Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Duchovní nástupce Searching, který se povedl. Opět tu máme netradiční formu, která je využita na dřeň a funguje hlavně díky provedení a dobrému scénaři, který ví přesně jak dávkovat informace, zvraty a emocionální momenty. Líbila se mi určitá aktualizace reakcí internetu na dění, jako je obří popularita ture crime a šílených teoretiků. Ovšem film je svěžím pokračování, díky dobré obměně proti první filmu. Dítě hledá rodiče, zároveň autoři chytře ví, že lidé po jedničce budou očekávat jisté zvraty a odhalení a tak jsou chytře o krok na před. Díky tomu vás i lehce potahají za nos. Některé hrátky s formou z první půlky byly trochu rušící, protože to narušilo styl foundfootage. Stejně tak konec je moc překombinovaný a zbytečně "akční" jakoby si autoři nebyli jisti samy sebou a svým dílem, jak tvůrci Pátrání, kde bohatě stačilo jak rozuzlení záhady a emocionální uzavření. Holt je rok 2023 a když konec nemá "epické" finále, tak nemůže zaujmout že? Trochu flashbacky na Ulici Cloverfield a její konec. Nebýt těchto zaškobrtnutí jedná se o téměř stejně silný mysteriózní thriller jako Pátrání. Pořád ale zábavná, chytře zhotovená, promyšlená, napínavá podívaná, která baví od začátku až skoro do samotného finiše! Méně úderné Pátrání! Silně doporučuji ale oba filmy, v rámci žánru jsou to pecky. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné schéma jako prvotina. Missing je thriller odehrávající se na obrazovkách všemožných zařízení. Oproti Searching je to tady dotažené do ještě větší míry a jestli si vybavuji, tak tam není jediný záběr mimo obrazovky zařízení a to je možná trošku škoda. Searching se mi v tomto ohledu zdálo o trošku více vyváženější. Jak zpracováním, tak i zápletkou, protože ta mi přišla už příliš překombinovaná. Twist střídá twist a všechno se na sebe vrství. Neříkám, že ne překvapivě, ale trošku se vytrácí síla konce. Dobré desktopové drama. Poprvé se jim to ale dle mého povedlo více. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Už Searching před lety hodně překvapilo a oznámení o podobném kousku jsem bral na velkou váhu, jelikož mi tohle experimentální vyprávění skrze obrazovky nejrůznějších elektronických zařízení ohromně baví. Missing nastavuje novou laťku skrze pokrok technologií a nových aplikací a minimálně mě překvapuje skoro každým coulem. Sice závěr trochu trpí “Torenovým syndromem” (geeci pochopí), pro tu předchozí velmi slušnou gradaci ale můžu stále s radostí prohlásit, že jsem v Nezvěstné shledal jeden z nejlepších filmů roku. [viděno v ORYX ONE 27.8.2023] ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný krimi triler s využitím sociálnych sietí, ktorý formou nadväzuje na Searching (2018). Prvé dve tretiny som si dosť užil a otravoval ma pri nich len nie príliš uveriteľný kontakt s cudzincom Javim. Záver bol okej, neurazil, ani nenadchol, no konanie zápornej postavy nebolo úplne dokonale podchytené. Nesedelo mi, že okolo matky June spravil celý ten komplikovaný cirkus, len aby potom všetko úplne amatérsky zmrvil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento film je takou malou anomáliou. Nie často sa stáva, že by hneď v úvode filmovej sezóny niekto vyrukoval s thrillerom roka, navyše bez akejkoľvek marketingovej kampane a s pomerne neznámymi hercami. Netflix ale trafil klinec po hlave a servíruje perfektne poskladaný thriller, inovatívny v duchu svojho predchodcu, nepredvídavý, plný perfektne zosnovaných zvratov, napínavý od začiatku až po záverečné titulky. Hi-tech nuansy a nápaditosť scenára v spojení s teenagerskou vynaliezavosťou vám vytvoaria dojem, že takto by sa dala vyriešiť a vypátrať každá nezvestná osoba, či vyriešiť každý zločin. Príbeh je však do značnej miery vykonštruovaný pre uspokojenie diváka a wow-efekt danej situácie. Pokiaľ sa však až natoľko nevyznáte do týchto technologických prešmyčiek, tak vás tieto hádankové situácie pohltia. Naopak, pokiaľ ste technický antitalent a pre rozlúštenie slov Siri, či Facetime budete počas filmu googliť, tak si ušetrite námahu a nervy. Ja som sa bavil náramne a thrillerovú atmosféru som si takto neužil už dlhú dobu. 90%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)

Související novinky

Reklama

Reklama