Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

castor 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe? Dokonalé dialogy, talent pro výběr herců, spolupráce se skvělým tvůrčím týmem (tentokráte např.kamera Johna Tolla), propracovaně zvolená hudba. Elizabethtown nepotěší každého, ale do mě se svým neskrývaným optimismem zaručeně trefil. Opět je na hraně mezi smutkem a humorem, spolehlivě zvládl do děje "posadit" i vedlejší postavy. Příběh ztroskotance, který to ještě přece jenom zkusí, dává prostor snaživému Bloomovi, který získává stále zajímavější role, roztomilá Kirsten Dunst pak zase scénu několikrát rozzáří.. Přeslazenost neurazí, stejně jako pozvolné tempo, režisér opět na vše pohlíží s nadhledem, netvoří stereotyp, a ani jsem nepotřeboval nějakou zásadní myšlenku, linii, které bych se mohl chytit. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

75% Ten žánr v popisu - romantická komedie - je tady trošku mimo mísu, Elizabethtown obsahuje romantické scény i pár vydařených vtípků, ale rozhodně to není klasický film tohoto žánru. Crowe jako vždycky vybočuje z laťky běžné hollywoodské produkce a tentokrát natočil neamericky melancholický film s typicky americkýcm happyendem:) Možná i díky pomalému tempu se mi při sledování neustále připomínaly Zlomené květiny, i když tyhle filmy asi nemají až tak moc společného. Velkým překvapení je Oralando Bloom, který se snad poprvé ve své kariéře pokouší i trochu hrát a výjimečně mi ani jeho přítomnost nevadila. Zlatým hřebem filmu je pak výkon Susan Sarandon a její projev na pohřbu. On je zkrachovalý designer bot, kterému umeřel otec, ona opuštěná letuška, takže vyndejte kapesníčky a hurá do kina!:) ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď išiel Elizabethtown do kín, patril jeho žáner k mojim obľúbeným, a Crowe (spolu so Smithom a DiCillom) medzi mojich naj režisérov. Dočítal som sa vtedy o ňom veľa zlého, a bál som skaziť si mienku o tvorbe autora, tak som ho odkladal. Roky. Včera som sa na to prvýkrát pozrel a je to presne také, aké som sa bál, že to bude. Sentimentálne značne prestreleným spôsobom, presladené, naťahované na dve hodiny, aj keď už po hodine a pol nemali dávno čo povedať; tej romanci som neveril, hudba akú mám normálne rád, mi zhruba pri tridsiatom songu začala liezť na nervy, a dokonca niekoľkokrát do obrazu zablúdil mikrofón, čo ma u oscarových tvorcov vždy prekvapí. Na druhú stranu herci veľmi sympatickí (dokonca aj Orlando), soundtrack typicky Croweovsky pohodový, a celkovo ide o presne ten druh filmu, ktoré vás majú pohladiť po duši, tak sa naňho hnevať vlastne ani nejde (vzhľadom nato, že sa už dávno nejedná o látku pre mňa osobnú). Hodnotil som zatiaľ štyri Cameronove filmy - štyri plné hodnotenia, a tak k nim nakoniec pridávam jedno priemerné, za tento priemerný film, ktorý vyššie ťahá asi iba stand up Susan Sarandon. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Na první pohled banální sbírka kýčovitých klišé a bizarních figurek ze sady „svérázná rodina“, nezáživný příběh, nepříliš věrohodný Orlando Bloom a vtípky, kterým se příliš nedařilo proniknout k humoru, takže to pomalu začínalo vypadat na fiasko. Jenže pak se z toho nenápadně začalo vynořovat cosi, co, ač nikdy nevysloveno, mě silně zasáhlo nejen tím, jak dokonale to souznělo s mými pocity a postoji. Navíc se přidaly skvělé scény telefonického maratónu, pohřební vyznání Susan Sarandon a vše ještě jistila okouzlující Kirsten Dunst, která pokaždé když se objevila na scéně, učinila svou bezprostředností z filmu tak kouzelné místo, že se ho člověku nechtělo opouštět. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„Selhaní je jenom nepřítomnost úspěchu.“ Vyhazov z práce za velmi nákladný průšvih a než Drew stihne naplánovat a především uskutečnit svůj technicky zvláštní odchod z tohoto nevděčného světa, předběhne ho s úmrtím otec. Takže je potřeba sebevraždu odložit a vydat se na cestu vstříc davu příbuzných. Byl totiž vybrán, matkou a sestrou, jako nejlepší a nejúspěšnější zástupce rodiny. A ke všem nepříjemnostem dne, se mu připlete do cesty, ještě nečekaně vlezlá letuška. Film je zvláštní všehochuť různých žánrů, ale mě osobně okouzlil jeden nekončící telefonní rozhovor, během kterého stihnete dojít domů a potom si uvařit, obstarat kočku, vyprat, najíst se, vykoupat a pořád se nedokážete toho hlasu nabažit. A přitom si povídáte vlastně s někým, koho neznáte. A kdo tohle nezažil, ten tenhle film .... asi nedocení. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Na mapě, kterou dá Claire Drewovi jsou napsané citace od R. Hammonda a J. Bebeho. Russel Hammond a Jeff Bebe jsou dvě postavy, které se objevily v předchozím filmu režiséra Camerona Crowa Na pokraji slávy (2000). (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama