Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Divočák odpad!

všechny recenze uživatele

Jako jeden z Kingových největších fanoušků říkám: "Odpad, odpad, fuj a ještě jednou odpad!" Už samotná kniha se sice mistrovi příliš nevydařila, ale to, co s ní provedli tvůrci filmu, to je už fakt na blití. Zvlášťe ten konec, který naštěstí s knižní předlohou nemá ani zbla společného. Do filmu se bohužel nejspíše omylem připletl i můj oblíbenec Freeman, který jednoznačně potvrzuje pořekadlo "I mistr tesař se někdy utne." Jeho výkon je opravdu příšerný a .. No, prostě je to příšerný:). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený mysteriózny sci-fi horor. Má výborný príbeh o štvorici dlhoročných priateľov s určitou nadprirodzenou schopnosťou, ktorí sa opäť rozhodnú stráviť nejaký čas na ich obľúbenej chate uprostred hôr, aby si oddýchli od svojich každodenných problémov. Lenže čoskoro si uvedomujú, že v okolí sa objavilo niečo mimoriadne nebezpečné a tak musia čeliť najväčšej hrozbe svojho života. So spracovaním som veľmi spokojný, síce spočiatku to pôsobí minimálne v rámci žánru dosť zvláštne, ale čoskoro som to docenil a práve táto vlastnosť sa dá označiť aj za jeden z najväčších kladov celého filmu. Hlavne prvú polovicu, ale čiastočne aj druhú to pôsobí úplne nepredvídateľne a netradične, prestriedajú sa tu odlišné žánre, ako mysteriózny, sci-fi, čistokrvný horor, nejaká tá akcia, k tomu psychologické prvky, flashbacky z detstva hlavných postáv, samozrejme nechýba aj štipka humoru, navyše to postupne prejde z takého malého, takmer až komorného filmu do prakticky až veľkofilmu. A pritom to celý čas pôsobí tak zaujímavo a ako celok to výborne funguje, tu nie je žiadne slabé miesto, takže tu sa je skutočne na čo pozerať po celý čas. Len si to tvorcovia občas úplne neustrážili a miestami to predsa len pôsobí trochu nechcene smiešne, ale našťastie to nie je až také zlé, aby to výraznejšie vadilo. Spokojný som aj po hororovej stránke, síce atmosféra je minimálna, ale celkom funguje napätie, no hlavne musím pochváliť rozmanitosť jednotlivých scén. Vydaril sa hlavne prvý stret na toalete, poteší aj hromadný útok vrtuľníkov, ale prakticky všetky hororovejšie situácie dokážu zaujať. Herecké obsadenie je skvelé, sympatická hlavná štvorica v podaní Damian Lewis, Thomas Jane, Tymothy Olyphant a Jason Lee, pri ktorých ma aj dosť zaujalo, že ani moc nefungujú spoločne, ale skôr samostatne a tak každý je výraznejší v inej časti, k tomu výborní Morgan Freeman a Tom Sizemore, na obsadenie sa tu rozhodne nedá sťažovať. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, určite sa tu dá niečo vytknúť, napríklad až príliš digitálny vzhľad mimozemšťanov, ktorí sa ale inak vydarili, prípadne tá atmosféra, ale vizuál je výborný, chválim zasadenie deja do prostredia zasnežených hôr, čo vždy poteší a hlavne, že ako celok to funguje. Takže určite sa to dalo ešte o niečo vylepšiť, ale aj tak je Pavučina snov jeden z najzaujímavejších filmov svojho druhu a minimálne pre tú netradičnosť sa to rozhodne pozrieť oplatí. 80% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +herecké obsazení, efekty jsou fain, spočátku jsem byl překvapen -herecké výkony, hudba, později překombinovanost děje/// Když jsem se šel večer dívat, bál jsem se, že u filmu usnu. Ale netrvalo dlouho a film mě do sebe vtáhl. Velice mi v tu chvíli připomínal Věc. Zde bych dal i 4 hvezdičky, bohužel film potom kazí překombinovanost děje. Morgen Freeman se mi v záporné postavě vyloženě nelíbí, nadruhou stranu Thomas Jane a Damian Lewis potěší. Hudba tu skoro není a posledních 20 min si budu muset dat again, pač jsem usnul/// Celkem 56%/// ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne sa filmári pri takomto veľkoprojekte nebáli zaexperimentovať. Je jasné, že Freeman hral vo filme len pútaciu rolu a moc toho nepredviedol, no ostatné časti filmu mi sadli presne podľa gusta. Po ťažkých „verdiktoch smrti“ som sa na film veľmi netešil, možno práve preto som tak prekvapený. Zmes viacerých žánrov sa však podarilo dostať pod kontrolu, nezmyselnosť scenára je nezmyslom, snáď by vadila už len tá dĺžka. 75%. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Bylo mi řečeno, že pokud jsem tuto Kingovu knížku nečetl, že by se mi Dreamcatcher teoreticky i mohl trochu líbit. Teď jsem rád, že jsem si nepřečetl, pokud je film opravdu o tolik horší, tak bych asi z kina utekl. Pavučina trpí tím, čím v poslední době onemocněla většina sci-fi filmů. Dokud se neobjeví první emzáci, tak je vše v poho. Ale pak se na scéně objeví kaktus bez trnů se zuby a od té doby už se můžete jenom smát pitomosti tohoto díla. A nezachrání ho ani perfektní obsazení, kde zklamal snad jen Freeman a jenom bůh ví, proč přijel do Varů prezentovat zrovna tento snímek. Ale jeho slova před promítáním byla doslova prorocká. "Nebude tento snímek radší nijak uvádět, on se snad uvede sám" ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Snímek se umístil na 18. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama