Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní a nezkušený mladý dobrodruh Jack Conroy přichází v roce 1898 do Yukonu, aby našel pozemek, který mu zanechal zesnulý otec, a pokračoval na něm v hledání zlata. Najít otcův důl pod silnou vrstvou sněhu na nedozírných pláních Aljašky není jednoduché. Brzy pozná první zákony divočiny, tři podvodníci ho oberou o všechno. Naštěstí je tu zkušený stopař Alex Larson, který mladého zelenáče vezme pod svou ochranu. Když Jacka napadne grizzly, na pomoc mu přispěchá čtyřnohý chlupáč, napůl vlk, napůl pes, a v poslední chvíli mu zachrání život. Je to Bílý tesák, jehož matku nedávno zabili lovci a který mu navždy změní život. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Příjemný a lehce dojemný příběh mladého zlatokopa, který postupně naváže přátelství s nedůvěřivým "polovlkem" a vznikne z toho velmi silné pouto v jinak hodně drsném prostředí pro oba protagonisty. Knihu jsem četl tak dávno, že prakticky nemám co porovnávat, ale z tohoto zpracování jde cítit Disney na sto honů a je tedy spíš určeno jako dobrodružný film pro celou rodinu, což není žádná zásadní chyba. Verze ze sedmdesátých let s Francem Nerem je však poněkud hrubějšího rázu a to mi k dané látce pasovalo mnohem víc. Když Disneyho, tak převážně v animovaném provedení... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Částečná inspirace vpravdě nezapomenutelnou knížkou Jacka Londona je zřejmá, snaha o navození pravé drsné severské atmosféry rovněž, přírodní scenérie se nemají zač stydět, herci jsou vesměs typově dobře vybraní - ti dvounozí i ti čtyřnozí ... tak kde se stala chyba ? Některé scény jsou na vysoké profesionální úrovni - a jiné působí víceméně poloamatérsky ... jednou mají srdce - a podruhé zase ne. Celek je pak velice nevyrovnaný ... stejně jako mladík Jack, který (na rozdíl od Bílého tesáka) nemá na to, aby si mě získal na svou stranu. P.S.: Jako rodinný film "Bílý tesák" v pohodě obstojí ... navzdory všem mým připomínkám. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Knihu Jacka Londona jsem sice před pár lety četl, ale přiznám se, že si již mnoho z ní nepamatuji. Nebudu tedy posuzovat věrnost této adaptace, ale pouze snímek jako takový. Herci v ústředních rolích potěší, stejně jako prostředí, v němž se příběh odehrává. Ocenit mohu i veškeré zápasové scény, které skutečně na rok 1991 působí solidně. Ve výsledku ve mně Bílý tesák vzbuzuje dojem příjemného filmového rodinného dobrodružství. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Pěkná adaptace na jeden z nejznámější dobrodružných románů Jacka Londona. Knižní předlohy se drží poměrně volně, ale to je možná výhodou. Krasní psi a nádherná Aljaška mě nutí dát hvězdičku navíc. Když jsem tenhle film viděl jako malej, podívat se na Aljašku byl můj sen. O 16 let později sen trvá dál a už je zatraceně blízko.. ()

Verja 

všechny recenze uživatele

Krásné a povedené zpracování. Hudba, kamera, záběry přírody, napínavé a dojemné scény, lidské i zvířecí herecké výkony na jedničku. Kdo má dobrodružnou duši, tenhle film jej nezklame. Jen jedna drobnost mi tam nesedla. Bylo znát, že Tesák má podobu v nejméně dvou psech, "podrážděná a vzteklá" verze měla poněkud světlejší srst a štíhlejší vzezření než "hodná a ochočená". I přesto plný počet hvězd! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na Aljaške, v okolí Hainesu a Skagway. (MikaelSVK)
  • Kríženec psa a vlka Jed si zahral aj v známom sci-fi horore Vec (1982), kde bol "krížencom" psa a mimozemšťana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama