Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vynález lži se mi líbil o dost více. Postava Grega Kinneara slibilovala pěkně ukecaného otravného ducha a on nakonec byl spíše jen tím duchem z kategorie otravných. Ricky Gervais svou roli zvládl i tentokrát. Přičemž nejvíce se mi líbila scéna kdy začne v nemocnici řešit jakéže to koplikace tedy nastaly při jeho operaci a jen tak mimochodem se dozví že na 7 minut zemřel:) Film samozřejmě notně romantický je, ale jak jsem předeslal díky Rickovi a tedy i díky krásné Téa Leoni se podařilo filmu důstojně doklouzat na závěr. 55% ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Bertram Pincus je zubař pocházející z Anglie. Má tedy svébytný suchý humor, který provází celý film. Tento zubař je ze samého úvodu nudný, osamělý a celkem vzato pěkný pruďas. Z počátku jsem se nudil, ale po chvilce jsem této komedii přišel na chuť, respektive stylu humoru hlavní postavy. Je možné, že někdo tento humor nepřijme, ale pokud ano, tak se bude přinejmenším usmívat. Příběh je komediálně laděný s příměsí romantiky, která vůbec nevadí. Herečka Téa Leoni je krásná žena a proto je zde jakousi pomyslnou třešničkou na dortu. Milovníci anglického humoru nebudou vyloženě zklamáni, možná naopak. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Budu asi jeden z mála, ale Rickyho Gervaise a jeho pitvořící se humor nemám (moc) rád. Nicméně mě Ghost Town vcelku potěšil. Řekněme si to na rovinu, ten film se snaží být tak moc originálním, že mu to přejete, ale pak vidíte, jak upadá do stejných šablon jako tisíce filmů před ním a je po srandě. Na druhou stranu pár slušných vtípků se tu najde a Téa Leoni je pěkná ženská. Na takových 60 % to vidím bez problémů, proč taky ne, na jedno zhlédnutí to je super… ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spíš romantická než komedie i když to tak zpočátku nevypadá. Zejména první třetina je plná sarkasmu a vtípků, o které se stará Gervais jako zapšklý zubař a dialogy mezi nimiž patří k nejlepším vyplňování vstupního dotazníku v nemocnici, otázka zda došlo či nedošlo při operaci k nějaké komplikaci nebo první rozhovory s Gwen. Ovšem současně s tím jak se scéně objeví Tea Leoni coby Gwen, začne se komedie překlápět do nefalšované romantiky, což možná ne každému sedne. U mě dobrý. Přestože Gervaisovi sedla spíš původní rovina sarkastického protivy, dokázal ustát i rovinu zamilovaného obětavce, Tea umí být stále přesvědčivě sympatická a romantika a city netlačí na pilu nijak drasticky. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Bylo to sice klišé jako poleno, které parodovalo už mnoho předešlých romantických komedií, ale jelikož zde hrál vynikající Ricky Gervais, tak šlo o nadprůměrné klišé. Díky tomuhle chlápkovi jsem se opravdu za srdce zasmál - viz jeho dávivý reflex. Téa Leoni je sympaťačka a spolu s Gervaisem tvořili sice nesourodou, ale o to více komediální dvojici. Zkrátka jsem se pobavil a to je hlavní. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení prohlásil Gervais, že to je poslední film, ve kterém hraje a nemůže mluvit do natáčení. (don corleone)
  • Kristen Wiig se považuje za fanynku Rickyho Gervaise. Natáčení s anglickým komikem označila za splnění svého snu. (don corleone)
  • Ve chvíli, kdy si před operací Pincus (Ricky Gervais) naleje sklenici mléka, je jedna z nádob poloprázdná. Poté, co sklenici vypije, jsou ale všechny tři nádoby opět plné. (GordonCZ)

Reklama

Reklama