Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je to už hodne dávno, čo som sa zaprisahal, že nebudem pozerať filmové adaptácie diel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Dôvod je jednoduchý. Filmy nikdy nedosiahnu genialitu literárnej predlohy, ktorú dal na papier tento famózny spriadač príbehov. Filmy ma akurát tak dokážu odradiť od opätovného prečítania knihy. Čo je nesmierna škoda. Presne tak je to i v prípade snímku "Pavučina snov". Je to perfektný, tajomný, dychberúci sci-fi román, ktorému filmové prevedenie nesiaha ani len po členky. Dám vám jednu dobre mienenú radu: Kinga treba čítať a nie pozerať. Knihy: ano! Filmy: Nie!!! ** ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dreamcatcher neni úplně špatný film, minimálně vizuální stránka stojí za pochvalu. Knihu jsem nečetl, ale občas mi to připadá jako laciny mix Aliena, The Thing a kdoví čeho všeho ještě. Alespoň herci ušli a v první polovině to mělo i docela zajímavý příběh, který se v druhé polovině zvrtl a klišé střídalo klišé. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z povedenějších adaptací Stephena Kinga, lehounce nadprůměrná sci-fi hororová vyvražďovačka. Oproti předloze je změněn (hlavně) konec a troufám si říct, že člověk knihou nedotknutý nemusí napoprvé pochopit třeba scény odehrávající se uvnitř hlavy... Jsou tu ale výborně zvolení herci, skvělá kamera i hudba a dosti slušná atmosféra. Tři a půl. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Další volovina podle Štefana Kinga. Opět se to odehrává v legendárním maloměstečku Derry v Maine. A zatímco v To se měl ten bubák z vesmíru alespoň potřebu adaptovat a maskovat, když už se mu líbilo žít v kanále a potřeboval každých 27 let baštit děcka, tohle už je takový bullshit, že se mi nechce věřit, jak moc slušné obsazení to má. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem PAVUČINY SNŮ je bezpochyby scénárista, který Kingovu předlohu osekal a zkrátil. A nejen to. Jak už to bývá zvykem samozřejmě změnil konec. V podstatě první hodina a čtvrt jsou vcelku solidní, ale zbytek filmu musí být pro neznalce předlohy zmatený a pro znalce je zase konec zmrvený. Co se týče Kasdana vedl si na režisérské stoličce poměrně dobře až na momenty z dětství, které neměli tu správnou atmosféru. Herci taky odvedli slušnou práci, nejvíc mě asi upoutal ochlasta Pete (Timothy Olyphant). Triky jsou na hodně slušné úrovni a celý příběh doprovází úžasná hudba Jamese Newtona Howarda. Škoda ale, že to nevyšlo. Příště ať to má raději tři hodiny a všechen děj namísto hodin dvou a děje jen polovinu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 70. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film se natáčel ve městech Kanadské provincie Britská Kolumbie: Steveston, Vancouver, Burnaby, Prince George a Richmond. A ve státě Massachusetts ve městě Boston. (Varan)

Reklama

Reklama