Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $68miliónovTržby USA $33,715,436Tržby Celosvetovo $75,715,436║ Ďalší spackaní film z dielne Stephena Kinga. A to vypadala prvá polovica film dosť sľubne, kde príbeh funguje pod rúškom tajomna, lenže v tej druhej polovici sa to mení doslova na béčkovú paseku, kde konania hlavných postáv už takmer nedávajú zmysel a dejovo to ostane tlápať na akejsi plytkosti akoby režisér nevedel odrazu kam sa ma dej uberať. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stephen King byl vždy fenomén, což ovšem přináší i mnohá rizika. Třeba to, že se na jeho slavných dílech chtějí ve světě filmu přiživit i tací, jenž zrovna nepatří mezi uznávané filmaře typu Brian De Palma nebo Frank Darabont. Lawrence Kasdan je samozřejmě pojem, jenže.. Pavučina snů je zdá se dějově komplikovaná i směsí několika žánrů. Kámoši se roky scházejí v lovecké chatě, jenže tentokrát se střetnou i s mimozemskou invazí. Došlo k vypuštění několika motivů a zůstaly hlavně ty efektní, má to nicméně příjemně napjatou atmosféru, dobré herecké výkony a i vizuální stránka mě (místy) bavila. A taky to docela odsýpalo. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Není to naše vytoužená oscarová kingovina, ale místo toho krásně černohumorné a dostatečně zvrácené kingovské béčko s několika áčkovými parametry (řemeslo, herci), ve kterém se toho děje tolik, že snad nestačí ani na chvíli nudit. Je vcelku jednoduché ten film odstřelit, ale není ani tak těžké si ho užít, pokud se do něj pustíte s těmi správnými očekáváními. Jasně, Morgan Freeman je hodně cheesy, efekty občas vyloženě k smíchu a celý ten závěr tak trochu nešťastný, ale s odstupem se mi na ten film hezky vzpomíná a vlastně bych neměl problém si ho čas od času pustit znovu. To, co je pro Kinga esenciální, tu je vystiženo vcelku dobře. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ani na druhý pokus nemohu hodnocení zvednout. Slibný začátek s okamžiky při kterých opravdu mrazí, pár výborných momentů jejichž výskyt je však s přibývajícími minutami stále vzácnější a jejich vymírání odpovídá rychlosti pádu áčkového horroru někam na úroveň laciného béčka, jenž v sobě nenese už ani otisk Kingova zručně budovaného napětí, propracovanosti postav i příběhu, ani nadsázky, jimiž jsou některé situace vyšperkovány. V závěru se navíc vše zvrhne v totální kravinu, která už nemá s Kingovým románem vůbec nic společného. Nepomohlo kvalitní obsazení ani zkušený režisér, který se s románovou předlohou bohužel nedokázal vítězně popasovat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to už hodne dávno, čo som sa zaprisahal, že nebudem pozerať filmové adaptácie diel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Dôvod je jednoduchý. Filmy nikdy nedosiahnu genialitu literárnej predlohy, ktorú dal na papier tento famózny spriadač príbehov. Filmy ma akurát tak dokážu odradiť od opätovného prečítania knihy. Čo je nesmierna škoda. Presne tak je to i v prípade snímku "Pavučina snov". Je to perfektný, tajomný, dychberúci sci-fi román, ktorému filmové prevedenie nesiaha ani len po členky. Dám vám jednu dobre mienenú radu: Kinga treba čítať a nie pozerať. Knihy: ano! Filmy: Nie!!! ** ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Jako první v ČR měl film premiéru 9. 7. 2003 na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. (Varan)
  • Film měl být původně daleko věrnější jeho knižní předloze. Americká armáda, která se na jeho tvorbě podílela, však odmítla na snímku spolupracovat, pokud by v něm měla hrát zápornou roli, a tak byl scénář přepracován, načež byl Abraham Curtis (Morgan Freeman) i se svým týmem vykreslen jako speciální jednotka a samotná armáda nakonec v příběhu sehrává kladnou úlohu. (Nach)

Reklama

Reklama