Reklama

Reklama

Souputníci

(seriál)
Trailer 1
USA, 2023, 7 h 51 min (Minutáž: 55–67 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve Washingtonu DC se během homofobní levandulové paniky 50. let 20. století do sebe zamilují dva muži. Charismatický a ambiciózní Hawkins Fuller a náboženský idealista Tim Laughlin naváží riskantní, proměnlivý a smyslný vztah trvající desítky let. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (15)

1kiki16 

všechny recenze uživatele

Jsem moc ráda za tento náhled do ne tak moc vzdálené historie, člověk by si měl pořád připomínat a nezapomínat na to, co předcházelo současné relativní svobodě, kolik bolesti, ponížení, strachu i smrti si museli dřív obyčejní lidé vytrpět, než to přišlo do této fáze a to ve všech směrech. A stejně snad nikdy nebude úplně "vyhráno". Zamilovala jsem si i samotný název, který krásně vystihuje podstatu hlavních hrdinů tohoto příběhu. Herci jsou tu skvělí, naprosto uvěřitelní. Líbil se mi styl, kterým to bylo točené, ty skoky v čase dávali naději a byly naštěstí srozumitelné. Byly tu i momenty, které mě hodně překvapily, chvíle kdy jsem se smála, brečela nebo jen souzněla a cítila s postavami. Tohle se mi z paměti jen tak nevymaže. A pro mě zlomový okamžik přišel až to celé skončilo, dojížděly titulky a já o tom jako o celku přemýšlela a vybavovala si ten příběh a určité momenty a v tu chvíli mě to tak dostalo a rozplakalo, krásné dílo. Opravdu se povedl a určitě stojí za to se na seriál podívat. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle historické drama je opravdu drama ve všech ohledech. A stojí především na hereckém obsazení Matta Bomera a Jonathana Baileyho. Ačkoliv někdy byly sexuální scény hodně explicitní, asi to k surovosti doby patří. Vše doplňuje vkusný soundtrack, který správně doplňuje jednotlivé scény. Snad jen po zhlédnutí kompletní série zůstává trochu smutno. Nejen ze závěru, ale spíše z toho, že se v minulosti taková zvěrstva ve státní správě v USA (a nejen tam) opravdu děla. A že to lidé s AIDS neměli lehké je snad jasné. Ale je to o to smutnější, že to tak prostě bylo. Nebyla to lehká doba. Opravdu bychom měli být rádi, že je to dnes většinou již dávná minulost a žijeme v moderní společnosti, kde tyto problémy řešit nemusíme. Přiznám se ale, že na konci závěrečného dílu i slza ukápla. ()

Reklama

Deleatur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě se mi líbilo, že gay tvůrci se poslední dobou nebojí kontroverzních témat ani postav a že to umí ukočírovat tak, aby to nevyznělo homofobně (za úchylku americké demokracie - mccarthismus - můžou úchylové sexuální). Nevadí mi otevřené sexuální scény, ani stylizace historických seriálů. Mezi Bomerem a Baileym byla výborná chemie. Až na jeden moc detailní francouzák bylo intro fenomenální a výstižné... Problém pro mě ale byl scénář, protože se snažil honit moc zajíců, resp. gayů najednou. Přeskoky v čase ničily napětí, protože jsem věděl, které postavy represe přežijou a které ne. Ba hůř - mohly uškodit Bomerově postavě i výkonu. Jakkoli se mi Bailey na začátku zdál zbytečně exaltovanej a jeho postava často přecitlivělá, ve výsledku byla soudržnější, měla logičtější vývoj a opravdovější finální vyznání. Zatímco u Hawka (Bomer) jsem se nestačil vzpamatovat z jeho poslední zrady, a už se k Timovi (Bailey) hlásil veřejně. A pak ještě jednou, nastavovaně. // 68% (je mi líto) ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

jonathan bailey je ten nejroztomilejší človíček. matt bomer klasicky hot as fuck. smutná, nebezpečná, šťastná a celoživotní soulmate love story mezi dvěma muži. politika mě nezajímala, někdy to bylo nudný. ale vztah mezi hawkem a skippym byl dokonalý, krásně se sledoval. a ty herecký výkony...  miluju miluju. velice roztomilé. <3 (btw reálně jsem si podle názvu myslela, že spolu budou cestovat časem jako doctor who. :D) ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Ron Nyswaner je můj oblíbenec, to mě k seriálu nalákalo a nebyl jsem zklamanej. Hlavní pozitiva: fajná love story a historický kontexty, který mě velmi bavily. (Až při sledování prvního dílu jsem zjistil, že v něm hraje Jonathan Bailey, kterej mi přišel geniální už v Crashing.) Více takovejch. Favourite quite: "I spent most of my life waiting for God to love me. And then I realized the only thing that matters is I love God. It's the same with you. I have loved you my whole life. I've never loved anyone but you. You were my great, consuming love. And most people don't get one of those. I did. I have no regrets." ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama