Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská ruleta je český komediální seriál z roku 1994, ve kterém Oldřich Kaiser a Jiří Lábus vždy připravili divadelní scénku v krátkém časovém limitu na náhodně vylosovaný motiv zaslaný diváky. Pořadem provázel Marek Eben, který v době, kdy mistři připravovali scénku, bavil diváky povídáním s pozvanými herci. (Panavision)

Recenze (98)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad září na nebi televizní zábavy jako něco, co se opravdu povedlo. A září tak silně proto, že kolem něj létají samé úchylárny a slabomyslné sračky. Lábus- Kaiser - Eben tady předvádějí to nejlepší, co v sobě mají (nebo měli). Improvizace totiž vyžaduje nejen kreativitu, ale taky schopnost vypointovat vše do logického konce. Tohle uměli mistři televizní zábavy v 80. letech dokonale - vzpomínám například na Kouzelníka. A tady v tom dokonale pokračovali. Škoda, že tohle byl jeden z posledních inteligentních pořadů. Pak nastoupila tsunami s názvem "zábavné estrády TV NOVA" a od té doby se na nás valí proud slaboduchých šaškáren rádobybavičů. Je to smutné. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nápad za milión, ve kterém prvních pár dílů trio Lábus - Kaiser - Eben excelovalo improvizačním gejzírem skvělých scének a gagů. Bohužel s přibývajícími díly se měnilo jak zaměření humoru až k vyloženě trapnému, tak jim došli i nápady... Ať již tak či onak zvrhlo se to v trapnou záležitost. Ovšem první díly nebo BEST OF výběry jsou geniální - to zase ano. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Není to zrovna vrchol televizní zábavy pánů Kaisera s Lábusem, ale pořád se to drží v nadstandardních vodách. Oni si reputaci zkazili teprve až Zeměkoulí. Pro mě jedna z nejlepších scének, kdy Jiří Schmitzer improvizuje a během chvilky splétá z hovna bič :-)....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Dvojka bavičů Oldřich Kaiser a Jiří Lábus patří ke klasikám naší před revoluční i po revoluční zábavy. Jako jedni z mála dokázali přežít v televizi i změnu režimu a být úspěšní v obou obdobích. Už za to si zaslouží uznání. Ruská ruleta byl jejich porevoluční pokus o zábavnou improvizaci, kdy dostali námět od diváků, pár minut na přípravu a museli vymyslet zábavnou scénku. Některé scénky se jim skutečně povedly, některé jsou průměrné a občas nic moc. Obecně je ale jejich schopnost improvizace hodně dobrá a také jsou to dobří herci, což je další plus. Mě improvizace až tak nebere, za vrchol zábavné improvizace považuju Whose line is it anyway?, která je ještě o pár levelů výše. Každopádně Ruská ruleta patří k tomu nejlepšímu u nás, kam se hrabe povětšinou trapná Partička. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Úroveň jednotlivých dílů je samozřejmě různá, ale je to improvizace a jako taková velmi dobrá. Hodně pořadu napomáhá i Marek Eben coby konferenciér, na jehož uhlazený projev jsme už roky zvyklí. V té době to však pro něj byla role do jisté míry nová. Ti, kdo Kaisera s Lábusem nemusí, by ani nejspíše Ruskou ruletu sledovat neměli. Komika těchto dvou herců je svým způsobem známá a tak vás nic nového nepřekvapí, jde tedy i o určité sympatie k oběma zmíněným. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama