Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mik alias krokodýl Dundee žije se Sue v New Yorku. Vzájemně se milují, ale Mikovi se také stýská po domově a chce si najít práci. Bývalý manžel Sue se zanedlouho stane svědkem vraždy a film s fotkami z místa činu pošle Sue do New Yorku. Drogový boss Luis Rico ho nechá zabít, zjistí, kam fotky poslal, a nechá Sue unést a prohledat její byt. Pak zavolá Mikovi a přikáže mu film donést na jednu stanici metra, jinak Sue zabije. Mik se nejdříve zbaví policisty, který ho sleduje, a pak také gangstera, který si přišel pro film s fotkami... Díky své odvaze pak získá informaci, kde Rico Sue drží. S pomocí svého přítele a pankáčského gangu se dostane do Ricovy pevnosti. Do domu přijdou pankáči z gangu a také přijede policie. Mik Sue zachráním Ricovi se ale povede utéct – a je jasné, že chystá pomstu... Policie poskytne Sue a Mikovi ochranu. Když po nich však někdo začne střílet v hlídaném bytě, Mik se rozhodne vzít vše do vlastních rukou a spolu se Sue odjedou zpět do Austrálie. Brzy je však drogový gang vystopuje i tam a je jim v patách... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Dvojka skvele rozsiruje a doplnuje puvodni pribeh, zase trosku v jinem stylu. Prvni dil byl vpodstate romantickou komedii, tento sazi na akcnejsi linku. A dari se mu to. Herecky je to bez chyby, rozmanite figurky a postavy (pankaci, Japonci, burani z buse, domorodci), opet je tu stary znamy New York jeste s Dvojcaty i zapadakov v Australii, a v tom vsem drogovy boss, ktery netusi, ze zacinat si s Mickem bude nad jeho sily. I kdyz je pravda akcni cast trochu pohadkovejsi (vsak sam Mick ji bere jako "hru"), o to je vtipnejsi, a zvlast australska druha pulka filmu je pohodova snuska scenek. "Vam ten netopyr vazne chutna??" "Ne, chce to cesnek." :-) [a znovu bych asi doporucil cesky dabing - nemuzu si pomoct, ale Hogan ma tak divny starecky-vidlacky akcent, ze mi to v cestine zni lip....podobne i Kozlowska ma v anglictine pomerne hruby hlas] ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bílý Aborigin s ostrým nožejkem je zpět! V newyorkské pasáži je již zřetelná absence nápadů těžících ze střetu dvou rozdílných kultur, což bylo právě ozdobou prvního dílu, ovšem jakmile se Mick vrátí za bručivého zvuku didgeridoo zpátky na rodnou půdu zahrát si hru na australskou divokou kočku a rozklepané kolumbijské myši, je ten starý známý Dundee v saku od Cageova krejčího z Wild at Heart spolehlivě zpět. Netřeba dodávat, že P.Hogan a L.Kozlowski jsou jeden z nejsympatičtějších (nejen) filmových párů vůbec. Australský Belmondo, pro něhož díky nadhledu, hravosti a humoru není nic problém a šarmantní kůstka Linda, kvůli níž jsem v minulosti absolvoval několik lekcí windsurfingu na oplachtovaném krokodýlovi, aby nakonec dala nerozvážně přednost Paulovi. Asi to bude tím větším… nožem. ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Zachraňování krásné Sue (Linda Kozlowski) ze spárů kolumbijského drogového bosse Rika je hlavní dějovou linií tohoto druhého celovečerního filmu o Mick(u) "Krokodýlu" Dundee(m). Film je vtipný a možná o trochu slabší než jeho předchůdce, ale pořád funkční a bavíte se u něj zvláště poté, kdy se děj přesune zpět do Austrálie. Verdikt: 3-3 1/2* a 70-75 %. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak dvojka uz je slabsi, to se ostatne dalo cekat, ale nejak vyraznej pokles kvality to neni. Problem je, ze oproti jednicce tu je uz vcelku slusnej pribeh, kterymu vsechno podleha, tudiz nema Hogan prostor, aby jen tak blbnul. Nicmene porad je to ten frajer, takze celej film opet spolu s Lindou tahne a porad to je slusna zabava. Jen by to chtelo drobet zkratit. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že po dějově jednoduchém prvním dílu bude muset Paul Hogan přijít s něčím dějově výživnějším, bže se stejným konceptem jako minule by pohořel. Tak tu máme mafiány, drogy a boj o přežití. Bohužel na rozdíl od prvního dílu je to trochu nuda. Dobrej humor je především v první, New Yorské povině filmu. Jakmile se děj přenese do Australské buše, stojí film téměř za prd. Dundee chytá ujednoho mafiána po druhým, ozvláštňuje to nehumorným humorem, jenže to nějak nefunguje. Škoda. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 109,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 239,6 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama