Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sestry Garveyovy jsou si blízké a vždy se staraly jedna o druhou. Když jejich švagr zemře, začnou pojišťovací agenti pátrat po důkazu o úmyslném zabití a zaměří se právě na sestry, z nichž každá měla k vraždě dostatečný důvod. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám moc rád tyhle dramata říznutá černým humorem, kdy tvůrci hned na začátku ukáží že se něco stalo a teprve následně je divákovi odhalováno co a proč. V případě Zlých sester to funguje velmi dobře a až do konce nebylo úplně dobře odhadnutelné jak vše proběhlo. Hlavní pětice sester je sympatická a ení problém jim fandit a Claes Bang je jako jejich protivník jedním z největších zmetků co jsem v poslední době v seriálech viděl....80% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Apple se teda rozjel a naservíroval seriál, od kterého se nedá odtrhnout a trefil jasný jackpot! Příběh se zaměřuje na pět sester, z nichž jedna má tyranizujícího manžela, ve kterém je snad převtělený samotný démon. Jednoho dne ale manžel zemře a partička pojišťováků na pokraji bankrotu začne případ jeho smrti důkladněji vyšetřovat, protože se jim na jeho smrti něco nezdá a hledají způsob, jakým se placení pojistky vyhnout. Od začátku seriál rozjíždí skvělou partii a dává nám naprosto výborné hlavní charaktery - všechny sestry jsou schopny si ukrást scénu pro sebe, napsány jsou výborně a největší devizou seriálu je slizká svině John Paul, protože tenhle chlap je nepříjemné zlo a už dlouho jsem ve filmové podobě neviděl většího zmr*a, kterému bych přál bolestivou smrt. Styl vyprávění je postaven na střídání současnosti s pojišťováky a vyšetřováním smrti manžela, která je prolínána retrospektivním vyprávěním odhalující činy J. Paula směřujícím až k jeho smrti. Výsledek pak dává dokonalý příběh, ve kterém se napětím nešetří, jeden díl střídá další a utíká to bez jediného hluchého místa. Případ se rozplétá, vrah se postupně odhaluje a až do posledního dílu je divák v nevědomosti, co a jak se vlastně stalo. Samotné finále je pak dostatečně šokující, aby utáhlo celou sérii do uspokojivého závěru a já musím říct, že jsem teda nadšený a nemám nejmenší výhrady. Fantastické. ()

Reklama

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Jedna věc je, že se mi tohle naprosto trefilo do vkusu, černý humor (spousta) a whodunnit. Druhá, a i proto přidám hvězdu, ani na chvilku jsem se nenudil (píšu po posledním dílu). Až mi přijde škoda, že jsem to neobjevil jen o chvilku později a nedal na jeden zátah. Ale každý díl s tím počítá a servíruje cliffhanger na konci sna každé epizody. Sharon Horgan mám hodně rád už Catastrophe a ani tady nezklamala. Nenápadná, ale jedna ze seriálových událostí roku. Fuck the Prick ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ženy sobě. To, že byl pěkný zmetek, ještě neznamená, že pojišťovací agenti (s odůvodněním, proč nevyplatit tučnou životní pojistku) nezačnou čmuchat okolo pětice sester, kdy minimálně čtyři z nich mají ze smrti Johna Paula tichou radost. Švára byl nátlakový, šikanující, popichující a druhé ovládající šmejd, který během roků manželství dokonale nahlodával a drtil Graceino (manželčino) sebevědomí. Co na to její sestry? Nejstarší (svobodná) Eva převzala ochranitelskou roli poté, co jejich rodiče zemřeli. Ursula je zdravotní sestrou a matkou tří dětí (a má milenecký poměrný). Lesbička Bibi je nekompromisní brunetka, má přelepené pravé oko a brzy zjistíme proč. Becka je nejmladší, ráda by masérský salón, ale jinak je tak trochu bezcílné telátko. S touhle partou bude na východním irském pobřeží hodně veselo, protože… jedna ze sester vyhrkne, že existuje jediná cesta ven: švagra zabít. Hluchých míst je minimum, divák je stále v nevědomosti a v napětí. Zábavně prozkoumáváme kombinaci dramatu a komedie, ve které vyniká slizkost ústředního terče a neotřesitelná soudržnost a hašteřivost Garveyovic sester. Nejvíc baví právě démon s tváří dánského herce Claese Banga, pozadu ale nezůstávají ani samotné sestry – každá je trochu jiná a každá je schopná si ukrást scénu pro sebe. Vyprávěno (především) o ženách, vyprávěno ženami, ale chytře a vtipně uchopený výsledek si užijí všichni. Nicméně nerozumím tomu, že si série nezískala pořádnou pověst. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborné dramatické téma, skvělé irské prostředí, perfektní výběr hereckých rolí pěti sester, které vypadají přesně tak, jak jim současný psychologický stav umožňuje. Všechno tu naprosto parádně funguje, dva hlavní představitelé pojišťováků tu jezdí po malebné zelené krajině ve Škodovce a jediné, co je tu trošku navíc, tak fakt, že příběh je natažen na zbytečných deset dílů. Přičemž osm by jí slušelo víc a šest by aspirovalo klidně na čistou pětihvězdu. Střed je tak trošku nudnější, byť prohlubuje vztah k jednotlivým postavám, kde, pravda, ten mrtvý manžel byl opravdová osina v prdeli. Osobně mě nejvíc vytočil v té scéně s koťátkem, podobné scény prostě nedávám. Kam se hrabe to peklo, co dělal lidem kolem sebe. Jenže, to, co se děje v posledních dvou epizodách, to vymyslel snad akorát opravdový scénáristický bůh. No a až po shlédnutí jsem navíc zjistil, že se jedná o remake belgického originálu. To ale nevadí, zde jsem si to užil i tak. Musím říct, že dlouho jsem nezažil tak podařený dramatický kousek na způsob například Sedmilhářek. ()

Galerie (63)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama