Reklama

Reklama

Neviditelný na útěku

  • USA Memoirs of an Invisible Man (více)
Trailer

Nick Halloway se večer opil a druhého dne přišel na konferenci v magnetoskopickém ústavu s třeskutou kocovinou. Vědecké referáty mu jen přitížily, a tak se z jednacího sálu vytratil. Zatímco si dával šlofíka, došlo v objektu k havárii. Ústav byl vyklizen, o Nickovi na pánské umývárně však nikdo nevěděl. Řetězová reakce narušila molekulární pole a budova se vším, co v ní bylo, zmizela lidským zrakům. Na místo se dostavil agent CIA Jenkins, aby případ ututlal. Když zjistil, že neviditelným se stal i jeden muž, dostal šílený nápad: udělá z něj nepolapitelného atentátníka! Od té chvíle se z Nicka stává lovná zvěř. Není sice vidět, ale nebezpečí na něj číhá na každém kroku. Tam, kde má tělo, vidí chodci i řidiči jen vzduch. A zkuste si představit, jak to vypadá, když se Nick nají a potrava putuje zažívacím traktem! Navíc se ještě zamiloval... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Příjemné tempo. Občas jsem se zasmál a nenudil se. Chasovi tyhle lehčí komedie (Podlá hra, Farma snů) podle mě sedí daleko víc, než ty bláznivější (Dovolené). Je v nich přirozenější. Tím nenaznačuju, že Griswoldovi nemám rád, naopak. Carpenter navíc umí a vizuál neviditelnosti je zpracován pěkně. Potěšila narážka na Stewartova Harveyho... -"My name is David Jankins. May I know yours?" -"...Harvey." ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Akokeby návrat k romantike 80-tyx rokov... Typický príklad nie veľmi šťastného castingu. CHASE ma nepresvedčil a herectvo HANNAH sa CARPENTER snažil maskovať dlhými detailami na jej peknú tváričku. Naopak, veľmi dobrý výkon podal zlosyn NEIL a TOBOLOWSKI. Príbeh aj napriek pár dieram bol veľmi slušný s niekoľkými vychytávkami na tému výhody a nevýhody fenoménu neviditeľnosti (fajčenie, vracanie, šmírovanie). K réžií nemám nejaké výhrady a s VERHOOVENovským filmom by som tento snímok vôbec neporovnával. Je to úplne iná liga! Toto ako oddyxovka účel plní a tie 3 a pol* zaokrúhlujem hore. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Štvrtý najslabší Carpenter. Pri týchto filmoch je človek rád, v akej  dobe žijeme, a že tu máme Marvel a spol. Pozéri vám budú tvrdiť opak, ale to je definícia pozérstva, že?! Mám rád oboch protagonistov. Škoda, že medzi nimi začali budovať chémiu až po polke filmu a nevyšlo to. Ako thriller to nefunguje, ako romanca tiež nie, zasmial som sa dvakrát. A to je s komikom Chaseovho formátu slabý výsledok. Ale odychovka na nedeľu ráno v pohode, keď sa človek sfajčí. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

První věc, co mě překvapila je věk všech herců. Všichni vypadají na čtyřicet a více. Vyděl bych to jako hlavní rozdíl mezi tím co se točí teď a dříve. Film není příliš akční, najde se pár nelogičností s onou neviditelností a jejich technika je dnes k smíchu. Ale i tak slušný retro film. Dokonce se našlo několik originálních momentů, což je u tak starého filmu něco naprosto nečekaného. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Příliš mi nesedělo, jak se snímek pořád žánrově hledal a často se střídaly komediální / thrillerový pasáže. Chevy Chase byl logicky mnohem přesvědčivější v komediálních scénách a myslim si, že měl do komedie díky několika povedenejm gagům slušně nakročeno celej snímek. Chaseovo vyprávění mi přišlo dost nudný. Třetí hvězda za Sama Neila v záporný roli a pěkný efekty. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu H. F. Sainta. (Hans.)
  • Při tvorbě tohoto filmu se výrazně angažoval Chevy Chase, který byl v roce 1992 velkou hvězdou. Chase chtěl, aby film režíroval Ivan Reitman, ten ale projekt opustil, když zjistil, že herec požaduje, aby měl film vážnější vyznění. Po Reitmanovi jej přebral John Carpenter. (Zdroj: AXN)

Reklama

Reklama