Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní a nezkušený mladý dobrodruh Jack Conroy přichází v roce 1898 do Yukonu, aby našel pozemek, který mu zanechal zesnulý otec, a pokračoval na něm v hledání zlata. Najít otcův důl pod silnou vrstvou sněhu na nedozírných pláních Aljašky není jednoduché. Brzy pozná první zákony divočiny, tři podvodníci ho oberou o všechno. Naštěstí je tu zkušený stopař Alex Larson, který mladého zelenáče vezme pod svou ochranu. Když Jacka napadne grizzly, na pomoc mu přispěchá čtyřnohý chlupáč, napůl vlk, napůl pes, a v poslední chvíli mu zachrání život. Je to Bílý tesák, jehož matku nedávno zabili lovci a který mu navždy změní život. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Basil Poledouris a Shirley Walker: 1. Main Title (03:24) ,2. The Golden Gate (01:59) ,3. Wolves (02:28) ,4. Whielp's Wolf (02:03) ,5. The Wolf Mother Dies (02:26) ,6. Discovering The World (02:34) ,7. Arrive To The Mine (01:04) ,8. New Friends (01:01) ,9. White Fang And Jack (01.53) ,10. Bye White Fang (03:02) ,11. Finale (07:00), ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Jasný, je to taková ne moc náročná pohádka, kdy mladej asi tak první polovinu filmu zmrví na co sahne a nakonec mu všechno tak nějak samo spadne do klína. Ale má to hezkou scenérii a odehrává se to v docela atraktivní době. Kdysi mě dost překvapilo když jsem četl, v jakejch podmínkách skončila většina těhlech zlatokopů. Ta bída došla až do nefalšovanýho hladomoru, takže úřady po nějaký době po každym požadovali, aby si skrz ty průsmyky vynesli 1 tunu potravin. Samozřejmě, že tady v tom filmu je to všechno jen tak velmi jemně načrtnutý no =). Komisař rex v horách a indiáni co jsou zlí na pejsky. #bezPráceJsouKoláčeAVždyckyNejvícZapláčeTenKdoSeNaNěCelouDobuDřel (75%) ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Příjemný a lehce dojemný příběh mladého zlatokopa, který postupně naváže přátelství s nedůvěřivým "polovlkem" a vznikne z toho velmi silné pouto v jinak hodně drsném prostředí pro oba protagonisty. Knihu jsem četl tak dávno, že prakticky nemám co porovnávat, ale z tohoto zpracování jde cítit Disney na sto honů a je tedy spíš určeno jako dobrodružný film pro celou rodinu, což není žádná zásadní chyba. Verze ze sedmdesátých let s Francem Nerem je však poněkud hrubějšího rázu a to mi k dané látce pasovalo mnohem víc. Když Disneyho, tak převážně v animovaném provedení... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Já se až divím tomu, že je to tady v modrý barvě, přitom tenhle film má v podstatě vše, co od takovéhoto příběhu čekáte. Nádherná krajina, kdy na vás každou minutou dopadá zimní atmosféra konce 19. století. Výborná práce se zvířecími miláčky (zdravíme digitální Volání divočiny). Dobré herecké výkony lidských herců v podání několika známých tváří. A to vše lemované lehce naivním, ale velmi pozitivním příběhem, který každého zahřeje na duši. A Zlaté schody bych si vážně nepřál zakusit, ale kdo ví, pro to zlato... ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem dala 3 hvězdičky, ale teď zpětně měním na 4, ze dvou důvodů: Za prvé, hudbu k tomuto filmu od neuvěřitelného Basila Poledourise poslouchám téměř každý den a za druhé, je to přece Bílý tesák, knize, kterou mám tak ráda se to sice moc nepodobá, ale je to svoje a zachovává to hlavní myšlenku, lásku, která zvítězí nad nenávistí, věrnost, která zvítězí nad svobodou a vůle žít, která často vyhraje i nad smrtí... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Kríženec psa a vlka Jed si zahral aj v známom sci-fi horore Vec (1982), kde bol "krížencom" psa a mimozemšťana. (MikaelSVK)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na Aljaške, v okolí Hainesu a Skagway. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama