Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Dreamcatcherovi nepekne vidno, že sa jedná o knižnú adaptáciu a hlavne, že sa jedná o adaptáciu, pri ktorej prepise nevedeli scenáristi, čo si s ňou počať. Režisér dostal scenár, ktorému chcel dať aspoň zaujímavý vizuál, lenže tie dejové zvraty a monštrá podľa mňa nie sú vôbec filmového charakteru a tak tento film robí medvediu službu aj Kingovi, o ktorom si možno potenciálni čitatelia budú myslieť, že je idiot a nič si už od neho nekúpia. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak toto je veľmi ťažká stráviteľná jednohúbka. Jasné nemusí to byt jednohúbka, no mám pocit, že väčšina sa k tomuto už nevráti. Pavučina snov je síce nabitá zvučnými menami (Kasdan, King, Goldman, Lewis, Jane, Freeman, Olyphant, Sizemore, Walhberg) a aj keď na začiatku sa táto Kingovka tvárila zaujímavo, mal som v tom bordel od začiatku. Nakoniec sa pár veci vysvetlí, ale srací mimozemšťania alias ďalšia odroda votrelcov Ripleyovej (dokonca to vo filme spomenuli) ma čoraz menej a menej brala. A to mám tento žáner rád. Síce si to stále držalo svoju záhadnosť, ale neskôr (keď Kasdan omylom zasurfuje do Bečkových vôd) vás čoraz menej výrazné postavy a efekty prestanú baviť. Škoda, a pritom to začalo celkom zaujímavo. 50% - 2* ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Knihou jsem nedotčený a nejspíš snad právě proto se mi Pavučina snů tolik líbíla. Nadchlo mne zpracování vnitřního skladiště myšlenek a potěšilo sympatické obsazení (leč můj favorit padl jako první). Příjemná mnohovrstvost příběhu (která však je patrně pouhým odleskem původní knihy) udržela naplno mou zvědavost a atmosférická režie zase správné napětí... Po přečtení knihy: Stále si trvám na 4 hvězdičkách. Konec je sice slabý, ale to je patrně jediný skutečně výrazný nedostatek Pavučiny snů... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný mix neuvěřitelné spousty filmů (jen tak namátkou: Den nezávislosti, Smrtící epidemie, Bad Taste, Vetřelec, Osvícení, libovolné drama od Kasdana atd.). Knihu jsem (pravděpodobně naštěstí) nečetl, na snímek jsem byl poměrně zvědav. Výsledkem je docela příjemné překvapení. Ze začátku velmi napínavé, tajemné a hlavně chytlavé. Po zásadní scéně v koupelně se sice z Pavučiny stává mnohem komerčnější (lacinější) počin, ale stále určitě neztrácí skoro nic na zábavnosti a divácké atraktivitě. Emzáci už byli (a určitě ještě budou) ve filmech ztvárněni mnohem lépe a děsivěji, ale to trikovou stránku díla nijak neshazuje. Herci byli sympatičtí (zejména pak můj stále větší oblíbenec Damian Lewis), Freeman (i přes malý prostor) zase ucházející psychopat, flashbacky nerušily, hudba skvěle pasovala. Jestli jsem z něčeho vyloženě zklamaný, tak je to asi pouze dosti podivný konec. Podtrženo, sečteno: Výborná zábava, ale čekat od toho něco víc než jen klasický hollywoodský "trhák" na jedno (s trochou štěstí i dvě nebo tři) ;-) použití by bylo vážně na hlavu... 70 % ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No nevim....všude se píše, že ten film je děsně zmatený a že někdo něco nepochopil - no nevim, knihu sem nečet (možná proto se mi to tak líbilo) ale pochopil sem to hned napoprvé....takže ti co to nepochopili by měli dospět nebo nebrat tolik diazepamu před tím, než se jdou dívat na film. Jen škoda, že emzáky ukázali tak brzy ;o) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Mezi původní knižní verzí Stephena Kinga a filmovou adaptací lze najít několik rozdílů. Například ve filmu se objevuje motto SSDD, které znamená "Strašnej svět, den jako den", zatímco v knize jde o PPDD představující "Pořád na prd, den jako den". (Rimer545)
  • Název knihy, podle které je film natočen, měl původní z nít "Rakovina". (Chipsonator)

Reklama

Reklama