Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdánlivě přátelský a vstřícný stařík Leland Gaunt obchoduje se vším možným. Pro každého zákazníka má něco, po čem touží, a na oplátku si vždy vyžádá nějakou protislužbu. S ďábelskou rafinovaností tak popouzí občany městečka Castle Rock k vzájemné nesnášenlivosti, která vede až k nepokryté brutalitě. Zrůdné manipulaci odolává jen jediný muž - šerif Alan Pagborn. Šerif si uvědomuje, že lidé sice jednají na základě vlastního rozhodnutí, přesto však tuší, odkud pochází zdroj všeho zla. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

obitus 

všechny recenze uživatele

I přes bezesporu vynikající herecké obsazení jsem Nezbytným věcem nepřišel na chuť ani na druhý pokus. Vyprávění je zdlouhavé a bez potřebné gradace. Možná za to může přepálená stopáž, možná mi jen příjde, že se tenhle king vykrádá víc, než je zdrávo, ale prostě to opravdu nejde. Ale, kdo ví, třeba napotřetí... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Needful Things jsou mou druhou nejoblíbenější Kingovou knihou a i přesto, že už jsem si tak nějak zvykl, že filmové verze kingovek nejsou zpravidla nic moc, na tohle jsem byl hodně zvědavý. Film se knihy moc nedrží, spousta věcí chybí, pár věcí je úplně jinak, ale i přesto je sám o sobě povedený a jak se blíží ke konci, hodně dobře graduje. Max von Sydow mi z počátku v roli zlomyslného prodavače neseděl, ale čím byl zlomyslnější, tím se to zlepšovalo, i když to prostě NENÍ ten Leland Gaunt, jak ho napsal King. Naproti tomu Amanda Plummer v roli Nettie Cobbové podává naprosto vynikající výkon. Hvězdičku ubírám z jednoho jediného důvodu, strašně jsem se těšil na filmovou podobu závěru knihy a byl jsem dost zklamanej. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzdařilejších kingovských adaptací. Avšak s hororem toho moc společného nemá, ale to nemá ostatně většina výtvorů mistra hororu Stephena Kinga. Max von Sydov je patřičně démonický a zlý. Ed Harris mu je důstojným soupeřem. Atmosféru filmu podtrhuje dobrá hudba a skvělá kamera vyžívající se v stylových záběrech. Navíc má Obchodník s hrůzou rychlé tempo vyprávění od začátku až do konce. Nezdržuje se tu s nějakou kompozicí. S postavami se divák nenásilně seznamuje a sžívá během celého vyprávění. Takže podtrženo sečteno paráda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Narvat Kingovu špalkovitou monumentální hororovou vizi stojící na detailně popsaném maloměstském mikrokosmu s dlouhým zástupem postav a spletitou sítí jejich vztahů do dvouhodinového filmu byla sebevražedná mise. Mise, která nemohla skončit jinak, než že příběh přišel o mnohé figury (chápu to u všech kromě mého oblíbence Eso Merilla), nuance a ztratil tak na emotivním náboji do té míry, že zbyl jen dějově celkem věrný, leč nezajímavý a v první polovině dokonce téměř nehororový průměr. Má to silný casting (Amanda Plummer JE Nettie Cobbová), kameraman vystřihl pár pěkných záběrů s majákem a ve finále se dočkáme pár oldschool explozí, ale třeba klíčová scéna, v níž se střetne Nettie s Wilmou je natahovaná a bez šťávy. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Okey ľudia. Toto je najhoršia adaptácia Stephena Kinga, aká kedy bola vypustená do sveta a vytáča ma maximálne do zúrivosti. Možno je to tým, že knihu podľa ktorej je tento film natočený považujem za Kingovskú klasiku a tento film ju maximálne degraduje do takého levelu, že spracovanie "Mangler" bolo hodnotnejšie a bližšie k originálu než toto. Je len jedno jediné pozitívum a to je Max von Sydov ako Leland Gaunt. Inak je toto hororové utrpenie a doslova kastrácia fantastickej knihy. Hlavná myšlienka príbehu je tu zničená, hrdinovia sú absolútne strašní, chýbajú tu kľúčové postavy, chýbajú mi tu myšlienky a osobnosti jednotlivých ľudí v Castle Rock z románu a je to proste len jeden veľký kus odpadu, ktorý by som prirovnal k skazenému mäsu, ktoré ste zabudli v chladničke aspoň mesiac. Veľa adaptácií Kingových diel bolo hrozných, ale toto... toto je na mňa extrémne zlé. V osobnom TOP 11 filmov, ktoré nenávidím absolútne najviac sa umiestnil na 4. mieste ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Mezi knihou a filmovým zpracováním lze najít několik rozdílů. Změna je například v setkání dvou ústředních postav, šerifa Pangborna (Ed Harris) a Lelanda Gaunta (Max von Sydow) v úvodu filmu.  V knize se spolu poprvé a naposledy střetnou až v samotném závěru. Oproti knize je také prvním, kdo v krámku pana Gaunta nakupuje, Brian Rusk (Shane Meier), který si odnese baseballovou kartou s legendárním Mickeym Mantlem. V předloze se ale jedná o jiného slavného hráče, Sandyho Koufaxe. (fisus)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno