Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1996. Život v Los Angeles připomíná peklo. Chaos, bezpráví a zločin zvítězily nad slušností a pořádkem. Jedním z nejtvrdších a nejúspěšnějších policistů je seržant John Spartan, který během tří let služby dopadl tisíc zločinců. Pro své demoliční metody dostal přiléhavou přezdívku Demolition Man. Ve chvíli kdy, se rozhodne zneškodnit cynického vraha Simona Phoenixe, však exploduje budova i se třemi desítkami rukojmích. Protože nikdo netuší, že rukojmí už byli v době výbuchu mrtví, je John Spartan odsouzen k sedmdesáti letům zmrazení v kryovězení, stejně jako Phoenix. Rok 2032. Život v megapoli San Angeles připomíná ráj. Slušnost a pořádek zvítězily nad zločinem a chaosem. Už více než patnáct let nedošlo k vraždě a střelnou zbraň lze vidět jen v muzeu. Změnila se i společnost. Sex je výlučně bezkontaktní, za sprostá slova se platí pokuty, lidé se vyhýbají fyzickému kontaktu a jsou neustále zdvořilí. Nesolí, nepepří, nejedí maso a vůbec žijí velmi zdravě. A do takového světa je rozmražen psychopat Simon Phoenix. Změkčilí policisté, kteří dávno odvykli střetu se zločinem, si s ním nedokáží poradit, a tak je třeba najít někoho, kdo by to dokázal. Takový je jen jeden - John Spartan. Jenže i ten je u ledu. Z nařízení policejního ředitelství je tedy povolán k životu... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (990)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděla Demolition mana poprvé, teklo mi ještě mléko po bradě a chodila jsem na nočník, ano, takže v 15letech. A nechápu proč jsem čekala až do teď, abych projekci opakovala.. Sly se zálibou v pletení a drsnými kecy v ruku v ruce s hláškující a stále usměvavou Sandrou vs. šílený Blade, podívaná k nezaplacení. Je to natolik zábavné, že musíte odpustit hlavním hrdinům, že neumějí pořádně mířit a žádná situace pro ně není dostatečně nebezpečná. Miluju akční komedie. Buďte dobrý! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já Demolition manovi musim trochu zvednout hodnocení. V rozjetejch 90. letech ten svět budoucnosti vypadal jako naprostá bizarní hovadina. Všichni jsme si mysleli, jak po nedávnym pádu komunismu ve východní Evropě nás čeká nádherná svobodná budoucnost a vono hovno. V roce 2012, kdy jsou na každym rohu kamery, radary, dokonce třeba DP Praha má v úmyslu v metru zřídit kamerovej systém, kterej bude rozpoznávat obličeje, pomalu se začínej zavádět daně na nezdravý jídlo, apod., musim říct, že autoři filmu (bohužel) měli docela dobrej odhad... ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Daniel Waters, Robert Reneau, Peter M. Lenkov .. „-Knihovna Schwarzeneggera? .. -Prezidenta Schwarzeneggera.. -Cože, On byl prezident? .. -Ano, i když nebyl rodilý občan USA, ale změnila se ústava. .. -Počkat, to mne zajímá! Vlastně, ne, nechci to slyšet.“ ROFL! Tehdy čirá scénáristická utopie v podobě konverzačního vtípku, dnes už možná opravdu blízká budoucnost aneb jedna z mála věcí, kde byl tento film opravdu vizionářský a velmi vtipný. Vedle toho se jedná spíše o slabší snímek, který funguje více jako humorná podívaná než dobrý akční sci-fi film. Spíš průměr a to i z pohledu Stallonových filmů. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Akcni komedie mam rad a Demolition man se radi asi mezi 20 nejlepsich. Sly je jako vzdy dost brutalni a Wesley jako zaporak zajimavy, spise jsem fandim jemu, ty xichty co predvadel jsou nezapomenutelne. Ale abych jen nechvalil, filmu nechybi ani trapnejsi sceny a teatralnost. Ale stale velice povedeny snimek ve svem zanru. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Toho budeš litovat do konce svýho života. Obě dvě vteřiny." Lahůdkový mix sci-fi komedie a parodie akčních filmů, narozdíl od rozpačitého guláše POSLEDNÍ AKČNÍ HRDINA ze stejného roku téměř perfektně zvládnutý. Tvůrci nahodili originální vizi dokonalé a dokonale pokrytecké, vykastrované a nudné politicky korektní společnosti, aby na ní s kouzelnou drzostí, cynismem a vtipem obhájili náš současný "dekadentní" nezdravý konzumní způsob života. Na což ještě naroubovali akční parodii důvtipně si utahující ze všech možných žánrových klišé a přitom fungující i jako poctivý řadový akční film. Tedy až na akční scény, které sice dostojí geniálnímu názvu (jsou zdemolovány tři budovy a mnoho dalšího) a ústřednímu tématu střetu minulosti a budoucnosti (souboj v muzeu, honička futuristického auta s veteránem), ale v podobném filmu by člověk čekal něco bombastičtějšího. Sly je ve formě a pro ramboidní roli naprosto ideální a ještě mnohem vtipněji než v TANGO A CASH účtuje se svou image neprůstřelného hrdiny (samozřejmě si tradičně rýpne i do Arnieho) a poprvé se mu daří úspěšně prosadit na do té doby jím opomíjeném sci-fi poli. Bohužel po skvělém roce 1993 (DEMOLITION MAN, CLIFFHANGER) to šlo se Slyem až na výjimky (NÁJEMNÍ VRAZI, ZEMĚ POLICAJTů) z kopce. Sandra Bullock je jako fanynka akčního 20. století rozkošná a sexy, blonďatý Snipes si užívá jednoho z nejlepších filmových padouchů 90. let, kterého před ním odmítli Jackie Chan (eh?) nebo van Damme (eh?), a Nigel Hawthorne (alias Sir Humphrey Appleby z JISTĚ, PANE MINISTŘE) jako křivý politik je třešničkou na dortu. "Buďte dobří." - "Buď v prdeli." ()

Galerie (108)

Zajímavosti (52)

  • Na základě scénáře byla napsána také kniha, v jejímž závěru se John Spartan setká se svou dcerou. (Tygrys)
  • Natáčelo se od 10. února do 30. července 1993 v Kalifornii. (Varan)
  • V kanceláři policistky Leniny (Sandra Bullock) je možné na poličce spatřit figurky Batmana a Jokera z filmu Batman (1989). (NiaWolf)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama