Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha patří k průměrnějším dílům S. Kinga, přečetla jsem, docela jsem se bavila, ale tenhle spisovatel umí lépe. Tentokrát filmaři zřejmě sáhli po špatném námětu, který možná ani nešlo natočit lépe. Důvod? Stephen King dokáže naprosto mistrně, dlouze a detailně pracovat s psychologií postav: při čtení poznáváme jejich charakter, myšlenkové pochody, pochopíme motivaci jejich chování a jednání... stanou se pro nás blízkými, zajímá nás jejich osud, držíme jim palce (nebo taky ne, každopádně nám nejsou lhostejní). Tyhle vjemy film jednoduše nepředá, všechno je příliš zkratkovité a působí to tedy odtažitě, hloupě a zbytečně. Kladně hodnotím povedenou atmosféru a vcelku sympatické herce. Pokud nejste příznivci horroru a sci-fi, odečtěte si dvě až tři hvězdičky a tomuhle filmu se vyhněte. 45% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený mysteriózny sci-fi horor. Má výborný príbeh o štvorici dlhoročných priateľov s určitou nadprirodzenou schopnosťou, ktorí sa opäť rozhodnú stráviť nejaký čas na ich obľúbenej chate uprostred hôr, aby si oddýchli od svojich každodenných problémov. Lenže čoskoro si uvedomujú, že v okolí sa objavilo niečo mimoriadne nebezpečné a tak musia čeliť najväčšej hrozbe svojho života. So spracovaním som veľmi spokojný, síce spočiatku to pôsobí minimálne v rámci žánru dosť zvláštne, ale čoskoro som to docenil a práve táto vlastnosť sa dá označiť aj za jeden z najväčších kladov celého filmu. Hlavne prvú polovicu, ale čiastočne aj druhú to pôsobí úplne nepredvídateľne a netradične, prestriedajú sa tu odlišné žánre, ako mysteriózny, sci-fi, čistokrvný horor, nejaká tá akcia, k tomu psychologické prvky, flashbacky z detstva hlavných postáv, samozrejme nechýba aj štipka humoru, navyše to postupne prejde z takého malého, takmer až komorného filmu do prakticky až veľkofilmu. A pritom to celý čas pôsobí tak zaujímavo a ako celok to výborne funguje, tu nie je žiadne slabé miesto, takže tu sa je skutočne na čo pozerať po celý čas. Len si to tvorcovia občas úplne neustrážili a miestami to predsa len pôsobí trochu nechcene smiešne, ale našťastie to nie je až také zlé, aby to výraznejšie vadilo. Spokojný som aj po hororovej stránke, síce atmosféra je minimálna, ale celkom funguje napätie, no hlavne musím pochváliť rozmanitosť jednotlivých scén. Vydaril sa hlavne prvý stret na toalete, poteší aj hromadný útok vrtuľníkov, ale prakticky všetky hororovejšie situácie dokážu zaujať. Herecké obsadenie je skvelé, sympatická hlavná štvorica v podaní Damian Lewis, Thomas Jane, Tymothy Olyphant a Jason Lee, pri ktorých ma aj dosť zaujalo, že ani moc nefungujú spoločne, ale skôr samostatne a tak každý je výraznejší v inej časti, k tomu výborní Morgan Freeman a Tom Sizemore, na obsadenie sa tu rozhodne nedá sťažovať. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, určite sa tu dá niečo vytknúť, napríklad až príliš digitálny vzhľad mimozemšťanov, ktorí sa ale inak vydarili, prípadne tá atmosféra, ale vizuál je výborný, chválim zasadenie deja do prostredia zasnežených hôr, čo vždy poteší a hlavne, že ako celok to funguje. Takže určite sa to dalo ešte o niečo vylepšiť, ale aj tak je Pavučina snov jeden z najzaujímavejších filmov svojho druhu a minimálne pre tú netradičnosť sa to rozhodne pozrieť oplatí. 80% ()

Reklama

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Jako jeden z Kingových největších fanoušků říkám: "Odpad, odpad, fuj a ještě jednou odpad!" Už samotná kniha se sice mistrovi příliš nevydařila, ale to, co s ní provedli tvůrci filmu, to je už fakt na blití. Zvlášťe ten konec, který naštěstí s knižní předlohou nemá ani zbla společného. Do filmu se bohužel nejspíše omylem připletl i můj oblíbenec Freeman, který jednoznačně potvrzuje pořekadlo "I mistr tesař se někdy utne." Jeho výkon je opravdu příšerný a .. No, prostě je to příšerný:). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je spis prumernejsi film podle Stephena Kinga. Rozhodne jsem cekal neco vic. Sice to ze zacatku vypada, ze to bude slusnej horor, jenze nakonec se cela atmosfera rozmnelni v nic moc dialozich a cekani na vetrelce. Ktery mimochodem nijak zvlast extra nevypadaj. Trikove sou celkem slusny, i kdyz misty vypadaj celkem plasticky, ale koho proboha napad ten vzhled. Dyt to je jak kombiace pana Hankeyho a vetrelcu. Vetrelci vypadali cool, ale tohle byl fakt des, clovek prdi a pak mu z prdele vylitne hovno ze zubama a vypusti cervenej prach. Ale jako plus beru, ze sem az do konce nevedel jak to dopadne a hlavne nebylo jasny kdo prezije. Ale ten konec taky nic moc. Tvurci asi chteli ferovou bitku takze se z retardaka vyklube dalsi alien, ale ta bitka vypadala jak tuhy hovno vs. prujem. Cely to nezachranily ani herci, i kdyz tu je spousta znamejch a kvalitnich hercu, tak predvedli spis prumernejsi vykony vcetne Morgana Freemana. Nerikam, ze jsem se nejak moc nudil, par scen se mi libilo a flashback do mladi byl taky dobrej, ale strasne mi tam chybela nejaka poradna atmosfera a napeti, takze jen 3*. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem odložil po sto stránkách (na Kingovo zdlouhavé vyprávění někdy zkrátka není nálada), ale teď si ji znovu seženu. Už jen proto, abych zjistil, jak v ní slibně rozběhnutý příběh skončí. Pavučina snů je tři čtvrtiny stopáže sympaticky si na všechny strany vypůjčující, nuceně zkratkovitá, lehce bizarní, zároveň však napínavá podívaná, kterou pohřbíjí opravdu debilní závěr. Ty víc než dvě hodiny jsem se ale opravdu nenudil, což se počítá. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)
  • Jako první v ČR měl film premiéru 9. 7. 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (Varan)
  • Film se natáčel ve městech Kanadské provincie Britská Kolumbie: Steveston, Vancouver, Burnaby, Prince George a Richmond. A ve státě Massachusetts ve městě Boston. (Varan)

Reklama

Reklama