Reklama

Reklama

Piraňi II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Zprvu bych chtěl zmínit klady oproti prvnímu dílu. Takže - určitě zajímavější lokace a herci byli řekl bych víc koukatelní a možná méně blbý než v jedničce. Bohužel to je tak všechno. Protože pak někdo popustil uzdu fantazii a vytvořil tohle veledílo. Nejdřív se to nezdálo, ale když potom piraňa vyskočila z mrtvoly uložené v chladícím boxu, zakousla sestru a uletěla oknem, tak v ten okamžuk mi došlo, že mám co dočinění s kvalitním, ale opravdu kvalitním filmem. Nemá snad význem popisovat další děj, protože se nese v duchu té scény z márnice. Je to jednoznačný odpad! Ale vzhledem k tomu že jsem se hodně zasmál tak musím jednu hvězdu udělit. 10 % ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně hloupoučký film, kde autoři míchají všechny možné žánry, jen aby se pokusili zaujmout aspoň něčím. Ryby jsou úplně skvěle umělé a model vrtulníku je také k popukání. Myslím si, že když někdo nemá dostatek peněz na film, tak by neměl točit sračku s rozpočtem, jehož realizace rozhodně k uspokojení diváka nestačí. ()

Reklama

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

Každý nějak začínal, ale tady neuvěříte, že to točil Cameron. Ubohé, amatérské, blbé, laciné, děsivě nudné. Scéna napadení letoviska piraňemi je jako s toho nejlacinějšího díla od Eda Wooda, ale bohužel ne tak zábavná. Ale já vím, jaká je pravda. Po tomhle filmu režiséra téhle příšernosti unesli mimozemšťané a místo něho nasadili svého člověka s vizáží Camerona. Jiné vysvětlení není možné. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Na VHS som toto céčko zjazdil hneď niekoľkokrát, lebo som si nechcel pripustiť, že môj obľúbený režisér natočil až takú sračku. Aby som len nenakladal vyzdvihnem hudbu, vkusné úvodné titulky s plápolajúcou červenou a frajerského Henriksena s hláškami typu "Zapni si to rádio, ty hovado!“. Zvyšok vypĺňajú tupé postavy (koktajúci kuchtík) slúžiace iba ako pokrm, aspoň na tie Talianske broskynky sa dobre pozeralo, teda pokiaľ ste ignorovali tie strašné dialógy. Nad absurdným námetom o pažravých rybách ovládajúcich vodu a súš sa neradno hlboko zamýšľať, ani nad ich jednoduchou elimináciou. Popravde neverím ani tomu, že pôvodná Cameronova vízia, akú vraj sprasili v štúdiu, by to vzkriesila do prijateľnejších rozmerov. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Našla jsem to na VHS a jelikož vlastním stroj jménem video (pro ty, co neví o čem mluvím doporučím strejdu gůgla) , tak jsem to tam samou radostí vrazila a napnutě čekala s miskou rejže v ruce. Video začalo chroustat a s opovržením kazetu vyplivlo ven a na displej napsalo, ať s tím jdu do prdele. To byla taková první signální, že to nebude dobrej film. Já se ale nevzdávám a tak jsem videu kazetu do otvoru narvala znova a pro sichr mu podržela hubu (otvor). Po nekonečném vrčení videu došlo, že mu nedám pokoj, dokud film nepřehraje a tak kapitulovalo a začlo přehrávat film, kterej nemá na svědomí nikdo jinej než James Cameron, co za posledních dvacet let točí cca vždy jednou za 10 let film, co udělá přes dvě miliardy. Piraňa 2 každopádně vydělala o něco méně než Titanik bo Avatar a i její hodnocení na CSFD či ve světě je trochu víc na hovno, možná dokonce na vyliž prdel, či neváhám sáhnout po oblíbeném kolosálně na píču. Jelikož jsem film zkoukla až dokonce, tak dokonale chápu proč. Co nechápu je fakt, že Cameron se vzpamatoval po amatérské lobotomii, kterou musel tehdy zaručeně prodělat, a udělal progres z levelu - Děsná sračka na level - Kuřte mi jsem pán. No nic. Pár slov k filmu - Totální píčovina. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Film je označován jako Cameronův debut. Za finální podobu může producent Ovidio G. Assonitis, který Cameronovu verzi upravil. (Pepy)
  • Kvůli omezenému rozpočtu byli do snímku obsazováni převážně Italové, přičemž většina z nich ani neuměla anglicky, což režiséra Jamese Camerona nesmírně iritovalo. (fiLLthe3DD)
  • Rozpočet měl původně činit půl milionu amerických dolarů – posléze byl snížen na 300 tisíc, dle některých údajů to však mohlo být ještě méně. James Cameron pak měl za režii obdržet 10 tisíc – vyplacena mu ovšem byla pouze polovina. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno