Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Představení všech figur spolu s jejich schopnostmi je působivé a správně tajemné, prdící a krkající chlap taky, ovšem po scéně na záchodě se z toho stane tak zmatený a násilně "sroubovaný" příběh, že je to až s podivem. Chcete vědět, co má společného retardovaný chlapec z minulosti s emzáky z přítomnosti? Radši nechtějte. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, tak nevím, jak dalece tvůrci Kinga nepochopili, ale už takhle od prvního pohledu se mi zdálo, že zřejmě nepochopili. Přinejmenším, že se jim nepovedlo udělat z knihy film. Měl jsem z toho dojem, že jako kniha to musí být velmi zajímavé, ale jako film příšerné. Hlavně se to tříštilo na takových detailech jako je třeba příběh. Jako divák jsem nevěděl, jestli to je o nadpřirozených schopnostech partičky dobrosrdečných kluků, nebo o jejich sociálních problémech, nebo o problémech připravenosti na národní úrovni, tajné invazi mimozemšťanů nebo dokonce přímo okázalé invazi mimozemšťanů, kteří jsou kdovíproč zlí. Snad kromě zajímavého hereckého obsazení a několika, atmosférou nápaditých, pasáží nenabízí nic, co by stálo za řeč. Jen povzdychnutí na konci filmu: "Ach, a mohlo to bejt tak zajímavý." ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne sa filmári pri takomto veľkoprojekte nebáli zaexperimentovať. Je jasné, že Freeman hral vo filme len pútaciu rolu a moc toho nepredviedol, no ostatné časti filmu mi sadli presne podľa gusta. Po ťažkých „verdiktoch smrti“ som sa na film veľmi netešil, možno práve preto som tak prekvapený. Zmes viacerých žánrov sa však podarilo dostať pod kontrolu, nezmyselnosť scenára je nezmyslom, snáď by vadila už len tá dĺžka. 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dreamcatcher neni úplně špatný film, minimálně vizuální stránka stojí za pochvalu. Knihu jsem nečetl, ale občas mi to připadá jako laciny mix Aliena, The Thing a kdoví čeho všeho ještě. Alespoň herci ušli a v první polovině to mělo i docela zajímavý příběh, který se v druhé polovině zvrtl a klišé střídalo klišé. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý pokus nemohu hodnocení zvednout. Slibný začátek s okamžiky při kterých opravdu mrazí, pár výborných momentů jejichž výskyt je však s přibývajícími minutami stále vzácnější a jejich vymírání odpovídá rychlosti pádu áčkového horroru někam na úroveň laciného béčka, jenž v sobě nenese už ani otisk Kingova zručně budovaného napětí, propracovanosti postav i příběhu, ani nadsázky, jimiž jsou některé situace vyšperkovány. V závěru se navíc vše zvrhne v totální kravinu, která už nemá s Kingovým románem vůbec nic společného. Nepomohlo kvalitní obsazení ani zkušený režisér, který se s románovou předlohou bohužel nedokázal vítězně popasovat. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)

Reklama

Reklama