Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Riddick (Vin Diesel) je na útěku před žoldáky. Na jeho hlavu je vypsána vysoká odměna a on se proti své vůli ocitá uprostřed nelítostného souboje. Jedině Riddick totiž dokáže zastavit Necromongerovy bojovníky a zachránit lidstvo. Bude se mu však chtít zachraňovat kromě svého života ještě něco jiného? Riddick: Kronika temna vás díky neuvěřitelným speciálním efektům, akcím nabitým dějem a hvězdným obsazením vezme na parádní jízdu fantastickým světem, na kterou hned tak nezapomenete. (Magic Box)

(více)

Recenze (583)

BLOKBASTER (Adrian Žiška)

"Zatiaľ čo Čiernočierna tma bola podarenou béčkovou variáciou na akčné sci-fi typu Votrelec s jasne identifikovateľnými survival prvkami, Kronika temna má ambície temnej space-opery v dospelom habite Hviezdnych vojen. Jednoduchosť príbehu Čiernočiernej tmy nevadila, pretože bola dokonale prekrytá…"

Filmpub.cz (Václav Rybář)

"Riddick stál slušných 120 milionů dolarů, ale díky spolupráci snad dvou desítek trikových firem je doslova utopen v trikových záběrech neuvěřitelně odlišné kvality. Jsou tu velice solidně vypadající panoramata planet (nejsou nijak precizní, ale rozhodně zajímavá), ale také hrozně naklíčované scény…"

Filmweb.cz (Petr Siska)

"Jako má každý film svou druhou polovinu, má ji i Kronika temna. V okamžiku, kdy se děj přesune na planetu vystavenou extrémním klimatickým podmínkám a ubude aktérů, film získá na tempu a šlape více méně až do konce. Již není moc co vysvětlovat, hraje se o všechno, a tak i hlášky z úst hlavního…" více

Horor-web.cz (Martin Štefko)

"Twohy se v podstatě z ničeho pokusil udělat něco obrovského. Z malého filmu měla být najednou obrovská podívaná, což nakonec nevyšlo, jak u kritiků, tak u diváků. Člověk se pak docela diví, že došlo i na snímek „Riddick“, ale Vin Diesel je dnes takovou hvězdou, že si oživení postavy mohl dovolit.…" více

Kinema.sk (Marek Vojtko)

"Riddick: Kronika temna je, krátko povedané, sci-fi "nářez", aký sme tu už dlho nemali. Snáď od čias Aliens (a pre niekoho aj Starship Troopers) naše kiná nepozlátil tak čistokrvný sci-fi film. Ako prvá časť trilógie má Riddick: Kronika temna skoro všetko, čo treba: neuveriteľne detailné a…" více

Recenzie.org (Ivan Kučera)

"Atmosférický austrálsky akčný sci-fi horor z roku 2000, ČIERNOČIERNA TMA, sa mi páčil. Zabil postavy, aké v iných hororoch prežívajú, spojil do jedného príjemne čudného celku sériového vraha s mimozemšťanmi a predstavil svetu nový prototyp (anti)hrdinu. Riddick, v Dieselovom " více

Tiscali.cz (Petr Koten)

"Pozici velkého filmového spektáklu nelze snímku Riddick: kronika temna přisoudit se zcela klidným svědomím. Velké peníze jsou na jeho rozmáchlé epičnosti vidět, přesto ale z řady scén trčí umělost a kašírovanost a tato těžkopádná stylizace je místy dokonána nepřehledným střihem, často i v akčních…"

Související novinky

Riddicka čeká pokračování

Riddicka čeká pokračování

22.11.2015

Vin Diesel sliboval třetího Riddicka mnoho let. A když jsme ho předloni nakonec dostali, byl z něj téměř stomiliónový hit, u kterého se okamžitě začalo spekulovat o pokračování. Jaká je situace nyní?… (více)

Riddick opět krvavý

Riddick opět krvavý

06.09.2011

Dnes už vlastně kultovní vesmírný hrdlořez se vrací do kategorie „mládeži nepřístupno“. Potvrdil to Vin Diesel na svém facebookovém profilu. Je to potěšující hlavně s ohledem na fakt, že film nazvaný… (více)

Třetí Riddick je konečně na cestě

Třetí Riddick je konečně na cestě

18.02.2010

Už to dobře známe. Řeči o návratu k postavě, která oba proslavila, tasí Diesel a Twohy pokaždé, když chtějí upozornit na nějaký svůj nový film. Protože ale v blízké době žádný jejich snímek premiéru… (více)

Riddick žije... možná

Riddick žije... možná

11.03.2009

Taky vás to už unavuje? Pokaždé, když chtějí David Twohy anebo Vin Diesel na sebe upozornit, začnou roztrubovat obehrané „máme tu postavu rádi a přestože Černočerná tma a Kronika temna na sebe jen… (více)

Reklama

Reklama