Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

anais 

všechny recenze uživatele

Elizabethtown je starý dobrý Cameron Crowe – písničky, jednoduchý děj. Jenže tentokrát to přehnal s laciným sentimentem, a obsazením Orlanda Blooma. A i těch písniček je někdy trochu moc. Na druhou stranu je tu vskutku svěží vítr v podobě Kirsten Dunstové a sympatický (bohužel nenaplněný) rozjezd filmu. A i ty písničky často potěší. Celkově však ohromné zklamání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

JESUS CHRIST!! Camerone, můj oblíbenče, co jsi to spáchal?? Tenhle film by se dal charakterizovat dvěma slovy: NEPŘIROZENOST a KÝČ. Nepřirozené chování postav, nepřirozené dialogy, nepřirozené situace. Často to bylo fakt k nevydržení, ke konci jsem se modlil, aby už tahle umělohmotná kýčařina skončila. Orlando Bloom opět prokázal, jak beztvárným hercem je, celou dobu vypadal, jako by do filmu zabloudil čistě náhodou a pokud svůj herecký rejstřík v budoucnu neobohatí o víc, než jen pohled plaché laně, obávám se, že jeho herecká kariéra půjde brzo do kytek. Naproti tomu půvabná Kirsten Dunst - ta kdykoliv se objevila, rozzářila svojí bezprostředností a charismatem celou scénu jako sluníčko. Jen díky ní a skutečnosti, že Crowe umí stále skvěle zacházet s hudbou (opět moc příjemná, jak je v jeho filmech zvykem), se Elizabethtown dá na jedno zkouknutí přežít, byť v mém případě s přemáháním. A nečekal jsem to, ale bohužel musím závěrem konstatovat: Elizabethtown je první špatný film tvůrce tak báječných SINGLES. No jo, každý občas uklouzneme..... PS: U mě to jistí kremace :o) ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Na Elizabethtown sa najviac hodí veta: Všetkého veľa škodí. Veľmi rád by som dal vyššie hodnotenie. Je to pozitívny film, ktorý dokáže človeka motivovať. A to napriek zápletke, ktorá je zjavne nepríjemná pre hlavného hrdinu. Veď nikdy to netreba vzdávať, však? Našli sa tu zaujímavé časti v scenári (možno až hodné citácie), hudba bola fajn a Orlando mi miestami prišiel prekvapivo sympatický. Ale miestami to žiaľ bolo aj naopak. A to práve preto, že tu bolo (ako som už spomínal) všetkého až príliš. Príliš veľa lúčení sa so zosnulým, príliš veľa "posledných" stretnutí s Kirsten, príliš veľa patetických scén za zvukov soundtracku a príliš dlhý koniec. Aj keď tá mapa bola ako darček super. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

S Croweovými filmy to mám těžké - čekám od nich hodně. Jeho Singles či Na pokraji slávy jsou mými životabudiči, vždycky mě dokážou zahřát u srdce. Pak je tu Vanilkové nebe, které bylo... no, přiznám to, velkým zklamáním. Elizabethtown stojí někde mezi - nepostrádá Croweovu poetiku, vtipné dialogy ani skvělou hudbu, zato tam ale chybí to něco, co ve vás zanechá hlubší stopu a pocit uspokojení z filmu, který byl pro tvůrce něčím mnohem víc než jen prací. Bohužel, tak to cítím... Tak příště, Camerone, pořád v tebe věřím!:-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa k tomuto vyjadriť. Film má svoje svetlé chvíľky ale aj veľa slabých a zbytočných úsekov, ktoré ho zbytočne naťahujú a vlastne diváka iba vyslovene iritujú. Myšlienka bola veľmi dobrá, škoda, že scenáristicky a režijne to bolo odfláknuté a nedomyslené. Dávam tri hviezdičky, dve filmu a jednu Kirsten Dunst, ktorá hrala skvelo. U Orlanda by som uvítal viac depresívnejší a pochmúrnejší charakter, možno to chcelo aj výmenu tohto herca. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Drew (Orlando Bloom) má ve filmu mobilní telefon Samsung SCH-a670, který sice zvoní a vibruje, ale neumí dělat obojí najednou tak, jak to bylo ve filmu. (HappySmile)
  • Jedna scéna byla natočena na letišti Johna Waynea v Orange County. Bylo to poprvé od teroristického útoku na USA z 11. září 2001, kdy se tady natáčel film. Štáb na to dostal jenom jednu noc. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama