Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

genetique 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že aj klišéovitá téma sa dá natočiť s trpkou ľahkosťou, ktorá vzbudzuje dojem nezávislého filmu. Romantická komédia s jemnou, ale aj tak znamenite horkou príchuťou drámy, a v ktorej najmä herci sú tvorcovia výsledného, príjemného dojmu. Originálne a nenásilne spracovanému klišé dopomáhajú jeden-dva zvraty a úprimne dojemný záver. Samozrejmosťou sú vtipné scény, ktoré dokážu pohnúť bránicou natoľko, aby opadol aj mierny filmový sentiment. 80%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $13,367,624Tržby Celosvetovo $27,074,492Tržby za predaj DVD v USA $7,453,091 //počet predaných kusov 401,838║ Taká ľahšia obdoba Šiesteho zmyslu, kde sa opäť prejavila neschopnosť Davida Koeppa urobiť z filmu niečo viac než ako tak stráviteľný priemer, citeľne tu chýba skutočná ľahkosť scén a humoru, nájde su tu niekoľko príjemných scén ale vážnejšie nezamávajú s citmi. /55%/ ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komédia z ktorej však Koepp mohol vyťažiť ďaleko viac než len oddychový film na 1 pozretie. *SPOILER* scéna v ktorej zubár Pincus plní mŕtvym ľuďom "nedokončené poslania" je vážne nádherne dojemná, veľká škoda že takýchto momentov nie je vo filme viacej. *SPOILER* Čo sa týka hereckého obsadenia Greg Kinnear bol v úlohe mŕtveho neverného manžela brilantný, spočiatku nesympatický Ricky Gervais nakoniec nebol takým castingovým prešľapom ako som sa pôvodne nazdával a Téu Leoni obľubujem od chvíle keď som uvidel v Jurskom parku 3 a v Meste Duchov bola ostatne ako vo väčšine filmov uvoľnená, prirodzená a sympatická. Akurát toho psa by som zo scenára úplne vyškrtol a trocha pozmenil úvod. P.S: Mumifikácia a nádoby s vnútornosťami dajú zaspomínať aj na starú dobrú Sommersovu Múmiu. 70% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak to nakonec nebylo ani tak špatné, jak to zprvu vypadalo. Duchařská zápletka by byla nosná i bez přidané romantické vsuvky, okořeněná přeměnou hlavního hrdiny v lidumila (což sice nechápu, neb já jsem zrovna ve fázi "Mám rád davy, ale jednotlivce v nich ne") a podpořená několika slušnými vtipy. "Sám jste to viděl, do malé nádoby by se nevešel" ;-) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Budu asi jeden z mála, ale Rickyho Gervaise a jeho pitvořící se humor nemám (moc) rád. Nicméně mě Ghost Town vcelku potěšil. Řekněme si to na rovinu, ten film se snaží být tak moc originálním, že mu to přejete, ale pak vidíte, jak upadá do stejných šablon jako tisíce filmů před ním a je po srandě. Na druhou stranu pár slušných vtípků se tu najde a Téa Leoni je pěkná ženská. Na takových 60 % to vidím bez problémů, proč taky ne, na jedno zhlédnutí to je super… ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu zazní i písnička od Beatles "I'm Looking Through You". Jde o jednu z mála příležitostí, kdy byla použita původní verze nějaké skladby od Beatles ve filmu. (don corleone)
  • Při premiéře v Kanadě se zeptala jedna z novinářek, jak napadlo autory filmu dát hlavní postavě zubaře tak hroznou zubní protézu. Připadlo jí to vtipné. Vtipné bylo ale především to, že Ricky Gervais žádnou protézu neměl, hrál samozřejmě se svým chrupem. (don corleone)
  • Film se natáčel většinou na Manhattanu v New Yorku. Při jedné scéně projížděl okolo autobus turistů, kteří poznali Rickyho Gervaise a začali na něj volat. Aby je nenaštval, a hlavně aby nevypadal prý jako namyšlenec, zamával jim zpět, čímž pochopitelně zkazil záběr. (don corleone)

Reklama

Reklama