruovanou jednohubku, která se vám zařeže pod kůži a vy si ji dáte v tv klidně za pár let znovu, protože vás postavy uhranou. Nejlepší výkon Melanie v kariéře myslim. PS - ta koncovka na hranicích trošku nadsázka, nicméně vyváženo srdíčkem na konci, kdy ani jedno oko nezůstává suché. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Film na který se dá dívat i s mámou :) David Seltzer natočil romantický film, který má díky válečnému prostředí a hlavně skvělému Douglasovi a Griffithové skvělou atmosféru při napínavých pasážích. Dvě hodiny jsou sice trochu moc (a duchaplnější divák si může uprostřed filmu klidně odskočit), ale závěrečná půlhodinka je nezapomenutelná. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kým v reále židia z nacistického Nemecka utekali ozlomkrky, v tomto vybásnenom filme židovka uteká do nacistického Nemecka, aby tam robila špiónku. Nečudo, že film získal Zlatú malinu, jednak je natiahnutý a imaginárny a na druhej strane tej Melanie tá úloha vôbec nesadla a jej nemecký prízvuk bol na úrovni Cuky Luky, keď sa hrajú na Rakúšanky. Ale čo je najvtipnejšie - Douglas ako hlavný špión nevie ani slovo po nemecky a tak sa tvári, že nemôže hovoriť. 😂 Hej, hej, tak to určite v tých špionážnych službách fungovalo. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Slušná válečná romance. Ale kdyby "agentka" za války udělala jen jedinou chybu, kterými se to při jejím pobytu v Německu jen hemží - mám dojem, že by visela a s ní i další její pomocníci a pro ostatní by ani nestačily pryčny v Buchenwaldu. :-) Panebože - ta přestřelka na hranicích !!!! No jo - v Hollywoodu si mnohdy s realitou a logikou žádnou hlavu nedělají... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Docela nepovedená romance zasazená do válečných let. Špionských praktik jsem si moc neužil, ale taky si mohli odpustit roztahat to na dvě hodiny, protože v první polovině se nic zásadního nedělo, ve druhé když to mělo gradovat, tak nic v tomhle smyslu nepřišlo. Nějaká láska sekretářky ke svému nadřízenému je mně lhostejná. Na romantiku to nemělo ty pravé herce, respektive Michael Douglas by vedle sebe potřeboval někoho jako byla Kathleen Turner, protože jim to spolu šlo dobře, na drama to bylo moc plytké a bez napětí. Je totiž z úvodní scény známo, jak to dopadne a lze si snadno odvodit, že když to přežila jedna, tak to přežije i druhý. Dal jsem filmu po letech příležitost, ale znovu mě to znudilo. Závěr byl navíc směšný. Chválím výpravu a hudbu. 40% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Při natáčení v Berlíně byla odpálena budova za 500,000$ v nesprávný moment – žádná z kamer nebyla zapnuta. (HellFire)
  • Mnozí z vojáků SS byly ve skutečnosti američtí vojáci z Berlínské brigády. (HellFire)

Reklama

Reklama