Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Američanka Kit (Doris Day) je již tři měsíce provdaná za anglického bankéře Tony Prestona (Rex Harrison), s nímž nyní žije v Londýně. Zprvu se její štěstí zdá nerušené, pak se ale začnou dít zlé věci: v parku jí za mlhy vyhrožuje tajemný hlas, těsně před ní spadne železný nosník a hlavně jí brzy začnou život znepříjemňovat výhružné telefonáty... (Pohrobek)

(více)

Recenze (10)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Labužníky na první pohled zaujmou krásné kostýmy Kit - bylo jich celkem třináct a designérka Irene za ně byla po právu nominována na Oscara. Podle divadelní hry Janet Green. Inteligentní film založený na scénáři, který se postaral o dostatek napětí. Z hereckého hlediska snad nejnádhernější ukázka hysterické blondýnky v akci - Doris Day pracovala se svými zkušenostmi z nešťastného manželství a na Kitině postavě uječené, zmatené, vystrašené blondýnky, která si při zápase svého manžela na život a na smrt tiskne ruce na prsa, místo aby šla pomoci, se v pravém slova smyslu vyřádila. Můj čtvrtý snímek od Millera - první thriller a hned perla tohoto žánru "chloupek za Hitchcockem." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

David Miller je neznamy reziser, tuna sa evidentne inspiroval Hitchcockom. I po rokoch vsak kvalitny film na temy ako zene sa vyhraza temny hlas akehosi chlapa, spadnu pred nou tazke veci, u ktorych hrozi ublizenie na zdravi, do toho este vyhrazne telefonaty ...... Nie tak kultove ako Sorry, wrong Number 1948, ale i po rokoch silne znepokojujuci film. Taketo filmy mam rad + tiez napriklad Double Idemnity  1944  : 85 % ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolega Pohrobek už vše podstatné zachytil. Doris Day jako hysterička par excellence, které budete mít chuť tu a tam jednu vrazit, aby už se proboha konečně vzpamatovala. Poněkud zamotanější konec je možné předvídat, ale i tak příjemně překvapí. Ani jsem tolik neocenil kostýmy, jako napětí tohohle filmu - dlouho se mi nestalo, abych se tak dobře bál, žádné "lekačky", ale výborná atmosféra. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Hitchcockovská lahôdka odohrávajúca sa v Londýne so všetkými klasickými pôžitkami žánru. Keď treba je temná, keď treba zaznie ľahučký britský humor, nájazdy kamery na detail, konštrukcia príbehu dokonalá. Ide o prepis divadelnej hry, ale absolútne to nie je poznať, v tomto prípade odviedli filmári skvelú prácu. Vyzdvihnem aj výkon Doris Day, ktorá je známa skôr z komédií. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Doris Dayová to rozehrála fantasticky, uvěřila jsem jí tu vyděšenost, trápení, zoufalství.. Potemnělá atmosféra filmu s hustou mlhou, extra telefonáty, autobusem a otevřeným oknem příjemně mrazivá.. Na první dobrou jsem si myslela, že jí vážně drblo.. Nicméně můj tip mi vyšel, jen mi unikla jedna souvislost.. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (2)

  • Doris Day nosí ve filmu stejné šaty, jako měla na sobě při předávání Oscarů. Byla nominována za film Pillow Talk (1959). (Pumiiix)

Reklama

Reklama