Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Bauer 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu se vyskytují herecké hvězdy jako je Denzel Washington, Eddie Griffin, Anne Heche, James Woods, Ray Liotta a Robert Duvall. Na takto hvězdně obsazený film bych čekal něco jiného. Jenže kde nic tu nic! Odkud začít? Hezky pěkně od začátku. Takže, první půl hodina byla opravdu dobrým dramatem. Ale potom se z toho stala obyčejná fraška s příšernými dialogy. Když Washington přepadl nemocnici, tak jsem čekal něco ve stylu Vyjednavače ale nic takového se nedělo. Naprostá nuda bez jakéhokoliv napětí. Rukojmí se dvakrát zasmáli. Policisté venku se jednou zasmáli a lidé, kteří přihlíželi z toho všeho měli očividně srandu. Herci podali nepřesvědčivé výkony. Přišlo mi, že si natačení snad i užívali, jako by natáčeli nějakou komedii a ne vážné drama. Neuvěřitelně mi lezl na nervy malý Mike v podání Daniela E. Smitha, který mi byl velice nesympatický a to i přesto, že uznával Ronieho Colemana. Z těch všech herců, kdo podali výborné výkony, tak samozřejmně Denzel Washington a James Woods. V posledních pěti minutách zazněla i krásná hudba. Ale ta snad měla hrát v průběhu celého filmu, ne?! Tvůrci filmu měli asi záměr nás dojmout ale mně nedojmuli. Ale je pravda, že právě těch posledních 5 minut, to bylo docela i dojímavé, ale to hlavně díky té hudbě. Typický americký film se spoustou kliše a naivnosti!! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Spravedlivou kritikou zaujaté melodrama nenechává na pochybách, komu stranit – zoufalý dobrotivý otec (naplno prodaný charizmatem Denzela Washingtona) vs. bezcitný zdravotnický systém reprezentovaný elitářským doktorem a jenom na peníze hledící ředitelkou (plus komickou policií). Nebojte, prozřou všichni. Pohádkové skamarádění chápavých rukojmí s únoscem obepíná čekání na zázrak, ke kterému víme, že dojde, proto záměr jímavé oběti nepadá na úrodnou půdu, když nás patetický happy end nemůže minout. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Raz za čas sa sám sebe divím, svojmu hodnoteniu. Ale po opätovnom vzhliadnutí proste nechápem tomuto polovičnému hodnoteniu. Denzel je bravúrny, príbeh bol emotívny, nenudiaci, pár hluchých a priehľadných miest ale neznamená prepadák. Dokonca som aj toleroval americkú hrdosť a rodinkárčenie. Keby sa v scenári navyše niekto pohral s dialógmi, bolo by to perfekto. 75%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

DObrý předobraz toho, jak může skončit demokracie, svoboda člověka tak velká, že si jej nikdo nevšímá, ani když umírá prakticky na ulici. To je případ malého synka jednoho továrního dělníka, který se prostě s jeho osudem nehodlá smířit.!! USA v tomto směru potřebuje změnu, která je snad už na spadnutí. A co se týče nás, ještě, že máme zákonem stanoveno komplexní zdravotní pojištění, fuj, ulevilo se mi. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery! Říkám si: "No jo, drama, to si zase pobrečím." Ve skutečnosti se mi brečet vůbec nechtělo. Šokoval mě sice surový a krutý přístup nemocnice (nemáš prachy, tak vypadni), ale jinak jsem čekala mnohem smutnější konec. Třeba že se John vážně zastřelí, než k němu přiběhne žena, nebo že se operace nestihne a synáček umře. Taky mi přišlo zvláštní, že se John s rukojmími jen tak vybavoval o životě, jako by vůbec o nic nešlo. A to, že "zlá paní" (Anne Heche) nakonec přistoupí na Johnovy podmínky, když tak protestovala... no to je prostě Amerika. Film měl ale i světlé okamžiky, tak hodnotím lehkým nadprůměrem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film bol natočený vo vládnych budovách v Toronte. (rador)
  • Odkaz "Pre Sashu" pred koncom a začiatkom titulkov je pre režisérovu dcéru Sashu Cassavetes. (Crybaby)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama